SVT > Inrikes

Sunday, 25 July, 13:36

SVT - 23 jun 21 kl. 11:17

Regeringskrisens lingo – statsvetaren förklararJuniavtal, punkt 44, Center-dokumentet och talmansrunda. Den inrikespolitiska turbulensen och regeringskrisen har gett upphov till en rad nya ord och begrepp. Men vad betyder de egentligen? Statsvetaren Jenny Madestam förklarar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jenny Madestam

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringskrisens, lingo, statsvetaren, förklarar

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Ny rapport: Tillsynen vid svenska vattendammar måste förbättras

I Sverige finns omkring 500 vattendammar som skulle kunna orsaka mycket omfattande skador på samhället om de kollapsade. En ny rapport visar att tillsynen behöver förbättras..

SVT - 11 timmar sedan

Hemester-effekt: ökat intresse för begagnade bilar

Allt fler har köpt begagnade bilar under det gågna pandemiåret. Snittpriset på en begagnad bil har ökat med drygt 8 procent sedan i fjol och ökningen kan ses som en ”hemester-effekt” att pengar som vanligtvis skulle gått till exempelvis en utlandsresa i stället läggs på en begagnad sportbil eller raggarbil..

SVT - 14 timmar sedan

Vattenbrist på många håll – tankbilar räddningen på Österlen

Vattenläget är kritiskt på många håll i landet och bevattningsförbud har nu införts i 34 kommuner. I sydöstra Skåne kör tankbilar ut vatten till Kivik, där många turister just nu befinner sig. Vattentransporterna är helt avgörande för att inte vattentrycket ska behöva dras ned..

SVT - 15 timmar sedan

Strandskyddsfrågan väcker debatt om hotad allemansrätt

Centerpartiets förslag på ett reformerat strandskydd och stärkt äganderätt för privata skogsägare väcker oro hos miljörörelsen som befarar att allemansrätten riskerar att försvagas. Enligt MP är utredningsförslagen reella hot mot allmänhetens tillgång till strand och kust, C tycker att debatten blivit oproportionerlig – miljö- och allemanshänsyn kommer fortsatt finnas kvar..

SVT - 15 timmar sedan

SKR:s medlemmar riskerar miljardunderskott – organisationen bygger lyxkontor

Kommuner och regioner i Sverige riskerar miljardunderskott i framtiden. Samtidigt bygger organisationen som ska företräda dem – SKR – ett lyxbygge i centrala Stockholm som beräknas kosta flera miljarder. Exakt hur stort belopp det rör sig om vill inte SKR berätta.

SVT - 17 timmar sedan

Öppna porten och lämna bort din bil – då måste du lyssna på polisen

Du är på väg in i din port, plötsligt står polisen bakom dig och vill att du släpper in dem. Måste du göra det eller kan du säga nej? – Det finns ingen lag som ålägger dig att öppna dörren för polisen om det inte är så att det till exempel brinner i huset, säger Lena Matthijs, polismästare och lärare polishögskolan..

SVT - 18 timmar sedan

Flera till sjukhus efter en rad drunkningslarm

Bara under lördagen har minst två personer förts till sjukhus efter drunkningslarm, och hittills i juli har flera personer avlidit efter drunkningsolyckor. Svenska livräddningssällskapet (SLS) är oroliga för att sommaren kan bli värre än vanligt. – Vi ser redan flera barn som har drunknat i år, säger Tina Heiker Hult vid livräddningssällskapet i Göteborg..

SVT - 19 timmar sedan

Fler larmar om huggormsbett – kopplas till fina vädret

Ska du plocka bär eller promenera i skogen? Då kan det vara bra att se efter var du sätter händer och fötter. – Så fort det är fint väder så blir det mycket fler huggormsbett, säger överläkaren Johanna Nordmark Grass..

SVT - 19 timmar sedan

Regn på bred front på väg in över landet

Det är varmt just nu med soligt sommarväder på de flesta håll. Men det ser ut att vara på väg att ändras – regn är på ingång. – Det ser ut som att det kommer regn på bred front, men frågan är hur stora mängder det blir, säger Ida Dahlström, meteorolog på SMHI..

SVT - Igår: 11:21

Misstänkt skottlossning vid pizzeria i Fisksätra

En polisinsats pågår vid en pizzeria i Fisksätra, utanför Stockholm, efter larm om smällar utanför..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.