SvD > Ekonomi

Saturday, 13 July, 10:50

SvD - 17 jun 24 kl. 06:01

Hot och slavlöner bakom viner sålda i SverigeDe säljs på Systembolaget och landar kanske i ett glas nära dig i sommar. Men produktionskedjan kantas av diskriminering, hot om våld och undermåliga arbetsförhållanden, visar en granskning av flera vingårdar i Sydafrika.Systembolaget säger sig vara medvetna om problemen..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Sverige, Systembolaget, Sydafrika

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotoch , slavlöner, bakom, viner, såldai , Sverige

Fler nyheter från SvD

SvD - 3 timmar sedan

Så mycket mer får hushållen i plånboken

Pensionärer och studenter kan räkna med runt 300 kronor mer i plånboken per månad. Det blir effekten av nästa års höjning av prisbasbeloppet, enligt Swedbanks beräkningar.Men den sjunkande inflationen gör att ökningen blir mycket mindre än de senaste årens jättelyft..

SvD - Igår: 13:55

Iran släppte tanker efter svenskkopplad dom

Iran har släppt en oljetanker som landet kapade för över ett år sedan.Kapningen i fjol kopplades av iranska myndigheter till ett rättsfall där det svenska bolaget Mölnlycke är indraget. Dom i fallet föll på torsdagen..

SvD - I förrgår: 21:50

”Bostadsmarknaden tar flera år att vända”

Anställda har fått lämna, tillgångar har sålts. Det är ett mer slimmat JM som nye vd:n Mikael Åslund har tagit över. Aktien steg på onsdagen men Åslund beskriver ett utmanande läge.

SvD - I förrgår: 17:11

Fyrdubblad förlust för H2 Green Steel

Under 2023 har H2 Green Steel skaffat flera kunder och underleverantörer. Samtidigt var förlusterna mer än fyra gånger så stora som året innan visar den färska årsredovisningen..

SvD - 10 jul 24 kl. 05:50

Fastighetsveteranens kritik: Människor knäcks

Riksbanken måste sänka räntan och politikerna halvera momsen för att få i gång byggandet av nya bostäder. Uppmaningen kommer från fastighetsveteranen Hans Wallenstam – som också varnar för fler konkurser..

SvD - 10 jul 24 kl. 04:10

Strejk på Samsung förlängs

SvD - 09 jul 24 kl. 12:06

”Mathem har varit en enorm besvikelse”

De har satsat 3,5 miljarder. Men nu nollar Kinnevik värderingen av sina tidigare investeringar i Mathem och den norska motsvarigheten Oda.– Det har varit en enorm besvikelse, säger Kinneviks vd Georgi Ganev vid tisdagens rapportpresentation.

SvD - 09 jul 24 kl. 11:31

Billigare att hyra i andra hand: ”Har exploderat”

De stigande boräntorna har fått en oväntad effekt: sjunkande hyror på andrahandsmarknaden. Förklaringen är att utbudet har ökat kraftigt. Men alla är inte positiva till utvecklingen.

SvD - 09 jul 24 kl. 09:48

Klirr i kassan för ryska oligarker

Stora ryska företag har i år ökat eller återupptagit tidigare strypta utdelningar till sina ägare. Miljardutdelningarna tyder på en minskad oro i det ryska näringslivet för de ekonomiska effekterna av invasionskriget mot Ukraina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.