SVT > Ekonomi

Monday, 15 July, 17:45

SVT - 14 jun 24 kl. 08:01

Inflationen oförändrad i majInflationen i Sverige, enligt måttet KPIF, var oförändrad i maj. Det visar nya siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB)..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, KPIF, Statistiska Centralbyrån, SCB

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inflationen, oförändradi , maj

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 jul 24 kl. 08:24

Högsta nysparandet sedan 90-talet – hör ungdomarna om deras sparande

Efter några tunga ekonomiska år tycks ljuset i tunneln vara här. Världens börser har slagit rekord på rekord under året och det har fått svenskarna att sätta rekord i fondsparande. – Vi ser det största nysparandet sen vi började mäta 1994, säger Fredrik Hård, ekonom på Fondbolagens förening..

SVT - 08 jul 24 kl. 06:36

Kaffepriset rusar: ”Riskerar bli ännu dyrare”

Matpriserna ökade något i juni och merparten av prisökningen står kaffet för, visar nya siffror från Matpriskollen. – Det finns en risk att det blir ännu dyrare, säger Ulf Mazur på Matpriskollen..

SVT - 05 jul 24 kl. 06:05

Små prisökningar på bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden präglas av ett allt större utbud och fler försäljningar. Priserna – som ökar för sjätte månaden i rad – ser ut att plana ut. – Marknaden har normaliserats de senaste månaderna, säger Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik..

SVT - 02 jul 24 kl. 13:39

IF Metall stämmer Tesla

IF Metall stämmer Tesla på 100 000 kronor, enligt nyhetsbyrån Siren vilket Expressen var först att rapportera om..

SVT - 02 jul 24 kl. 10:45

Höjda belopp för rot- och rut-avdrag från 1 juli 2024 – det här gäller för den som vill göra avdrag

Den 1 juli fördubblas rut- och rotavdragen för tjänster i hemmet. Men den som vill få städat eller renoverat hemma med hjälp av rut och rot måste hålla reda på datumen..

SVT - 01 jul 24 kl. 09:44

Sverige lägger mindre pengar på försvaret – jämfört med efter andra världskriget

Sveriges upprustning av försvaret är liten, om man jämför med tiden efter andra världskriget. Det visar en ny rapport som SVT tagit del av..

SVT - 27 jun 24 kl. 22:09

Nära tre år med hög inflation – så dyr blev maten

Sedan hösten 2021 har priserna på livsmedel stigit med cirka 25 procent, enligt SCB. Vissa varor har blivit 70 procent dyrare. – Om konkurrensen hade fungerat bättre tror vi inte att priserna hade varit lika höga, säger Martin Bäckström på Konkurrensverket..

SVT - 27 jun 24 kl. 09:30

Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad

Riksbanken lämnar som väntat styrräntan oförändrad på 3,75 procent. I den nya räntebanan öppnar Riksbanken för att det kan bli två eller tre sänkningar innan året är slut..

SVT - 24 jun 24 kl. 22:24

Ekonomerna: Inflationen besegrad – men finns risker

Statsministern och finansministern betraktar inflationskampen som vunnen – men vad säger ekonomer om beskedet, och vad innebär det för svenskarna? – Faran är inte över. Hitta en balans mellan sparande och spenderande, säger Felicia Schön, privatekonom på Avanza bank..

SVT - 24 jun 24 kl. 10:38

Finansminister Elisabeth Svantesson: ”Kampen mot inflationen är vunnen”

Regeringen meddelar att ekonomin nu går in i en ny fas – inflationsbekämpningen är över och fokus ska nu ligga på att utveckla ekonomin. – Den här matchen, den här gången, är vunnen, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) angående inflationen på en pressträff..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.