SR > Kultur

Thursday, 13 June, 09:14

SR - 23 maj 24 kl. 20:00

Gifter sig på riktigt på scen: ”Det är ju meant to be”Emma Hellqvist och Robin Nabrink är ett av fyra par som gifter sig på Värmlänningarnas scen i Ransäter i sommar.Hon är uppvuxen med folklustspelet och säger att erbjudandet blev ett sätt att komma till skott med det bröllop de länge planerat.”Det är väl ödet? Vi har försökt gifta oss i fem år, men det har blivit skjutet på av pandemier och bebisar.”.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hellqvist, Robin Nabrink, Värmlänningarnas, Ransäter

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Giftersig på , riktigt, scenDet är ju , meant to be

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Djävulen gästar TV-showen i ”Late night with the devil”

”Late night with the devil” är fyndig skräck om en TV-talk-show som spårar ur när en flicka besatt av djävulen bjuds inBrödernas Cameron och Colin Cairnes har skrivit och redigerat ”Late night with the devil”.

SR - 3 timmar sedan

Kungliga biblioteket arkiverar poddar: ”Väldigt efter”

Nyligen började Kungliga Biblioteket på allvar att samla in poddar till sitt arkiv.Men insamlingsarbetet försvåras av bland annat resursbrist och förlegade lagformuleringar.”Vi ligger väldigt efter, vi har förhoppningar om att knapra in.

SR - 15 timmar sedan

Männen bakom Fauda gör film om 7 oktober

Upphovsmännen bakom den populära, israeliska tv-serien Fauda gör film om 7 oktober-massakern.Det ska bli en dramaproduktion baserad på den pensionerade, israeliske generalen Noam Tibons agerande under den 7 oktober. Tibon deltog då i räddningen av den angripna Kibbutzen Nahal Oz, där bland andra Tibons son och barnbarn befann sig.

SR - 15 timmar sedan

”Modeskaparna älskade Françoise Hardy”

Sångerskan Françoise Hardy uppmärksammas stort i Frankrike i samband med sin död.”Hon beskrivs som en av de stora artisterna som funnits med i fem decennier”, rapporterar Cecilia Blomberg från Paris.Françoise Hardy fick sitt stora genombrott med egenskrivna låten ”Tous les garçons et les filles” 1962..

SR - 16 timmar sedan

Unga ska hjälpa Tiktok bli säkrare: ”De har lösningarna”

Efter kritik vill plattformen bli säkrare för unga användare, och startar en internationell ungdomspanel.”För mycket av samma innehåll, till exempel olika bantningsmetoder, kan vara skadligt”, säger Chloe Setter policy ansvarig för Barnsäkerhet i Europa på TikTok.Ata Ghaderi, psykolog som forskar om ätstörningar, säger att sociala medier fortsatt kan trigga eller förvärra ätstörningar..

SR - 17 timmar sedan

Stulna miljonstatyn återfunnen – ”hittades i en lägenhet”

Konstverket Solglitter som stals utanför Gävle sjukhus är nu hittat.Bronsstatyn som är värd flera miljoner stals i mitten av april.Hör polisen om fyndet kan kopplas till stölden i Trelleborg..

SR - 19 timmar sedan

Han blir nu chefsdirigent för Malmö Symfoniorkester

Den brittiske dirigenten Martyn Brabbins blir nu chefsdirigent ör Malmö Symfoniorkester, MSO.Han är sedan flera år tillbaka en återkommande medverkande i klassiska BBC Proms, och han har under de senaste åren gästat MSO..

SR - Igår: 05:30

Utredare öppnar för filmstöd även till dramaserier

På tisdagen presenterade filmutredningen en preliminär nulägesanalys vid ett möte med branschföreträdare, och ett breddat stöd kan bli aktuellt.”Då handlar det om att kanske stödja dramaserier”, säger statens särskilda utredare för filmpolitik, Eva Bergquist, till Kulturnytt.Eventuella skarpa reformförslag dröjer tills utredningen är klar i februari 2025..

SR - Igår: 05:30

Utbildning satsar på nya kyrkomusiker: ”Stor brist”

23-åriga Emilia Gahm söker till den nya kyrkomusikerutbildningen i Uppsala. Hon började spela orgel som 15-åring. Mats Stenlund, stiftsmusiker i Uppsala, säger att behovet av musiker redan är stort och kommer att öka.

SR - Igår: 05:30

”Det finns ett före och ett efter Charlie Hebdo-attentatet”

Stjärnadvokaten Richard Malkas plädering i Charlie Hebdo-rättegångarna ligger till grund för hans nya böcker ”Traktat mot intoleransen” och ”Rätten att jävlas med Gud”. I en intervju med Kulturredaktionen berättar han om det kall han nu känner, att driva vidare sina vänners idéer om yttrandefrihet vidare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.