Råvarumarknaden > Ekonomi

Sunday, 21 July, 00:06

Råvarumarknaden - 14 jun 24 kl. 08:28

Montage Gold ser stor uppsida i sin värderingMontage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år.
Läs mer på Råvarumarknaden
Läs mer om:
Gold, Lundin, Afrika, Koné, Elfenbenskusten, Martino, Ciccio, CAD, Montage Gold, Råvarumarknaden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Montage, Gold, ser, stor, uppsidai sin , värdering

Fler nyheter från Råvarumarknaden

Råvarumarknaden - 16 timmar sedan

De tre bästa råvaruvaruaktierna just nu

Rick Rule har valt ut de tre bästa råvaruaktierna just nu och en av dem är mycket välbekant för oss i Sverige. Africa Oil Bolaget har köpt ut partner, tagit ner risken i Namibia och Sydafrika samt ökat indirekt intresse i Namibia. Africa Oil har nu råd med både tillväxt och att dela ut pengar till aktieägarna, där bolaget tagit beslut om att dela ut 50 % av fritt kassaflöde.

Råvarumarknaden - 17 jul 24 kl. 16:19

Bidragen till sol- och vindenergi skenar i höjden, Tyska staten drar i nödbromsen

Tyska staten garanterar ett minimipris för elektricitet producerad av vind- och solkraftverk. Bidragen har skenat i höjden och förväntas i år uppgå till 20 miljarder euro, det är dubbelt så mycket som prognosen som gjordes så sent som i oktober förra året. Nu drar staten i nödbromsen.

Råvarumarknaden - 17 jul 24 kl. 09:51

Vad den brasilianska realens svaghet betyder för råvarumarknaden

Den brasilianska realen (BRL) har varit en av världens sämst presterande valutor 2024. Detta följer på oro över regeringens utgiftsplaner. Den brasilianska realens svaghet kan tynga jordbruksråvaror.

Råvarumarknaden - 16 jul 24 kl. 23:49

Guld når sin högsta prisnivå någonsin

Priset på guld nådde idag sin högsta nominella nivå någonsin i USD och passerade där med det tidigare rekordet som sattes i slutet av maj. Spotpriset på guld är nu 2468,68 USD och väljer man att titta på frontmånadsterminen så ligger priset på 2473,60 USD. Prisuppgången kommer efter inflationen i USA saktar ner vilket leder till förväntningar om att centralbanken ska sänka räntan, vilket brukar gynna guld.

Råvarumarknaden - 16 jul 24 kl. 16:12

Malmbanan fraktar järnmalm till Narvik, mindre känt är att åt andra hållet fraktas fisk

Sverige fraktar järnmalm på järnvägen till Narvik för 25 miljarder kronor per år. Mindre känt här i Sverige är att åt andra hållet fraktas lax och annan fisk för lika stora värden. I Norge vill man dock att det investeras mer i järnvägen då de stopp som idag uppstår ibland är kostsamma.

Råvarumarknaden - 15 jul 24 kl. 17:32

Efterfrågan på oljeprodukter faller i Kina

Rory Johnston på Commodity Context visar att aktiviteten på oljeraffinaderier i Kina är fallande, vilket är ungefär samma sak som att Kinas inhemska efterfrågan på oljeprodukter är svag. De mindre privata raffinaderierna använder mindre än 50 % av sin kapacitet, vilket är sämre än covid-tiden. De statliga raffinaderierna går bättre, men är också i en fallande trend.

Råvarumarknaden - 14 jul 24 kl. 16:27

Italien planerar att tillåta kärnkraft igen

Italien byggde under 1960- och 70-talet fyra kärnkraft med en reaktor vardera och hade planer på en kraftig expansion. Men på 1980-talet bestämde sig landet för att överge kärnkraft och för 34 år sedan stängde landet sitt sista kärnkraftverk. På 00-talet försökte landets ledare att satsa på kärnkraft men befolkningen sade nej.

Råvarumarknaden - 13 jul 24 kl. 09:22

Lundin Mining vill köpa Filo Corp tillsammans med BHP

Det är ingen hemlighet att Lundin-familjen är intresserad av att i någon form slå samman bolag som är verksamma i Vicuña-området som gruppen utvecklar, med fokus på koppar (samt guld och silver). Tre Lundin-bolag är verksamma bredvid varandra, nämligen Lundin Mining, Filo Corp och NGEX Minerals. Nu rapporterar flera nyhetsbyråer, med hänvisning till källor, att Lundin Mining har kontaktat BHP Group om att tillsammans köpa ut Filo Corp.

Råvarumarknaden - 13 jul 24 kl. 09:10

Filo Corp utvecklar en högintressant kopparfyndighet

Filo Corp, vars aktier är noterade både i Sverige och Kanada, är ett bolag i Lundin-sfären med fokus på koppar (samt det guld och silver som finns i kopparfyndigheten). Bolaget arbetar med att utveckla Filo del Sol som ligger på gränsen mellan Argentina och Chile och är en del av Vicuña-område där flera Lundin-företag är aktiva. Filo Corps VD Jamie Beck presenterade nyligen verksamheten i Stockholm.

Råvarumarknaden - 12 jul 24 kl. 12:14

Världen kommer att konsumera mer kol år 2050 än år 2000

BP har släppt sin Energy Outlook-rapport för 2024 och en graf som man kan välja att tolka på två sätt är den över konsumtionen av kol. Världen är inne på en utveckling där konsumtionen av kol kommer att börja falla om något år, vilket är bra. En mindre optimistisk observation är att konsumtionen kommer att vara högre år 2050 än den var år 2000.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.