DI > Ekonomi

Monday, 15 July, 17:41

DI - 14 jun 24 kl. 08:02

Inflationstakten i Sverige låg stilla i majInflationstakten i Sverige mätt som KPIF låg stilla på 2,3 procent i maj. Väntat var en KPIF-inflation på 2,0 procent vilket är Riksbankens mål..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, KPIF, Riksbankens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inflationstakteni , Sverige, låg, stillai , maj

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Lyxjätte rasade på fallande Europabörser

De större europeiska börserna handlades tydligt på rött under måndagen och samlingsindexet Stoxx 600 försvagades 1,1 procent..

DI - 2 minuter sedan

Sol- och vindkraftsbolag pressades på Nordenbörserna

De nordiska börserna handlades nedåt på måndagen, i likhet med övriga Europa, efter breda nedgångar i Asien. Samlingsindexet Vinx 30 sjönk 1,3 procent till 1.715.

DI - 10 minuter sedan

Stockholmsbörsen föll från årshögsta

Stockholmsbörsen stängde på minus veckans första handelsdag, där storbankerna drog ner stämningen. .

DI - 1 timme sedan

Macy’s faller efter avslutade uppköpsförhandlingar

Den amerikanska varuhuskedjan Macy’s avslutar förhandlingarna med investerarna Arkhouse och Brigade, som velat köpa upp kedjan. Aktien faller kraftigt på beskedet. .

DI - 1 timme sedan

Bostadsrättsföreningen begär återigen Oscar Properties i konkurs

Bostadsrättsföreningen Innovationen, som huserar i ett av de två lyxbyggena Norra Tornen i Stockholm, har återigen ansökt om att försätta fastighetsbolaget Oscar Properties i konkurs..

DI - 1 timme sedan

Smakstart på rapportsäsongen

Stockholmsbörsen var eld och lågor förra veckan. Uppgången var den största i år, fredagen var årets bästa börsdag och OMXSPI-index satte nytt årshögsta.  Lägg ihop bättre utsikter, lägre räntor och tidigare mönster vid rapporterna så brukar det inte ta stopp där..

DI - 1 timme sedan

Domare avvisar åtal mot Trump

En domare i Florida avvisar ett åtal mot expresident Donald Trump om hur han hanterade hemligstämplade dokument. .

DI - 1 timme sedan

Klarabo köper fastigheter i Falun – säljer i Borlänge

Fastighetsbolaget Klarabo har ingått avtal om att förvärva bostadsfastigheter i Falun till ett underliggande värde om 80 miljoner kronor där 80 procent av lägenheterna beräknas ha renoveringspotential. Hyresvärdet uppgår till 7,0 miljoner kronor och förvärvet sker i ett nystartat bolag. .

DI - 1 timme sedan

Axfoods ordförande har köpt sina första aktier

Dagligvaruföretaget Axfoods styrelseordförande Thomas Ekman, som tillträdde posten 2023, har på måndagen köpt 3.000 Axfood-aktier för sammanlagt närmare 0,8 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Millicom avvisar Atlas-bud och meddelar plan

Millicoms styrelse rekommenderar att bolagets aktieägare inte accepterar Atlas formella bud på bolaget och ger samtidigt en uppdatering kring bolagets långsiktiga plan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.