SVT > Utrikes

Thursday, 13 June, 08:27

SVT - Igår: 16:04

Norden bryter mot trenden – vänstervåg i EU-valet 2024Sverige, Danmark och Finland bryter den högernationalistiska trenden i Europaparlamentsvalet. I samtliga tre länder går de rödgröna framåt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, Finland, Europaparlamentsvalet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norden, brytermot , trenden, vänstervågi , EU-valet, 2024

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

”Vilda västern” i Frankrike efter partiledarens agerande

Republikanernas partiledare Éric Ciotti vägrar att avgå efter att ha blivit utesluten från sitt eget parti. Samtidigt haglar skämten efter att han låste in sig själv på partiets högkvarter. – Det är helt enkelt vilda västern i den franska politiken, säger frilansjournalisten Jennifer Paterson..

SVT - 2 timmar sedan

Miljontals djur dödade av ”dzud” i Mongoliet

Över sju miljoner boskapsdjur har dött i Mongoliet i år, vilket är mer än en tiondel av landets av landets hela boskapsbesättning. Det beror på det extrema väderfenomenet ”dzud” som nästan bara drabbar Mongoliet..

SVT - 4 timmar sedan

Grönt ljus för valjakt på Island – trots missnöje bland folket

Valjakten på Island har länge varit omdiskuterad och trots att en allt större opinion i landet är emot jakten, har regeringen nu gett tillstånd för säsongen 2024..

SVT - 6 timmar sedan

Nya skräpballonger från Nordkorea

Nordkorea fortsätter att skicka skräpballonger över gränsen till Sydkorea..

SVT - 11 timmar sedan

Aleksej ”Svensken” Makarov strider för Ukraina

Han strider på Ukrainas sida i kriget, som soldat i den ryska frivilligbataljonen Sibirien. Och han går under namnet ”svensken”..

SVT - 11 timmar sedan

Israeliska Hamasexperten: ”Går inte att förinta Hamas”

Omvärldens press på Israel och terrorgruppen Hamas att acceptera en vapenvila i Gaza ökar. I början av veckan antog FN:s säkerhetsråd en resolution med syftet att nå ett slut på striderna, men trots det har parterna inte kommit fram till ett avtal..

SVT - 13 timmar sedan

Turismen väntas slå rekord i år – trots protester

Efter flera år med reserestriktioner och hemester väntas 2024 bli ett rekordår för turismen. Samtidigt rasar protester runt om i Europa mot överturismen. Så, hur blir man en bättre turist?

SVT - 13 timmar sedan

EU kan komma att inför tullar på kinesiska elbilar

EU hotar Kina med strafftullar på upp mot 38 procent på importen av elbilar. Allt införs i juli – om inte Kina agerar. Men Tysklands regering är inte glad..

SVT - 19 timmar sedan

FN-utredning slår fast: Båda sidor har begått krigsbrott

Både israeliska styrkor och Hamas har gjort sig skyldiga till krigsbrott under kriget i Gaza. Det slår en oberoende FN-utredning fast. – Det är nödvändigt att alla som har begått brott hålls ansvariga, säger Navi Pillay, ordförande för FN:s undersökningskommission..

SVT - 20 timmar sedan

Fransk högerledare låser dörrarna: ”Han har blivit galen”

Ledaren för det franska konservativa partiet Republikanerna, Éric Ciotti, har låst dörrarna till partiets huvudkontor och beordrat personal att gå hem, enligt den franska tidningen Le Parisien. – Han har blivit galen, jag ska stanna, säger en anställd till tidningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.