SR > Nyheter

Wednesday, 19 June, 03:02

SR - 19 maj 24 kl. 03:00

Åklagare: ”Föräldrar ser inte allvaret med benso”Nu pågår rättegången i Göteborg gällande tullens beslag av nästan två miljoner narkotikaklassade Ksalol-tabletter som smugglats från Serbien.Tabletterna som är bensopreparat är vanligt bland unga och polisen Robert Falk tror det beror på priset.Åklagare i målet, Linda Wiking , märker att föräldrar inte alltid ser allvaret med den här sortens tabletter ”de har nästan tyckt att vi har överdrivit när vi sett det som ett problem”, säger hon..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Göteborg, Ksalol, Serbien, Robert Falk, Wiking

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagare, Föräldrar, serinte , allvaretmed , benso

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Ny migrationsreform i USA – en halv miljon papperslösa kan påverkas

President Joe Biden presenterar ett förslag för att ge papperslösa som är gifta med amerikanska medborgare sedan tio år tillbaka, mer rättigheter.De ska bland annat kunna ansöka om arbetstillstånd.Ekots utsände Jens Möller om reformen: ”Förhoppning om att fler liberala väljare ska rösta på Biden inför presidentvalet i höst”..

SR - 5 timmar sedan

Riksdagen har röstat igenom omdiskuterade DCA-avtalet

Efter en utdragen debatt i riksdagen röstades till sist den omdiskuterade DCA-lagen igenom under tisdagskvällen. Avtalet innebär att USA får placera militär och materiel i Sverige. De amerikanska styrkorna ska då lyda under amerikansk lag när de är i Sverige.

SR - 5 timmar sedan

Ny rapport: Extrema grupper växer i Tyskland

Antalet personer som tillhör politiskt extrema och våldsbenägna grupperingar i Tyskland ökade under förra året, det visar det tyska författningsskyddet årliga extremistrapportUnder 2023 växte höger- och vänsterextrema och jihadistiska grupper. Högerextrema grupper bedöms nu ha cirka 40 000 medlemmar, vänsterextrema kring 37 000 och jihadistiska omkring 27 000. Cirka en tredjedel i varje grupp anses våldsbenägna.

SR - 5 timmar sedan

Samordnare: Fler måste satsa på kärnkraft

Sveriges kärnkraftssamordare Carl Berglöf ger sin första rapport.Carl Berglöf menar att staten bland annat kan instifta en riskdelningsprincip för att få ned kostnaderna. ”Vissa risker ligger långt utanför den verksamheten som bedrivs inom kärnkraftsverksamheten.

SR - 6 timmar sedan

Över 300 egyptiska pilgrimer döda i Mecka

Fler än 300 egyptiska pilgrimer har dött i Mecka i Saudiarabien i samband med den årliga religiösa högtiden Hajj. Nästan alla har dött av värmeslag, enligt sjukhusuppgifter, rapporterar nyhetsbyrån AFP.Det har varit över 45 grader varmt, och saudiska myndigheter har tidigare uppgett att många människor drabbats av värmerelaterade åkommor.

SR - 6 timmar sedan

Utredning: Så ska bygget av nya bostäder få fart i industrikommuner

Vid stora industrietableringar bör staten leda utvecklingen på orten via en insatsgrupp. Det föreslår regeringens utredare Peter Larsson i sin slutrapport om statliga insatser för bostadsbyggande i norr.Bland förslagen finns också en ny statlig kreditgaranti och hyresförlustgaranti.

SR - 6 timmar sedan

Åkte med vapen mot Israels ambassad – idag hölls rättegången

Rättegången mot en 15-årig pojke som åtalas för grovt vapenbrott har börjat. Enligt polisutredningen stoppades pojken i en taxi på väg till israeliska ambassaden med ett skarpladdat vapen.Pojken erkänner vapenbrott, men sa att han inte visste att han skulle till ambassaden..

SR - 6 timmar sedan

Experten: Så undviker du extraprisfällor inför midsommar

Det ska handlas till midsommar och just vid den här tiden kan köparna lockas till olika erbjudande och extrapriser.Maria Wiezell konsumentrådgivare på Sveriges Konsumenter påpekar att en röd prislapp behöver inte vara ett tecken på ett sänkt pris.Hon säger: ”Ibland kan tre burkar betala för två bli dyrare än en stor burk”..

SR - 7 timmar sedan

Bidens förslag: Skydda papperslösa makar från deportering

Omkring en halv miljon papperslösa personer i USA som är gifta med amerikaner, kan slippa risken att bli deporterade och få chansen att ansöka om arbetstillstånd.President Joe Biden presenterar idag en ny, stor migrationsreform som i USA beskrivs som ett djärvt politiskt drag. Elva miljoner personer lever som papperslösa i USA och många av dem har bott där i flera decennier..

SR - 7 timmar sedan

”Push-back” godkänns – stoppar asylsökande på finska gränsen

Nu godkänns så kallade ”push-back” lagen av ett oenigt grundlagsutskott i finska riksdagen.Lagförslaget ska möjliggöra att stoppa asylsökande direkt på gränsen utan att deras fall prövas enligt internationell praxis och har fått kraftig kritik.”Det har varit ett komplicerat ärende att ta ställning till och det finns konflikter med grundlagen och asylrätten”, säger Mats Löfström för Svenska folkpartiet i grundlagsutskottet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.