DN > Nyheter

Wednesday, 19 June, 03:02

DN - 11 jun 24 kl. 14:40

Expert: ”Beteendeekonomi kan hejda dödsskjutningarna”I en av USA:s mordtätaste städer, Chicago, är det inte hårdare tag utan beteendeekonomi som ska stoppa vapenvåldsepidemin. Jens Ludwig är nationalekonom och har räknat på saken. – Beteendeekonomi fungerar bevisligen för att minska våldsdåd och kriminalitet, till skillnad från andra prövade insatser, säger professorn som leder University of Chicago Crime Lab..
Läs mer på DN
Läs mer om:
USA, Ludwig, University, Chicago Crime Lab

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Expert, Beteendeekonomikan , hejda, dödsskjutningarna

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Avgjorde på tilläggstid – Ronaldo blev historisk

Portugal hade stora problem mot Tjeckien i fotbolls-EM – inte förrän på tilläggstid kunde inbytte Francisco Conceicao ordna segern för portugiserna. Stjärnan Cristiano Ronaldo blev samtidigt historisk som den förste att spela i sex Europamästerskap..

DN - 4 timmar sedan

Krisen om ny järnväg för 43 miljarder löst – med hjälp av en bussbiljett

Landshövding Sten Tolgfors skarpa deadline lyckades. På tisdagskvällen blev en överenskommelse om 43-miljardersjärnvägen Göteborg–Borås klar, enligt uppgifter till DN. Ett sista minuten-bud om bussbiljetter har bidragit till att lösa upp den hårda knuten..

DN - 6 timmar sedan

Kramer med jättelopp – nära svenskt rekord

Andreas Kramer slog till med nytt säsongsbästa under Continental Tour-tävlingen i Åbo, Finland, på tisdagskvällen – och var inte långt i från sitt svenska rekord. – Jag är väldigt nöjd, men jag ville såklart springa lite fortare, säger han..

DN - 6 timmar sedan

Migranter utnyttjas – barnarbete i europeiskt jordbruk

Åtminstone en fjärdedel av arbetarna inom Europas jordbrukssektor är migranter och många utnyttjas under hårresande former. Utöver osäkra arbetsförhållanden, våld och låga löner förekommer barnarbete, enligt en rapport från den ideella organisationen Oxfam. – Det framkommer rent fruktansvärda saker, säger Oxfam Sveriges policychef Rosaline Marbinah..

DN - 7 timmar sedan

DN Debatt. ”Överilat att redan nu räkna ut SD efter EU-valet”

DN DEBATT 19/6. Många debattörer menar att Sverigedemokraternas motgång i EU-valet beror på partiets hårda ton mot medier och retorik om murar och ”folkutbyte”. Men i nuläget finns inget som tyder på att SD:s väljarstöd minskat nämnvärt på sikt.

DN - 7 timmar sedan

Turkiet vinner vild match mot Georgien

DORTMUND. Turkiet hade en sorts hemmaplan i Tyskland, och publiken och lagen skapade en vild EM-match på Westfalenstation. Efter bråk, ösregn, visselorkaner och spektakulära mål vann Turkiet med 3–1 mot Georgien..

DN - 8 timmar sedan

Han byggde om sin etta – nu har den plats för fem boende

Arkitekten Fredrik Svedbrant, 45, har byggt om sin etta på 34 kvadratmeter till en lägenhet med fyra bäddar. Att hyra en sovplats kostar 5 000 kronor i månaden. – Det är byggt för att fyra eller fem personer ska kunna bo här utan problem.

DN - 8 timmar sedan

Allt talar för Rutte som ny ledare för Nato

Ungern ger upp sitt veto mot Nederländernas avgående premiärminister Mark Rutte som ny generalsekretare i Nato. Därmed talar allt för Rutte som efterträdare till norske Jens Stoltenberg i höst..

DN - 8 timmar sedan

Svenskt skrällguld och dubbla medaljer i EM

Sverige tog två EM-medaljer på enmeterssvikten i Belgrad..

DN - 8 timmar sedan

Sverige godkänner förslag om övervakning av digital kommunikation

Justitieutskottet har på begäran av regeringen gett grönt ljus för en förändrad variant av det omdebatterade EU-lagförslaget som kommit att kallas chat control. I praktiken innebär förslaget att medborgarnas privata kommunikation online ska övervakas i jakt på brott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.