PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 28 July, 05:36

PrivataAffärer - 22 jun 21 kl. 22:26

Sinch tar Securitas plats i OMXS30Det uppger Nasdaq i ett pressmeddelande på Stockholmsbörsen. Förändringen är en följd av den halvårsvisa uppdateringen av indexet.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Securitas, OMXS30, Nasdaq, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sinch, tar, Securitasplats i , OMXS30

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Alphabet: Betydligt bättre än väntat

Försäljningen var 61,9 miljarder dollar (38,3). Väntat var en försäljning på 56,1 miljarder dollar. Alphabets sökintäkter steg med 68 procent i jämförelse med samma period föregående år och summerade till 35,8 miljarder dollar.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Dubbelslag mot Investor

Swedbanks sektorsfavoriter är bolag som banken tror på inom respektive sektors. I denna den sista uppdateringen i juli sker inga förändringar, förutom att just Investor inte längre är en favoritaktie. När banken ser över sektorsfavoriterna appliceras en placeingshorisont på tolv månader.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Hang Sengs teknikindex ned drygt 36 procent på sex månader

Vidare rasade Hang Sengs teknikindex, en börshandlad fond som följer 30 av de största teknikbolagen i Hongkong, 7,9 procent på tisdagen. Flera Hongkong-noterade kinesiska bolag återfinns i indexet, bland annat Alibaba och Tencent. Teknikindexet har tappat 36,6 procent på 6 månader och stängde på tisdagen under den nivå som indexet lanserades vid för exakt ett år sedan, den 27 juli 2020.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Norwegian: Konverterar fordringar till aktier

Aktierna kommer att säljas av ABG Sundal Collier och DNB Markets och intäkterna kommer sedan delas ut till borgenärerna. Emissionen av aktierna förväntas ske senare i dag, den 27 juli. Villkoren för konverteringen publicerades i ett pressmeddelande från Norwegian den 11 mars, där företaget presenterade en plan för refinansieringen av bolaget.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Mobilskador rusar under sommaren

Den troligaste orsaken till alla skadeanmälningar av mobiler är alla de utomhusaktiviteter vi ägnar oss åt, samtidigt som mobilerna ”finns med i bilden”, enligt If. – Mobilen lever farligt eftersom man gärna vill ha med den överallt. Bad, cykling och båtturer är typiska riskaktiviteter där mobiler ofta är i bakfickan på shortsen i stället för att ligga säkert i väskan, säger Jenny Rudslätt, skadechef på If.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

DNB lyfter Enea efter strategiskt förvärv

Förutsättningarna för det andra kvartalet var inte perfekta, enligt analyshuset. Ett halvår utan nya aviserade kontrakt samt en viss marknad- och valutamotvind som arbetat mot bolaget, men Enea lyckades exekvera över DNB:s förväntningar. Bolagets senaste förvärv av Adaptivemobile är dock en ljuspunkt och beskrivs som strategiskt och mycket attraktivt på den multipel som affären genomfördes på, till bakgrund mot den höga värderingen av konkurrenter, potentiella synergieffekter, samt den strategiska positionen i en viktig nischmarknad.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Bättre för sjätte kvartalet i rad för Eltel

Nettoomsättningen uppgick till 210 miljoner euro (246). Resultatet efter skatt blev 1,6 miljoner euro (14,0), med ett resultat per aktie om 0,01 euro (0,09). Eltel kunde förbättra sitt operativa ebita-resultat för sjätte kvartalet i rad under andra kvartalet, vilket förklaras av bolagets förbättringsarbete och strategi som också gjort att mer än 90 procent av Eltels verksamhet nu är nordisk.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Här är tisdagens köprekar

Deutsche Bank höjer riktkursen för ABB till 31 schweizerfranc från 30 schweizerfranc efter gårdagens besked om försäljning av verksamheten Dodge. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Bättre än väntat för Hexagon

Analytiker hade i snitt räknat med 284 miljoner euro, enligt Infronts sammanställning av 13 analytikers prognoser inför rapporten. Nettoomsättningen uppgick till 1.076 miljoner euro.

PrivataAffärer - Igår: 04:00

Max Matthiessen tror på USA- och euroområdesaktier

BNP-tillväxten har nått en topp i USA under tredje kvartalet i år, medan det i Europa och Japan är tillväxt i BNP. Skillnaden kan ge ordentlig medvind för företag som utnyttjar Europas återöppning, siar Max Matthiessen i sin senaste ”Marknadspuls”. KPI för euroområdet klättrar visserligen nedåt i början av nästa år och når 1,5 procent mot slutet av 2024, tror Max Matthiessens investeringschef Jon Arnell, som också ser att takten i USA:s BNP-tillväxt toppade under andra kvartalet i år, samtidigt som tillväxten ökar i andra regioner och når sin topp under tredje kvartalet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.