SR > Nyheter

Friday, 19 July, 09:08

SR - 14 jun 24 kl. 06:46

Tidigare anställd på Klarna: Tvingades lämna för fackligt engagemangTidigare medarbetare på techbolaget Klarna hävdar att de rensats ut från företaget på grund av sitt fackliga engagemang och berättar för Sveriges Radios ”Konflikt” att de pressats att ta avgångsvederlag.Av de åtta medarbetare som satt i fackklubbsstyrelsen när kollektivavtalet skrevs under i slutet av förra året arbetar ingen idag kvar på bolaget. Klarna avböjer en intervju och skriver att de inte kan kommentera enskilda medarbetare eller tidigare anställda och att de är glada för att ha tecknat kollektivavtal..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Klarna, Sveriges Radios

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidigare anställd, Klarna, Tvingades, lämnaför , fackligt, engagemang

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Ginna Lindberg om Trumps tal: ”Han kunde inte hålla sig”

Donald Trump höll under natten till fredagen svensk tid, tal på Republikanernas partikonvent i Milwaukee i USA. Trump pratade för första gången om förra veckans mordförsök, och sa att det är det enda gången han kommer att berätta om det då det är så smärtsamt för honom.Hör Ekots USA-korrespondent Ginna Lindberg som var på plats på konventet..

SR - 2 timmar sedan

Mer sportsponsring från företag – trots tuffare tider

Företag satsar allt mer pengar på att sponsra idrotten. I fjol ökade sponsringen med närmare nio procent till sju miljarder kronor.Det är överraskande med tanke på det tuffare ekonomiska läget, säger Tobias Hedström, analytiker på Institutet för reklam- och mediestatistik.

SR - 2 timmar sedan

Trump håller sitt första tal efter mordattentatet

Under natten mot fredag svensk tid höll Donald Trump, vid Republikanernas konvent i Milwaukee, tal efter att formellt ha accepterat nomineringen som partiets presidentkandidat.Talet var Trumps första efter mordförsöket mot honom i förra veckan i Butler.Hör Sveriges Radios utrikeskorrespondent Roger Wilson på plats..

SR - 2 timmar sedan

Ekot på en minut

I USA har nu Donald Trump formellt accepterat nomineringen till att bli republikanernas presidentkandidat. Anmälda bedrägeribrott ökade i Sverige med 22 procent jämfört med året innan, det rapporterar Brottsförebyggande rådet. Samhall når inte sina mål, att varje år få ut 1500 medarbetare på arbetsmarknaden..

SR - 3 timmar sedan

Utredaren: Staten svek medborgarna vid coronapandemin

Storbritannien var förberett för fel virus, det visar en färsk rapport från Storbritanniens covid-19-utredning.”Alla steg i hanteringen av pandemin svek medborgarna”, sade utredaren Heather Hallet vid en presskonferens.Utredaren vill se en oberoende organ med ansvar för strategin och en uppdatering av strategin var tredje år..

SR - 3 timmar sedan

Kraftigt jordskalv i Chile

En kraftig jordbävning med magnituden 7,4 har under natten drabbat norra Chile, uppger United States Geological Survey.Skalvets epicentrum var beläget 265 kilometer öster om kuststaden Antofagasta, på ett djup av 126 kilometer.I nuläget finns inga rapporter om att några människor ska ha kommit till skada vid skalvet..

SR - 3 timmar sedan

Gershkovich riskerar långt fängelsestraff – slutplädering idag

I Ryssland väntas idag slutpläderingen i den mycket uppmärksammade rättegången mot amerikanske Wall Street Journal-korrespondenten Evan Gershkovich, som hållits häktad i nästan sexton månader. Gershkovich anklagas för spioneri av Ryssland och riskerar nu ett mycket långt fängelsestraff.Flera har lyft att Gershkovich nu ser ut att bli en bricka i ett större geopolitiskt spel..

SR - 3 timmar sedan

Kraftig explosion i Tel Aviv

En kraftig explosion inträffade i Tel Aviv under natten till fredagen, rapporterar israeliska medier.Minst en person är död och flera är skadade. Det är oklart vad som har exploderat, men polisen undersöker om explosionen kan ha orsakats av en drönare, rapporterar Haaretz.

SR - 4 timmar sedan

Trump har formellt accepterat nomineringen som presidentkandidat

Under natten mot fredag svensk tid höll Donald Trump sitt första publika tal efter mordförsöket mot honom i förra veckan..

SR - 4 timmar sedan

Netanyahu: Nej till sjukhus för barn från Gaza

I Israel har premiärminister Benjamin Netanyahu stoppat planerna på ett fältsjukhus i landet för sjuka och skadade barn från Gaza.Idén kom från hans försvarsminister som flera gånger har kritiserat Netanyahus taktik när det kommer till kriget i Gaza..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.