DN > Ekonomi

Thursday, 13 June, 08:54

DN - 24 maj 24 kl. 13:55

Regeringen kallar in landshövdingen som medlare i järnvägstvistOenigheten om nya järnvägen Göteborg-Borås, med prislappen 43,5 miljarder, har fått infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) att kalla in en medlare. Landshövdingen Sten Tolgfors har tackat ja till uppdraget. Han får tre månader på sig. Lyckas det inte varnar regeringen för att lägga ner hela projektet..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Göteborg-Borås, Andreas Carlson, Sten Tolgfors

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, kallarin , landshövdingensom , medlarei , järnvägstvist

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Fler nya bostäder i Stockholm än på 50 år

Trots larmen om byggkris – i fjol färdigställdes fler bostäder i Stockholms län än under något år sedan 1973. Länsstyrelsen har nu kraftigt reviderat upp sin prognos för antalet byggstarter i år. Samtidigt kvarstår en till synes bestående bristvara: billiga hyresrätter..

DN - 2 timmar sedan

Elin Peters: Fullt hos populära krogar medan ställen vägg i vägg ekar tomma

Det ekonomiska läget har fått restauranggästerna att prioritera bort vardagsbesöken på krogar. Men det finns en kundgrupp som inte är känslig för konjunkturläget. Det är förklaringen till varför lyxkrogarna fortsätter att gå som tåget medan billigare ställen tvingas slå igen..

DN - 13 timmar sedan

Så blev bankernas bolåneräntor

Riksbankens sänkning av styrräntan den 8 maj fick bankerna att justera sina rörliga bolåneräntor. Lägst genomsnittlig ränta i maj hade Danske Bank, rapporterar Dagens industri..

DN - 18 timmar sedan

Inflationen i USA sjunker

Inflationen i USA sjönk till 3,3 procent i maj, visar färska siffror från landets arbetsmarknadsdepartement..

DN - 21 timmar sedan

Arlas vd: Kunderna behöver betala mer för mjölken

Mjölkpriserna har fallit från den värsta inflationstoppen, men har på senare tid börjat stiga igen. Om Arla-vd:n Cecilia Kocken får välja ska bönderna få betydligt mycket mer per liter mjölk framöver. – Finns det ingen lönsamhet hos det enskilda företaget så kommer den bonden inte att kunna göra investeringarna som krävs för omställningen, säger hon..

DN - 23 timmar sedan

Handels satsar på Rosengård: ”Handlar inte om välgörenhet”

Handelshögskolan i Stockholm kommer i sommar att genomföra ett så kallat ”Summer Camp” i Malmö med ungdomar från hela staden. Målet är att bredda rekryteringen till högre studier och att inspirera unga som kommer från hem där det saknas studievana. – Det här handlar inte om välgörenhet, det handlar om en långsiktig förändring, säger Daniel Sachs, en av initiativtagarna..

DN - Igår: 06:26

Carl Johan von Seth: Därför har vi inte minskat arbetstiden på 40 år

Sverige brukade vara ett pionjärland inom arbetstidsförkortning. Men de senaste fyra decennierna har utvecklingen stannat av. Nu sjuder frågan återigen inom partier och fackförbund.

DN - Igår: 09:46

Gina Tricot och Ingrosso anklagas för bluff

När Gina Tricot tillsammans med Bianca Ingrosso lanserade klimatkampanjen ”Gina Tricot Forest” utlovade klädjätten att man skulle plantera en egen skog och köpa bikupor för att bidra till ökad biologisk mångfald. Nu anklagas företaget för greenwashing..

DN - I förrgår: 08:22

Axfood köper hela Citygross

Livsmedelskoncernen Axfood, med Willys och Hemköp bland kedjorna, köper konkurrenten Citygross..

DN - I förrgår: 07:28

Ökad optimism om bostadspriser

Bostadsägarna blir allt mer optimistiska om bostadsprisernas utveckling, visar en enkät gjord av det statliga bolåneinstitutet SBAB..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.