SR > Kultur

Saturday, 20 July, 23:34

SR - 13 jun 24 kl. 06:00

Kungliga biblioteket arkiverar poddar: ”Väldigt efter”Nyligen började Kungliga Biblioteket på allvar att samla in poddar till sitt arkiv.Men insamlingsarbetet försvåras av bland annat resursbrist och förlegade lagformuleringar.”Vi ligger väldigt efter, vi har förhoppningar om att knapra in. Men jag har svårt att se att vi någonsin skulle kunna hamna i fas”, säger enhetchef Nina Heljeback..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kungliga Biblioteket, Nina Heljeback

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kungliga, biblioteket, arkiverar, poddar, Väldigtefter

Fler nyheter från SR

SR - 13 timmar sedan

Legenden Lasse Dahlquists visor hyllas i modern tappning

Den folkkära kompositören och vissångaren Lasse Dahlquist gjorde entré i den svenska nöjesindustrin på 1930-talet.Nu släpps ett hyllningsalbum där tio artister fritt har fått tolka hans låtskatt.Artisterna Silveräpplen och Vanessa Liftig är två av de artister som medverkat med egna och nya versioner av Dahlquists låtar..

SR - Igår: 18:12

Tusentals stulna kulturföremål hittade i stor polisinsats

Europol och Interpol har gjort en stor insats i jakten på stulna kulturföremål och i dag presenterade de sin sammanfattning av operationen. Sammanlagt har de hittat över 6 400 föremål genom utökade kontroller vid gränser, på auktionshus och på internet..

SR - Igår: 17:20

Marvel kritiseras – ändrar israelisk superhjälte

Filmbolaget Marvel får kritik för att man ändrar en karaktärs bakgrundshistoria i en kommande ”Captain America”-film, det skriver New York Times.Superhjälteagenten Sabra är i serieböckerna Mossad-agent, nu blir hon en ”högt rankad tjänsteperson inom amerikanska regeringen”. ”Som att göra Captain America till kanadensare” menar amerikansk-judiska kommittén..

SR - Igår: 09:43

Bruce Springsteen i Stockholm: ”Näst intill magiskt”

Nu lämnar Bruce Springsteen Sverige efter två utsålda konserter.Kulturnytts recensent Tanja Ulriksson är imponerad över 74-åringens röst och energi och det tajta bandet.”Det känns inte som sista gången han är i Sverige,” säger hon..

SR - I förrgår: 23:16

Komikern Bob Newhart är död

Den amerikanske ståuppkomikern och skådespelaren Bob Newhart är död, det rapporterar CNN. Newhart blev 94 år och ska ha dött i Los Angeles på torsdagsmorgonen efter en kort tids sjukdom. Han är bland annat känd för roller i filmen Moment 22 och serien The Big Bang Theory..

SR - I förrgår: 21:00

Ängslan och pinsamhet i ”Insidan ut 2”

I Pixar-filmen ”Insidan ut” fick vi titta in i huvudet på elva-åriga Jenny och möta hennes känslor. Nu kommer uppföljarenI ”Insidan ut 2” möter vi en tonårings alla känslor vi ställs inför, Jenny har kommit in i pubertetenIgenkänning glimtar till men det är också skrikigt och närmast hysteriskt stundtals, tycker vår recensent.

SR - I förrgår: 18:19

Vapenansvarig vill få dom omprövad i Baldwin-fallet

Det rättsliga efterspelet till dödsskjutningen på inspelningen av filmen ”Rust” fortsätter.Det var i fredags som den uppmärksammade rättegången mot skådespelaren Alec Baldwin oväntat las ner av domaren som menade att möjligt bevismaterial hanterats på ett felaktigt sätt.Nu vill den vapenansvariga på filminspelningen, som redan dömts för ofrivilligt dråp och sitter i fängelse att också hennes fall ska omprövas..

SR - I förrgår: 17:25

Två svenska fotografer Emmy-nominerade

Två svenskar är nominerade till en Emmy, Sophia Olsson och Martin Ahlgren, båda i kategorin bästa foto i en dramaserieMartin Ahlgren är nominerad för ett avsnitt i ”3 body problem” och Sophia Olsson för ett avsnitt i ”The Crown”.

SR - I förrgår: 15:44

Levan Akins nya film kommer inte visas i Georgien

Den svenske regissören Levan Akins nya film Passage kommer inte att visas i hans andra hemland Georgien, säger han i en intervju med New York Times. Akin säger till tidningen att landet blivit mer polariserat i takt med ny lagstiftning som orsakat stora protester under våren.Därför har filmskaparna valt att inte visa filmen i Georgien..

SR - I förrgår: 08:33

”The Bear” är fortsatt sevärd – men inte fantastisk

Tredje säsongen av The Bear, med Jeremy Allen White som stjärnkocken Carmy, har haft Sverigepremiär på Disney+.Skaparen Christopher Storer utmanar fansen med ett öppningsavsnitt som mest är ett ljudlagt kollage – men det blir tvära kast och tittare kommer känna igen sig.Säsongen är bra, men inte fantastisk – den ger fördjupning i ett par karaktärer men handlingen saknar framåtrörelse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.