Jönköpingsnytt > Nyheter

Monday, 15 July, 17:46

Jönköpingsnytt - 13 jun 24 kl. 10:17

Miljölarmet i Vättern: Nya rekommendationer till JönköpingsbornaLänsstyrelsen i Jönköping publicerar nya kostrekommendationer för fisk i Vättern. Både röding och abborre från Vättern visar sig ha förhöjda halter av miljögiftet PFAS. Gravida kvinnor eller den som vill bli gravid rekommenderas att inte äta fisk mer än två, tre gånger per år..
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Vättern, Jönköpingsborna, Jönköping, PFAS

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljölarmeti , VätternNya , rekommendationertill , Jönköpingsborna

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 15 minuter sedan

”Nya” HV71 växer fram: ”Inte klara med nyförvärven än”

Truppen är så gott som klar. Återsamlingen sker om två veckor och nu är det egentligen bara en sak som HV:s nye tränare längtar efter: - Att det ska dra igång på allvar, skrattar Thomas Pettersen. Pusselbitarna har sakta men säkert kommit på plats och nu ser vi fram emot att dra igång resten av arbetet också..

Jönköpingsnytt - 45 minuter sedan

Det ska du tänka på vid konkurs: ”Ingen som svarar”

Nu har en bilhandlare i Jönköping gått i konkurs. När en bilhandel går i konkurs finns det en risk att konsumenten faller mellan stolarna. – Då blir det svårt, säger Olle Haglund, jurist på Riksförbundet M Sverige..

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Provocerande uttalande av Tosito

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Äldreboom väntar – fler boenden behövs • Här kan de ligga

Kommuninvånarna blir allt äldre. Nu planerar Jönköpings kommun för en större satsning på äldreboenden de kommande tre åren. – Vi behöver ändamålsenliga lokaler som uppfyller de arbetsmiljökrav som finns, säger Jenny Wiberg Larsson, områdeschef inom äldreomsorgen..

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

Varningen förlängs – risk för bajsvatten

Jönköpings kommun fortsätter avråda från bad vid Vätterstranden, Oset, Sanna, Rocksjön och Brunstorp. Detta på grund av förhöjda halter av bajsbakterier..

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

”Vi kommer att bygga en hylla till den”

På söndagskvällen fick Björn, Lars och Carina – trion som driver dansbandsanläggningen Sägnernas hus – pris som årets arrangör. – Man är salig, trött, det är fantastiskt, det är som en dröm, säger Carina Edlund dagen efter..

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Nu tappas Vättern på vatten: ”Extrem situation”

Vattennivån i Vättern ligger 40 centimeter högre än normalt för juli månad. Nu ökas flödet i Motala Ström för att sänka nivåerna i sjön..

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Förre J-Södrastjärnans dröm slår in - blir proffs

Amir Al-Ammaris dröm att bli proffs i utlandet blir verklighet. Under måndagen spelade den förre HFF och J-Södramittfältaren sin sista match för Halmstad BK för den här gången..

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Bilhandlare i konkurs: ”För dåliga marginaler”

Bilgruppen i Jönköping, med närmare 25 anställda, har försatts i konkurs. – Det är en vikande marknad, säger konkursförvaltaren Martin Bergander..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.