DN > Ekonomi

Monday, 15 July, 15:55

DN - 13 jun 24 kl. 08:18

Fler nya bostäder i Stockholm än på 50 årTrots larmen om byggkris – i fjol färdigställdes fler bostäder i Stockholms län än under något år sedan 1973. Länsstyrelsen har nu kraftigt reviderat upp sin prognos för antalet byggstarter i år. Samtidigt kvarstår en till synes bestående bristvara: billiga hyresrätter..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stockholm, Stockholms

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flernya , bostäderi , Stockholmän på 50 år

Fler nyheter från DN

DN - 8 timmar sedan

Inflationen pressas nedåt i Finland

Inflationen i Finland – en del av euroområdet – faller till 1,3 procent i juni visar nya siffror från landets statistikbyrå. Det kan jämföras med 1,5 procent i maj..

DN - 8 timmar sedan

Nordeas räntenetto något lägre än väntat

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea är först ut med att redovisa resultatet för andra kvartalet bland de nordiska storbankerna. Vinsten är oförändrad, räntenettot stiger – men det ser inte riktigt så bra ut som analytiker hade räknat med..

DN - 8 timmar sedan

Bättre än väntat för norsk livsmedelsjätte

Den norska livsmedelskoncernen Orkla – med varumärken som Felix, Bob och Abba i portföljen – redovisar ett kraftigt vinstlyft för årets andra kvartal..

DN - I förrgår: 11:17

LO och Svenskt Näringsliv kritiska till Riksbanken: ”Ligger så ruskigt fel”

Först höjde Riksbanken räntorna mer än vad som behövdes. Sedan sänkte man alldeles för sent och för lite. Chefsekonomerna på LO och Svenskt Näringsliv är överens om sin kritik mot Riksbankens räntepolitik..

DN - 12 jul 24 kl. 10:20

Matpriserna sjönk – sill och sallad billigare

Livsmedelspriserna har slutat att stiga. I juni sjönk de marginellt jämfört med maj. Och på ett år har maten nu bara blivit 1,1 procent dyrare – långt lägre än hur det såg ut i fjol, enligt SCB:s nya siffror..

DN - 11 jul 24 kl. 21:14

Kamilas hem brann upp: ”Förlorat allt”

Under midsommarhelgen började ett hus brinna i Huddinge. Kamila Omiotek tog sin lilla dotter i famnen och sprang ut. – Vi har förlorat allt men det som gör mest ont är alla minnen som brann upp, säger Kamila..

DN - 11 jul 24 kl. 15:40

Hårda inkomstkrav kan stoppa tidningsutbärning

Det skärpta inkomstkravet för arbetskraftsinvandrare hotar att försvåra tidningsutbärningen. – Det vill till att vi hittar andra rekryteringskällor – annars får vi inte ut tidningar så som vi vill, säger Jan Persson, vd för Premo som delar ut tidningar i Storstockholm..

DN - 11 jul 24 kl. 14:21

Taylor Swift lyft för amerikanskt flygbolag

Det amerikanska flygbolaget Delta Airlines redovisar en justerad vinst per aktie på 2,36 dollar för årets andra kvartal, ner från 2,68 dollar ett år tidigare. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 2,38 dollar, enligt en sammanställning av prognoser från Bloomberg..

DN - 11 jul 24 kl. 14:00

Bönder lämnar ekologiskt jordbruk

Det blir allt färre ekologiska jordbruk i Sverige. Redan förra året minskade de med 45 600 hektar. Nu visar färska siffror från Jordbruksverket att det sjunker med ytterligare 11 procent i år..

DN - 11 jul 24 kl. 14:00

Arla om färre ekologiska bönder: ”Nu får vi ingen ekologisk mjölk över”

När lågkonjunkturen slog till hällde Arla ekologisk mjölk i vanliga förpackningar för att de hade mer än efterfrågan. Men nu har så många bönder lämnat ekologiskt jordbruk att det inte behövs. Köpen av ekologiska produkter minskar hos alla producenter, visar statistik från SCB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.