SR > Nyheter

Sunday, 23 June, 00:55

SR - 24 maj 24 kl. 15:00

Efter pandemin – två år kortare förväntad livslängdCovid-19-pandemin har gjort att den globala förväntade livslängden och den förväntade mängden friska år för världens befolkning är tillbaka på 2012 års nivåer. Idag presenterades WHO:s rapport World Health Statistics 2024. ”Med dagens takt kommer vi inte att nå ett enda av de hälsorelaterade hållbarhetsmålen till 2030”, säger Samira Asma, biträdande generaldirektör för WHO:s dataavdelning..
Läs mer på SR
Läs mer om:
WHO, World Health Statistics, Samira Asma

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter pandemin, tvåår , kortare, förväntad, livslängd

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Önskenatt i Vaken

Vaken med Isabelle Berglund och Lovisa Buvhammar.Önska en låt fram till 05.00 genom att mejla till vaken@sverigesradio.

SR - 4 timmar sedan

Tretton gripna i Grekland efter brand – ska ha skjutit raketer från yacht

Tretton personer har gripits i Grekland efter att en skogsbrand bröt ut på ön Hydra på fredagskvällen, skriver tidningen Kathimerini.Samtliga var passagerare på en lyxyacht.De misstänks ha skjutit raketer från båten, vilka tros ha orsakat branden på en svårtillgänglig del av ön..

SR - 5 timmar sedan

Barcelona sätter stopp för uthyrning av privatbostäder till turister

En av Europas mest populära turistdestinationer kommer sätta stop för uthyrning av privata bostäder till turister. Förbudet är ett led i att försöka få ned bostadspriserna för lokalbor i Barcelona. Enligt stadens borgmästare har hyrorna stigit med hela 68 procent under det senaste årtiondet..

SR - 5 timmar sedan

Priset på koriander rusar i Mexiko – ersätts med sallad eller persilja

Priset på koriander har ökat kraftigt i Mexiko de senaste veckorna.Missväxt och torka har lett till att priset ökat med 400 procent, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.Många av landets taco-restauranger har tvingats ta bort kryddan ur sina rätter och ersätter koriandern med sallad eller persilja..

SR - 6 timmar sedan

Lärarfacket kräver mer resurser: ”Vår verksamhet är anorektisk”

Regeringen måste skjuta till mer resurser till skolan, det skriver fackförbundet Sveriges lärare på DN debatt.Enligt artikelförfattarna har kommunernas ökade kostnader till följd av inflation och pensionsavsättningar lett till stora nedskärningar i svensk skola.Sveriges lärares ordförande beskriver skolan som ”anorektisk” men det håller inte skolminister Lotta Edholm (L) med om..

SR - 7 timmar sedan

Så vill Jordbruksverket skydda åkermark – föreslår nationell myndighet

Som Ekot rapporterat har de viktiga samhällsintressena livsmedelsproduktion kontra fossilfri energiproduktion blivit aktuella på den skånska jordbruksmarken.Jordbruksverket har sen tidigare påtalat till regeringen om att utreda ett starkare skydd för åkermarken.Ett förslag är en nationell myndighet med ansvar för livsmedelsförsörjning som ska kunna ta beslut om hur marken får användas..

SR - 8 timmar sedan

Unga på Hawaii bakom historisk uppgörelse om utsläpp

På den amerikanska ögruppen Hawaii har unga klimataktivister lyckats driva igenom vad som beskrivs som en historisk överenskommelse om minskade utsläpp.Bara några dagar före en process i domstol enades de unga med hawaiianska myndigheter om en rad klimatåtgärder kopplat till transportsektorn.Hör 16-åriga aktivisten Rylee Brooke Kamahele om det hon kallar ”en seger”..

SR - 8 timmar sedan

Nya flyganfall mot Gaza – minst 42 döda

Under midsommardagen kommer uppgifter om nya israeliska flyganfall mot två bostadskvarter i Gaza som har dödat ett 40-tal människor.Israel säger sig ha attackerat två Hamas-anläggningar i centrala Gaza, men gav inga ytterligare detaljer.Enligt räddningstjänsten påminner attackerna om de som Israel genomförde i början av kriget där bomber jämnade hela kvarter med marken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.