SR > Nyheter

Thursday, 13 June, 09:31

SR - 19 maj 24 kl. 05:01

Större chans att barn i södra Indien överleverEtt barn som föds i södra Indien har större chans att överleva sin ettårsdag, bli vaccinerad mot smittsamma sjukdomar och få en bra utbildning än barn i norra Indien. Skillnaderna i socioekonomisk utveckling är stora inom landet och konsekvenserna av det har blivit en valfråga. Oro för minskat politiskt inflytande i söder eftersom mandaten som baseras på folkmängd troligen omfördelas 2026..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Indien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Större chansatt , barni , södra, Indien, överlever

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Furtenbach om mätningen: ”Skiljer sig kraftigt från EU-valet”

SCB:s stora partisympatimätning gjordes före EU-valet i början på maj, något som minskar nyhetsvärdet i undersökningen.Liberalerna hamnar på 3,2 procent och KD på 2,8 procent och ligger bägge under riksdagsspärren.Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach säger att mätningen skiljer sig kraftigt från resultatet av EU-valet..

SR - 15 minuter sedan

Elev med autism fick inte stöd – nu fälls skolan

En skola i Malmö bröt mot lagen när en elev med autism inte erbjöds stöd. Eleven hade inte fått en fastställd diagnos vid tidpunkten men organisationen Malmö mot diskriminering, som driver fallet, menar att man kände till elevens behov.Nu får de rätt av Högsta domstolen som menar att eleven diskriminerades och därför har rätt till diskrimineringsersättning på 20 000 kronor..

SR - 1 timme sedan

Nytt avtal ska ge USA större befogenheter i Sverige: ”Eftergifter”

Under torsdagen ska Riksdagens utrikes- och försvarsutskott föreslå lagändringar kopplat till ett så kallat DCA-avtal med USA. Det ska underlätta militärt stöd till Sverige om det skulle behövas. Det ger USA obehindrad tillgång till sjutton militära anläggningar i Sverige.

SR - 1 timme sedan

SCB: L och KD hamnar under spärren till riksdagen

L och KD hamnar under spärren till riksdagen i SCB:s senaste mätning av partisympatierna. KD får 2,8 procent i mätningen..

SR - 1 timme sedan

Tårgas och vattenkanoner mot demonstranter i Argentina

I Argentinas huvudstad Buenos Aires har kravallpolis använt tårgas och vattenkanoner mot de tiotusentals demonstranter som samlats utanför parlamentet för att protestera mot en ny lag.Lagförslag går ut på att införa ett år av ekonomiskt undantagstillstånd där president Javier Milei t ex. kan genomföra privatiseringar av offentliga företag och försvaga anställningsskyddet.

SR - 1 timme sedan

Kritik mot polisens agerande: ”Bilen blir ett mordvapen”

Rattfylleristen som skadade Bengt, 80, allvarligt i en krock greps bara en vecka tidigare när han orsakade en annan olycka. Men polisen beslagtog aldrig bilen, trots att bilar som används vid brott av återkommande trafikförbrytare får tas av polisen för att förhindra nya brott.”Det handlar om att rädda människoliv”, säger Tomas Jonsson på Motorförarnas Helnykterhetsförbund, som anser att polisen måste bli bättre på att beslagta rattfylleristers fordon..

SR - 1 timme sedan

Bengt om rattfylleristen: ”Sluta sälj bilar till honom”

80-årige Bengt Andrén skadades allvarligt när han blev påkörd av en drograttfyllerist som körde en skrotbil med körförbud.Allt färre lämnar in sin gamla bil till en bilskrot, och samtidigt köper kriminella systematiskt upp uttjänta fordon, bland annat via Blocket, visar Ekots granskning.Föraren som körde på Bengt är dömd för minst 35 fall av rattfylleri, och äger 78 avställda bilar trots att han aldrig haft ett körkort..

SR - 1 timme sedan

Fyra frågor och svar om Ekots granskningar av skrotbilar

En granskning från Ekot och P4 Dalarna visar att rattfyllerister över hela Sverige systematiskt kommer över gamla uttjänta bilar, bland annat genom Blocket-annonser.Per Kudo, en av reportrarna bakom granskningen, berättar att kriminella ofta köper upp de uttjänta bilarna och att de sedan bland annat hamnar hos rattfyllerister.”Den röda tråden är att det handlar om gamla bilar som inte klarat besiktningen, men att de här bilarna faktiskt är väldigt eftertraktade”, säger Per Kudo..

SR - 2 timmar sedan

Varslen ökar kraftigt

Varslen om uppsägningar duggar allt tätare. Men arbetslösheten ligger i det närmaste still, visar nya siffror från Arbetsförmedlingen.Antalet varslade har stigit stadigt under våren och nådde i maj historiskt höga 8 300 anställda.

SR - 2 timmar sedan

Ekot på en minut

Just nu övar tullen med automatkarbiner vid Öresundsbron. Om Sverige försätts i förhöjd beredskap, får tullen nämligen andra uppgifter. Vissa tulltjänstemän blir gränsbevakningsmän.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.