SR > Nyheter

Sunday, 25 July, 13:45

SR - 22 jun 21 kl. 08:48

JO kritisk mot Palme-pressträffenUnder den pressträff som satte stopp för utredningen av mordet på Olof Palme pekades Stig Engström ut som den trolige mördaren. Justitieombudsman Per Lennerbrant ställer sig nu mycket kritiskt mot Åklagarmyndigheten. Det skriver Aftonbladet. Kritiken gäller bland annat myndighetens val att namnge den så kallade Skandiamannen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Palme, Olof Palme, Stig Engström, Per Lennerbrant, Åklagarmyndigheten, Aftonbladet, Skandiamannen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JO kritiskmot , Palme-pressträffen

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Tio döda i busskrasch i Kroatien

Minst tio människor dödades och dussintalet skadades på söndagen när en buss körde av motorvägen i östra Kroatien, enligt lokal polis. Bussen färdades mellan Frankfurt i Tyskland och Kosovos huvudstad Pristina, 45 av resenärerna fördes till sjukhus i staden Slavonski Brod, nära olycksplatsen, 8 av dem ska vara allvarligt skadade. Det finns i nuläget inga uppgifter om passagerarnas nationaliteter och åldrar, eller om orsaken till olyckan, bussen är registrerad i Kosovo..

SR - 1 timme sedan

Tusentals i protest mot Bolsonaro

Demonstranterna kräver att president Jair Bolsonaro ställs inför riksrätt för hur han hanterat coronapandemin 550 000 människor har dött i covid-19 i Brasilien och vaccineringen har kritiserats för att ha kommit igång för sent Bolsonaros popularitet dalar inför nästa års väl då han kan komma att ställas mot sin politiska rival Lula da Silva.

SR - 1 timme sedan

Efter förra veckans oväder – tyfon drar in över Kina

Efter förra veckans kraftiga oväder i den centala Henanprovinsen i Kina förra veckan, förbereder sig nu flera städer längs kusten för ett nytt oväder. Tyfonen In-fa drar in över den kinesiska östkusten och alla flyg och flera tågförbindelser till och från bland annat Shanghai har ställts in det kommande dygnet. Enligt de kinesiska meteorologiska myndigheterna väntas mellan 250 och 350 millimeter regn och det i kombination med kraftiga vindar gör att myndigheterna varnar för jordskred och stora översvämningar och i flera städer har man redan börjat bygga fördämningar, rapporterar South china morning post..

SR - 2 timmar sedan

500 svenska dammar kan orsaka stora skador vid kollaps

I Sverige finns omkring 500 vattendammar som skulle kunna orsaka stora skador på samhället om de kollapsade, det rapporterar SVT. Enligt en ny rapport från Svenska kraftnät behöver tillsynen av dammsäkerheten förbättras. När det stora ovädret drabbade Europa som värst för drygt en vecka sedan riskerade en damm i Tyskland att brista..

SR - 3 timmar sedan

Oanvändbar skyddsutrustning för 24 miljarder

Enligt en ny rapport har Storbritannien under pandemin lagt motsvarande 24 miljarder svenska kronor på skyddsutrustning som är oanvändbar. Det är ett partiöverskridande utskott i parlamentet som kritiserar premiärminister Boris Johnsons regering för oacceptabelt höga nivåer av slöseri, något som kommer att gå ut över de brittiska skattebetalarna i årtionden framöver. Regeringen hävdar att mindre än 1 procent av all skyddsutrustning visat sig vara oanvändbar inom vården och att den ska komma till användning på annat håll, men har lovat att en oberoende statlig utredning ska granska regeringens pandemihantering..

SR - 6 timmar sedan

Nya fall av covid-19 på OS

10 nya fall av coronasmitta rapporteras nu med koppling till de olympiska spelen, totalt antal bekräftat smittade personer är därmed 132. Bland dem finns flera idrottare, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. För en dryg vecka sedan rapporterades det om det första fallet i OS-byn..

SR - 7 timmar sedan

60 personer åtalas efter demonstrationer

På Kuba har omkring 60 personer åtalats efter de regeringskritiska demonstrationerna som hölls tidigare i juli, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Tusentals personer deltog i demonstrationerna men hur många som greps är ännu okänt. Myndigheterna har inte velat säga något om de gripna trots att anhöriga till personer som försvunnit har krävt information från polisen..

SR - 7 timmar sedan

SKR: ”Det viktigaste är samma innehåll i vården”

Många av de som lider av långdragna symptom efter covid-19 kommer inte längre än till primärvården, vilket experter menar inte alltid räcker till för att behandla och diagnosticera den komplexa sjukdomen postcovid. Men enligt Emma Spak, hälso- och sjukvårdschef på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), arbetar alla regioner utifrån sina lokala förutsättningar ”Att ha en likadan organisatorisk struktur i alla regioner är inte alltid det mest ändamålsenliga, utan det viktiga är att man kan erbjuda samma innehåll i vården”, säger Spak..

SR - 7 timmar sedan

Skogsbränderna i USA förvärras

I västra USA har nödläge utropats i flera områden, sen skogsbränderna där förvärrats. Torka och värme gör att årets brandsäsong blivit ovanligt svår. ”Det är mycket av jordens syre som förbrukas, varje träd räknas ju”, säger Steven Colpitts som bor i närheten av den största skogsbranden..

SR - 8 timmar sedan

DNA-släktforskning för att lösa brott har inte stöd i lagen

Det kan ta flera år innan polisen på lagligt sätt kan använda DNA-släktforskning för att lösa brott, rapporterar P1-programmet i Lagens namn. Förra året användes metoden för att lösa dubbelmordet i Linköping, men Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, anser att metoden inte har stöd i nuvarande lagstiftning. I väntan på att en statlig utredning ska föreslå hur polisen ska kunna använda metoden, är flera olösta ärenden satta på vänt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.