DN > Kultur

Monday, 15 July, 17:37

DN - 13 jun 24 kl. 05:18

Lars Trägårdh: ”Bättre att det är jag än någon jävla vettvilling”Lars Trägårdh har regeringens uppdrag att skapa en kulturkanon – men han vill inte göra några listor på verk. Däremot dricker han öl med pensionären Börje, äter sparris med Carl Jan Granqvist och talar med Socialdemokraterna. – Jag har varnat politikerna. Jag sa att antingen får de sparka mig eller låta bli att gnälla i efterhand, säger han till DN:s Malena Rydell och Thomas Karlsson..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Trägårdh, Börje, Carl Jan Granqvist, Socialdemokraterna, DN, Malena Rydell, Thomas Karlsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lars, TrägårdhBättre att det är jag än någon , jävla vettvilling

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

”The Simpsons”-avsnitt ersattes – hade likheter med mordförsöket på Trump

På söndagen ersatte tv-kanalen Channel 4 ett ”The Simpsons”-avsnitt som hade likheter med mordförsöket på Donald Trump, rapporterar SVT..

DN - 4 timmar sedan

Los Angeles är fonden för kapitalismens ondaste sidor i Jon Lindseys ”Kroppen”

I sin debut ”Kroppen” sällar sig Jon Lindsey till en tradition av nattsvarta skildringar av ett fåfängt, nihilistiskt och kryptofascistiskt Los Angeles. Jonas Thente har läst en skarp roman om att längta efter kärlek i en kärlekslös tid..

DN - 8 timmar sedan

”Hennes liv är som en modern saga”

Céline Dion är känd som en av världens främsta röster. När hon försöker ta ton i dag kommer knappt ett ljud. I nya dokumentärfilmen ”I am: Céline Dion” berättar stjärnan om varför hon ljög för publiken, hur hennes röst tystnade och om tillfället då hon var nära att dö.

DN - 10 timmar sedan

n'Jonas: Vad betyder det att stadscentrumen dör?

Att ge den svenska stadens centrum mänskligt liv är något önskvärt som alla borde hålla med om. Men kåsören påminner om utvecklingen som pekar åt ett annat håll: Likriktade butikskedjor som huserar i stora plåtlådor i städernas utkanter..

DN - Igår: 16:43

Erik Åsard: Mordförsöket på Donald Trump ingår i ett sorgligt historiskt mönster

Attentatet mot Donald Trump är det allvarligaste som har drabbat en presidentkandidat sedan George Wallace invalidiserades av en revolvermans kulor 1972. Konsekvenserna är svåra att förutse: Tyvärr kan vi bara vänta oss att den destruktiva retoriken trappas upp, skriver statsvetaren Erik Åsard..

DN - Igår: 12:31

Niklas Wahllöf: En dag slutade jag rodna – men skammen kommer aldrig helt att släppa taget

Alla skäms, men vissa skäms mer än andra. DN:s Niklas Wahllöf tillbringade sin ungdom med blossande kinder, och skam kan vara ett kraftfullt vapen i andras händer. Men det går också att lära sig att se skammen som en resurs..

DN - Igår: 10:45

”Allsång på Skansen”-aktuella Zoe Lobos: ”Svårt att förstå hur stort det är”

Nya stjärnskottet Zoe Lobos syns snart i ”Allsång på Skansen”. För DN berättar hon om sin familj, alter egot – och första mötet med Peter Jöback. – Nu kommer jag dela scen med honom.

DN - Igår: 08:30

Malin Ullgren: Lasse Holms sommarprat är lika parodiskt glatt och tomt som Henrik Schyfferts

Carola och Arja Saijonmaa är ”starka kvinnor” och det är viktigt med isdubbar. Låtskrivarlegendaren Lasse Holm levererar ett sommarprat så dunderpositivt att det nästan känns som en parodi, skriver DN:s Malin Ullgren..

DN - Igår: 08:14

Hanna Fahl: Lena Dunham tycks ha en närmast tvångsmässig impuls att vara autentisk

Falsk autenticitet uppfattas som cynisk och konstruerad. Alltför drastisk autenticitet uppfattas som äcklig och osmaklig. Lena Dunham är uppfriskande usel på den balansgången, skriver Hanna Fahl..

DN - Igår: 20:00

Vargens unge, del 22 av 57

Läs tidigare avsnitt här.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.