Länstidningen i Jämtland > Nyheter

Saturday, 13 July, 05:56

Länstidningen i Jämtland - 13 jun 24 kl. 10:00

Naturvårdsbiologen om kalhyggen: ”Illustrerar hur missvisande det blir”Naturskyddsföreningen ledde en skogsvandring i samband med att Miljöpartiets nya språkrör Amanda Lind var på besök i länet nyligen. I närheten av Håckrens vattenmagasin fick deltagarna se exempel på hur olika sätt att bruka skogen påverkar ekosystemen..
Läs mer på Länstidningen i Jämtland
Läs mer om:
Miljöpartiets, Amanda Lind, Håckrens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Naturvårdsbiologenom , kalhyggen, Illustrerarhur , missvisandedet blir

Fler nyheter från Länstidningen i Jämtland

Länstidningen i Jämtland - 13 timmar sedan

Väsen trollband och förförde: ”En magisk plats”

Bland vittror, huldror och andra väsen korades traditionsenligt för 30:e gången i ordningen på torsdagskvällen vinnarna i tävlingen Näcken i bäcken..

Länstidningen i Jämtland - 17 timmar sedan

Få avslag på ansökningar om att flytta till särskilt boende i länet

De flesta som ansöker om att flytta till särskilt boende får sin ansökan beviljad av kommunerna i Jämtlands län. Det visar tidningen Hem & Hyras granskning..

Länstidningen i Jämtland - 22 timmar sedan

”Vuxna behöver väcka sin egen läslust”

Skippa det dåliga samvetet och läs det du själv tycker om för barnen. Det säger Linnéa Krylén, barnboksförfattare från Lit, som nyligen fått pris av Svenska Akademin..

Länstidningen i Jämtland - 23 timmar sedan

Alla borde ha en sann vuxenfamilj

Länstidningen i Jämtland - Igår: 15:30

Sminkning som konst: ”Det är en frihet, flyktigt, väldigt befriande och helt utan krav”

Inspirerad av film, mode och bokomslag uttrycker sig Norah Jonsson från Strömsund genom att sminka sig. Sedan starten för tio år sedan har Instagramkontot växt och hennes sminkningar blivit alltmer avancerade. – För mig är det ett sätt att vara kreativ på, där jag vill ge tips och inspirera andra att använda färg och form, säger hon..

Länstidningen i Jämtland - Igår: 13:12

Så tycker kommunerna om Renmarkskommitténs delbetänkande

Flera kommuner, organisationer och myndigheter i länet ställer sig kritiska till Renmarkskommitténs delbetänkande och anser att jakt och fiske på statens mark även fortsättningsvis ska upplånas av länsstyrelsen..

Länstidningen i Jämtland - Igår: 07:00

Boktrenden på Tiktok: ”Alla pratar om den”

Kärlek på semestern, mordmysterium och romantasy – det utgör sommarens boktrender på Tiktok. – Sockersöta romanser är på väg att få ett uppsving nu, säger bokinflueraren Jasmine Darban..

Länstidningen i Jämtland - Igår: 06:00

Tiktok i all sin eländighet men nog är det också rätt bra?

Länstidningen i Jämtland - I förrgår: 15:47

Personalbrist får Glösa Älgriket att stänga i sommar

Efter att ha hållit öppet i bara några veckor tvingas nu Glösa Älgriket stänga för sommaren. Orsaken är att man inte lyckats få tag i folk som kan hjälpa till med guidning och servering. – Vi har bara hälften av de människor vi skulle behöva, konstaterar Allan Borgsten, guide och ansvarig på friluftsmuseet..

Länstidningen i Jämtland - I förrgår: 15:12

Jakt, fiske och rennäring kämpar om statens marker: ”En lagakraftvunnen dom kan ingen bortse ifrån”

Det pågår en intensiv kamp om statens marker i norra Sverige. En utredning har föreslagit att fler samebyar än Girjas troligtvis har ensamrätt till jakt och fiske och dess förvaltning i Norrbotten och Västerbotten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.