PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 26 July, 15:03

PrivataAffärer - 23 jun 21 kl. 04:09

Strategerna: Håll ögonen på börsen i sommarFörst ut är Andreas Østerheden, Nordea, som vill göra investerarna uppmärksamma på tre saker värda att hålla ögonen på under sommarhettan. För det första kan marknaderna fluktuera kraftigt de närmaste månaderna. För dem som är långsiktiga investerare, med en fast och tydlig investerarprofil, är det kanske inte nödvändigt att följa alla rörelser på finansmarknaderna och börsen under sommarmånaderna. Men risken för kortvariga men kraftiga fluktuationer kan skrämma eller irritera. Skälet är ofta att likviditeten på marknaderna är lägre under sommarmånaderna, på grund av att de stora institutionerna också har sina semesterperioder nu, och därmed minskar de stora investeringarna i antal.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Andreas, USA, Nordea, Danske Banks, Köpenhamn, Banks, Kina, Trumps, Just, Bank, ECB, Danske, Danske Bank, Även Avanzas, Nicklas Andersson, Stockholmsbörsen, Hugade

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strategerna, Håll, ögonen, börseni , sommar

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Bank of England: Monetära stimulanser kvar i flera kvartal

Gertjan Vlieghe påpekade också att virusproblematiken och dess effekter på ekonomin inte är över. ”Ja, ekonomin har vuxit snabbt, men baserat på den senaste statistiken är den fortsatt en recession bort från full sysselsättning”, sade Vlieghe. Han noterade att BNP i maj fortsatt var 4,5 procent under toppen före pandemin, i december 2019, arbetslösheten var samtidigt 1 procentenhet högre än före pandemin och 1,3 miljoner var fortsatt helt eller delvis permitterade i slutet av juni.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

ABB bekräftar storaffären

ABB förväntar sig att en positiv resultateffekt på cirka 2,2 miljarder dollar vid försäljningen av Dodge. ABB förväntar sig också att transaktionsrelaterade kontantutflöden blir cirka 400 miljoner dollar.  .

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Fitch höjer utsikterna för två svenska storbanker

Swedbanks långsiktiga kreditbetyg har höjts till positiva, från tidigare stabila. Samtidigt bekräftas bankens långsiktiga betyg A+ och kortsiktiga till F1. De ändrade utsikterna hänförs av Fitch till Swedbanks framsteg i att adressera åtgärder mot penningtvätt i den baltiska verksamheten.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Bitcoinpriset upp 10 procent senaste dygnet

”Denna pristrend är i linje med vad vi har sett de senaste veckorna”, sade Daniel Kim, chef för kapitalmarknader på Maple Finance, enligt Coindesk. ”Lånekostnaden för dollar har börjat öka från dess låga nivåer”, sade han och noterade att sentimentet kring kryptovalutan vände efter uppgifter att Amazon kan vara på väg att börja nyttja den digital valutan. Enligt obekräftade uppgifter, från City A.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Brå: Kraftig ökning av fakturabedrägerier

Brås statistik avser brottslighet som anmälts under det första halvåret 2021. Två tydliga trender i statistiken visar på två tydliga trender för bedrägeribrottsligheten: antalet anmälningar minskar generellt, men det finns samtidigt vissa bedrägerityper som växer kraftigt. Mellan januari och juni i år anmäldes 11 procent färre bedrägeribrott än under motsvarande tid 2020.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Här är måndagens färska köprekar

Nordea Markets höjer riktkursen för Veoneer till 330 kr från 260 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Råvaror: Prispress på olja

Första termin för den amerikanska WTI-oljan var ned 0,8 procent till 71,48 dollar per fatet medan Nordsjöoljan Brent tappade lika mycket och bytte händer till 73,50 dollar fatet. På basmetallfronten försvagades framför allt kopparpriset något. Nickel klarade sig någorlunda lindrigare och var nära oförändrade nivåer.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

AFV: En aktie att köpa

”Essity har starka varumärken och marknaden uppvisar i normala fall en stabil underliggande tillväxt. Att massa- och energipriser varierar är en ständig risk men också en del av Essitys vardag”, skriver AFV som anser att uppsidan är ”okej”.  .

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Uppgifter: ABB på väg in i mångmiljardaffär

Det var i november i fjol som ABB meddelade att flera verksamheter skulle avyttras, en av dem var Dodge. Verksamheten inom Dodge består av mekanisk kraftöverföring, till exempel kullager. Enligt Bloomberg kan en affär bli klar denna vecka och det är RBC Bearings som för långt gånga diskussioner med ABB.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Kvinnliga fondförvaltare får högre avkastning

Ska du välja en fond med bra avkastning? Välj i så fall en som förvaltas av kvinnor. Det framgår tydligt när investmentbanken Godman Sachs jämfört utvecklingen för aktivt förvaltade USA-fonder med fokus på storföretag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.