SvD > Nyheter

Sunday, 21 July, 00:54

SvD - 13 jun 24 kl. 10:10

Mörkt för KD och L: "Behövs konstgjord andning"Kristdemokraterna och Liberalerna kom med god marginal över spärren i EU-valet. I SCB:s partisympatiundersökning till riksdagen är båda långt under.Skillnaderna bör inte förvåna, enligt statsvetaren Henrik Ekengren Oscarsson.– Väljare i EU-val vågar sprida ut sina röster lite mer..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
KD, Behvs, Liberalerna, EU, SCB, Henrik Ekengren Oscarsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mörktför KD och L , quot;Behövs, konstgjord, andning"

Fler nyheter från SvD

SvD - 45 minuter sedan

”Ungdomen är inte så inspirerande”

I glossiga magasin, på catwalken, i reklamkampanjer – den äldre kvinnan har blivit modevärldens älskling. .

SvD - 3 timmar sedan

Så kan Medelhavsresan vara skadlig för hälsan

Vackra sandstränder, och turkost vatten. Medelhavet lockar varje år miljontals turister. Men solsemestern till länderna runt medelhavet kan vara dålig för hälsan.

SvD - 4 timmar sedan

I antiken restes statyer av dem som fuskat

På fredag invigs de olympiska spelen i Paris – 2800 år efter att de allra första spelen hölls. Jonas Mosskin besöker den ursprungliga olympiska arenan och läser en ny, svensk bok om ett evenemang som är urgammalt – men aldrig tycks förlora sin aktualitet..

SvD - 4 timmar sedan

Efter Trump-dådet – skyller på Ukraina

Konspirationsteorier om ukrainsk inblandning och en jämförelse med mordet på John F Kennedy. Efter mordförsöket mot Trump väntas ryska medier och trollfabriker gå på högvarv mot USA. ”De vill spä på existerande klyftor”, säger Rysslandsforskaren Martin Kragh..

SvD - 4 timmar sedan

”Med husvagn slipper man all stress”

Nya prognoser pekar på ett kanonår för svensk camping. Men vad är det egentligen som lockar? SvD har pratat med tre husvagnsfantaster för att få svar..

SvD - 5 timmar sedan

”Svensk fotboll måste få en nystart”

Det är tydligt att herrfotbollen i Sverige sackar efter. Nu behöver Svenska Fotbollförbundet agera på en rad områden för att vända utvecklingen, skriver Robert Falck, tidigare ordförande för AIK Fotboll. .

SvD - 5 timmar sedan

Zelenskyjs starka stöd naggas i kanten

När Ukraina stod emot den ryska storinvasionen var stödet för Volodymyr Zelenskyj ramstarkt. När landet har blivit mer pressat har det gått ut över dess president.Stödet för Zelenskyj går nedåt, men det är fortsatt avsevärt högre än det var före den stora invasionen..

SvD - 5 timmar sedan

Farlig värme i fängelser – "känns som en ugn"

Instängd i ett låst rum i 40 graders värme. Ur ventilationen kommer varm luft utifrån och det finns ingen svalka och inget skydd.Så beskrivs tillvaron i flera amerikanska fängelser under de värmeböljor som bara väntas bli värre till följd av klimatförändringen..

SvD - 5 timmar sedan

Bara en olycka kan stoppa Pogacar från dubbeln

Tadej Pogacar gjorde vad ingen annan cyklist i Tour de France gjort på 78 år – vann en femte bergsetapp i loppet.Slovenen har en stor ledning inför den avslutande etappen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.