SR > Nyheter

Friday, 19 July, 06:58

SR - 14 jun 24 kl. 06:12

Nytt säkerhetsavtal mellan USA och UkrainaVid G7 mötet i Italien skrev USA och Ukraina under ett gemensamt säkerhetsavtal som sträcker 10 år framåt. I avtalet a ingår bland annat försäkringar/">försäkringar från USA:s sida om att man ska hjälpa Ukraina med att bygga upp sitt försvar, fortsätta att träna och utbilda ukrainsk militär, och utveckla samarbetet kring framställning av vapen och militär utrustning.Trots det långsiktiga perspektivet, så kan avtalet sägas upp med ett halvårs varsel, det finns alltså inget som förhindrar att avtalet rivs upp om det blir maktskifte i Vita Huset efter höstens val..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Ukraina, G7, Italien, Vita Huset

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, säkerhetsavtalmellan , USAoch , Ukraina

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Ekot på en minut

I USA har nu Donald Trump formellt accepterat nomineringen till att bli republikanernas presidentkandidat. Anmälda bedrägeribrott ökade i Sverige med 22 procent jämfört med året innan, det rapporterar Brottsförebyggande rådet. Samhall når inte sina mål, att varje år få ut 1500 medarbetare på arbetsmarknaden..

SR - 1 timme sedan

Utredaren: Staten svek medborgarna vid coronapandemin

Storbritannien var förberett för fel virus, det visar en färsk rapport från Storbritanniens covid-19-utredning.”Alla steg i hanteringen av pandemin svek medborgarna”, sade utredaren Heather Hallet vid en presskonferens.Utredaren vill se en oberoende organ med ansvar för strategin och en uppdatering av strategin var tredje år..

SR - 1 timme sedan

Kraftigt jordskalv i Chile

En kraftig jordbävning med magnituden 7,4 har under natten drabbat norra Chile, uppger United States Geological Survey.Skalvets epicentrum var beläget 265 kilometer öster om kuststaden Antofagasta, på ett djup av 126 kilometer.I nuläget finns inga rapporter om att några människor ska ha kommit till skada vid skalvet..

SR - 1 timme sedan

Gershkovich riskerar långt fängelsestraff – slutplädering idag

I Ryssland väntas idag slutpläderingen i den mycket uppmärksammade rättegången mot amerikanske Wall Street Journal-korrespondenten Evan Gershkovich, som hållits häktad i nästan sexton månader. Gershkovich anklagas för spioneri av Ryssland och riskerar nu ett mycket långt fängelsestraff.Flera har lyft att Gershkovich nu ser ut att bli en bricka i ett större geopolitiskt spel..

SR - 1 timme sedan

Kraftig explosion i Tel Aviv

En kraftig explosion inträffade i Tel Aviv under natten till fredagen, rapporterar israeliska medier.Minst en person är död och flera är skadade. Det är oklart vad som har exploderat, men polisen undersöker om explosionen kan ha orsakats av en drönare, rapporterar Haaretz.

SR - 2 timmar sedan

Trump har formellt accepterat nomineringen som presidentkandidat

Under natten mot fredag svensk tid höll Donald Trump sitt första publika tal efter mordförsöket mot honom i förra veckan..

SR - 2 timmar sedan

Netanyahu: Nej till sjukhus för barn från Gaza

I Israel har premiärminister Benjamin Netanyahu stoppat planerna på ett fältsjukhus i landet för sjuka och skadade barn från Gaza.Idén kom från hans försvarsminister som flera gånger har kritiserat Netanyahus taktik när det kommer till kriget i Gaza..

SR - 2 timmar sedan

Tom, 87, blev lurad av mattfirma: ”Våga prata om skammen”

Antalet anmälda bedrägeribrott 2023 ökade med 22% jämfört med 2022. Det visar siffror från Brottsförebyggande rådet.Särskilt utsatta för att bli lurade är de äldre.

SR - 3 timmar sedan

Skämtade om Melonis längd – ska betala 58 000 i skadestånd

I Italien har en domstol bestämt att en journalist ska betala motsvarande nästan 58 tusen kronor i skadestånd till landets premiärminister Giorgia Meloni. Det här efter inlägg på sociala medier där journalisten skämtat om Melonis längd.Premiärministerns advokat säger att pengarna kommer att doneras till välgörenhet..

SR - 3 timmar sedan

Samhalls vd: Vi måste få ut fler på arbetsmarknaden

Samhall når inte sina mål att varje år få ut 1500 medarbetare på arbetsmarknaden. Förra året fick färre än 1200 jobb utanför Samhall. ”Framförallt så tror vi att vi måste visa kompetensen som finns hos våra medarbetare och personer med funktionsnedsättningar,.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.