E24 > Ekonomi

Sunday, 21 July, 00:06

E24 - 14 jun 24 kl. 08:44

Swifteffekt på inflationen – högre än väntat i majFör första gången på 33 månader skulle Riksbankens inflationsmål nås, trodde ekonomerna. Men så blev det inte. Inflationen i maj landade på 2,3 procent, enligt måttet KPIF. En förklaring kan vara Taylor Swifts konserter..
Läs mer på E24
Läs mer om:
Riksbankens, KPIF, Taylor Swifts

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swifteffekt, inflationen, högreän , väntati , maj

Fler nyheter från E24

E24 - 10 timmar sedan

Google-utmanaren anklagas för plagiat

Hyllat av techmiljardärer – och utskällt av tunga publicister. Perplexity är Silicon Valleys nya älsklingsbolag. Nu har det hamnat mitt i striden om AI och upphovsrätt.

E24 - 10 timmar sedan

Det kan få Trump att tänka om i handelskriget

Donald Trump väntas trappa upp handels­krigen om han återvänder till Vita huset efter höstens val. Det är dåliga nyheter för Sverige. Men en ekonom ser en oväntad broms för Trumps isolationistiska ambitioner..

E24 - 14 timmar sedan

It-haveriet kan få konsekvenser i veckor

Att återställa alla datorer i det världsomfattande it-haveriet kan ta veckor.Drabbade datorer måste åtgärdas manuellt, vilket blir en tuff utmaning för företag med tusentals enheter..

E24 - Igår: 17:04

Fastighetsägarnas nya trend: ”God intäktskälla”

Bland fastighetsägare har det blivit trend att etablera uteserveringar och takbarer högst upp i huset. Stockholm har på några få år fått stort utbud. ”För fastighetsägare kan taken bli en god intäktskälla”, säger arkitekten Gert Wingårdh.

E24 - Igår: 17:04

17 härliga takbarer värda ett besök

Serveringarna på stadens takterrasser har blivit allt fler med åren. Här listar SvD takbarerna och takterrasserna som lockar både stockholmare och långväga besökare..

E24 - Igår: 17:05

Expert om turistskatt: Otillåtet i Sverige

Debatten om en turistskatt har skapat rubriker. Men en sådan skatt är oförenlig med svensk lagstiftning, enligt Teresa Simon-Almendal professor i skatterätt vid Stockholms universitet..

E24 - Igår: 15:48

Världens börshandel fungerade trots it-krasch

En it-krasch från företaget Crowdstrike fick omfattande konsekvenser världen över. Men börshandeln lyckades hålla i gång. ”Våra kunder kunde inte sätta in eller ta ut pengar”, säger Nordnet..

E24 - Igår: 11:19

It-experten: därför blir problemet globalt

En global aktör som används inom en rad olika branscher och verksamheter. Det är förklaringen till att it-problemen med företaget Crowdstrike har kunnat växa sig så stort, enligt it-säkerhetsspecialisten Karl Emil Nikka..

E24 - I förrgår: 16:01

Tidigare vd:n åtalas i härvan kring Crowd1

Över 300 miljoner kronor misstänks ha slussats genom det svenska företaget. Huvudkontoret fanns på Stockholms heta techhubb Epicenter. Nu åtalas sex personer för grov näringspennningtvätt i Crowd1-härvan..

E24 - I förrgår: 12:02

Atlas Copco faller efter vinstmissOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.