DN > Utrikes

Thursday, 13 June, 09:51

DN - Igår: 16:13

Hård kritik mot Scholz efter valet: ”Kung utan land”BERLIN. Kritiken haglar över Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, efter att hans socialdemokrater gjort sitt sämsta EU-val någonsin. Nu riktas strålkastarljuset mot en partikollega som skulle kunna utmana honom..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Scholz, Berlin, Tysklands, Olaf Scholz, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hård, kritikmot , Scholzefter , valet, Kungutan , land

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Rekordmånga 120 miljoner tvingade på flykt

Antalet människor som befinner sig i påtvingad flykt har stigit till 120 miljoner, rapporterar FN:s flyktingorgan UNHCR i en ny rapport – historiskt ny nivå. – Bakom dessa mörka och ökande siffror döljer sig otaliga mänskliga tragedier, säger flyktingkommissarie Filippo Grandi..

DN - 12 timmar sedan

EU-valet blottar järnridån i Tyskland

BERLIN/DRESDEN. Det går att se var järnridån delade Tyskland när landets delstater färgas efter hur invånarna röstat i EU-valet. I samtliga delstater i forna Östtyskland – men inte i en enda i väst – tog högernationalistiska AFD hem flest röster..

DN - 13 timmar sedan

Hamas kräver ändringar i förslaget om vapenvila

Palestinska Hamas kräver flera ändringar i FN:s förslag om vapenvila. Bland annat en tydligare tidslinje för när Israel ska lämna Gazaremsan, uppger källor för amerikanska medier..

DN - 15 timmar sedan

Bananjätten finansierade paramilitär grupp i Colombia

RIO DE JANEIRO. En domstol i USA har beslutat att Chiquita är ansvarigt för att ha finansierat en terroriststämplad, paramilitär grupp i Colombia. Bananbolaget ska betala över 400 miljoner kronor i skadestånd till 16 anhöriga till bönder som gruppen dödade..

DN - 19 timmar sedan

Avgångskrav på fransk högerledare – vill se allians med extremhögern

Sprickan är avgrundsdjup inom den franska högern sedan Republikanernas ledare Eric Ciotti uppmanat till en allians med högerextrema Nationell samling. Beskedet möttes av bestörtning inom det egna partiet. Det gav också Emmanuel Macron anledning att utbrista: – Nu faller maskerna..

DN - 19 timmar sedan

G7-toppar i brygga inför toppmötet – men en sticker ut

Deras länder må vara världens rikaste demokratier, men när G7-toppmötet inleds i Italien på torsdagen har sex av sju ledare förlorarstämpel. Ändå har G7 kvar sina ekonomiska muskler. Överst på agendan står ett bidrag på hela 50 miljarder dollar till Ukraina..

DN - Igår: 09:49

EU-myndighet ska ta kampen mot nya droger

Syntetiska droger och nya kombinationer av narkotika utgör ett växande hot i Europa. Nu inrättas en ny myndighet för att bättre kunna arbeta förebyggande inom EU. – Fler och fler substanser blandas ut med annan narkotika.

DN - Igår: 21:53

Gazabor: Hamas borde acceptera villkoren

Hamas uppges ha accepterat USA:s förslag om vapenvila med Israel, och vara redo att förhandla om detaljer. Det gör Gazaborna som DN pratat med glada. – Jag ber till gud och är hoppfull.

DN - Igår: 21:53

Nathan Shachar: Vägen mot en vapenvila i Gaza är lång

Både Hamasrörelsen och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har i princip accepterat den plan för vapenvila i Gaza som FN:s säkerhetsråd antog på måndagen. Det sade USA:s utrikesminister Antony Blinken i Jerusalem på tisdagen. Men vägen mot en vapenvila är lång..

DN - Igår: 21:53

Hamasledare i läckt chatt om civila dödstalen: ”Nödvändiga uppoffringar”

”Vi har israelerna precis där vi vill ha dem”, säger Hamasledaren Yahya Sinwar i en konversation med andra toppar i terrororganisationen. De interna chattarna som Wall Street Journal tagit del av visar att Hamas anser sig gynnas av de höga dödstalen bland civila i Gaza..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.