SVT > Utrikes

Friday, 30 July, 00:06

SVT - 23 jun 21 kl. 11:16

EU-basen: Ungersk lag ”en skam”Det tog sin tid – men nu tar även EU-kommissionen i mot Ungerns omdiskuterade nya lag om vilka sexuella läggningar som får visas upp för minderåriga. – Den ungerska lagen är en skam. Den diskriminerar tydligt personer utifrån deras sexuella läggning, säger kommissionsordförande Ursula von der Leyen på en presskonferens i Bryssel på onsdagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, Ungerns, Ursula, Leyen, Bryssel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-basen, Ungersk, lagen , skam

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Skogsbränderna fortsätter rasa i Finland – värsta på 50 år

De största skogsbränderna på över 50 år rasar i Kalajoki i Norra Österbotten. Redan över 250 personer är på plats för att släcka branden och nu är också ett räddningsteam från Egentliga Finland på väg..

SVT - 3 timmar sedan

Översvämningarna i Belgien får rättsligt efterspel

I Belgien har en åklagare nu inlett en förundersökning om någon kan ställas till svars för de svåra följderna av översvämningarna för två veckor sedan. Det handlar om någon kan dömas för vållande till annans död genom oaktsamhet eller bristande försiktighetsåtgärder..

SVT - 7 timmar sedan

Aldijana fast på hotellet i Antalya: ”Kan inte ens gå ut på grund av röken”

En stor skogsbrand rasar nära staden Manavgat i provinsen Antalya i Turkiet..

SVT - 7 timmar sedan

Minst tre döda i skogsbrand i Turkiet

Minst tre personer har dött och 122 skadats till följd av den stora skogsbrand som rasar vid Turkiets sydkust. Över 100 har hittills evakuerats från sina hem och 20 byggnader har förstörts i branden som misstänks vara anlagd..

SVT - 11 timmar sedan

Ryska puckellaxar invaderar Norge – har även hittats i Sverige

Den invasiva arten puckellax strömmar i tusental till de norska fjordarna. Flera fynd har också gjort i Sverige, där den har fått högsta riskklassningen för invasiva arter. – Vi ser med stort bekymmer på om den skulle komma hit och etablera sig, säger Erland Lettevall vid Havs- och vattenmyndigheten..

SVT - 15 timmar sedan

Tsunamifara i Stilla havet efter skalv i Alaska

Tsunamivarning har utfärdats för stora delar av norra Stilla havet, efter en jordbävning med preliminär magnitud 8,1 i södra Alaska, meddelar USA:s statliga övervakningssajt tsunami.gov..

SVT - 20 timmar sedan

Macron drunknar i blommor på Tahiti – men är supervirala klippet på riktigt?

Frankrikes President Emmanuel Macron gjorde sitt första officiella besök till Franska Polynesien. Även om tunga ämnen som kärnvapentestning och klimatförändringar stod på agendan, så är det ett klipp av Macrons totala blom-chock som dominerat i sociala medier..

SVT - 20 timmar sedan

Polisinsatser ska kontrollera nedstängningen i Sydney

Max tio kilometer från hemmet och endast utgång för nödvändiga ärenden och motion -  myndigheterna i Sydney stramar åt restriktionerna efter ökad smitta. – Det ska bli ännu hårdare tag än tidigare, säger Susanna Persson Öste, reporter på TT..

SVT - 21 timmar sedan

Översvämningar utreds som oaktsamhetsbrott

De dödliga översvämningarna i mitten av juli skördade minst 38 dödsoffer i Belgien..

SVT - Igår: 22:33

Biden: Ryssland har ”kärnvapen och olja och inget annat”

USA och Ryssland har i dag mötts i nedrustningssamtal, som vissa hoppas kan leda till tö i den helfrysta relationen. Men samtidigt utväxlades hårda ord mellan Moskva och Washington..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.