SVT > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 02:28

SVT - 18 maj 24 kl. 20:40

Krönikören: Unga vill jobba mindre – men ändå leva i lyxUnga vill i dag jobba allt mindre samtidigt som materiell lyx blir allt viktigare. – Det kan ju låta som en ung generation som bara är girig och lat, men då tror jag att man hamnar fel i hur man tolkar den här generationens viljor, säger programledaren och krönikören Nanna Olasdotter Hallberg till Ekonomibyrån..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Nanna Olasdotter Hallberg, Ekonomibyrån

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krönikören, Ungavill , jobbamindre men , ändå, levai , lyx

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 10:20

Dyrare att tanka inför midsommarhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer priserna på de flesta drivmedel på måndagen – inför den stundande midsommarhelgen..

SVT - 14 jun 24 kl. 08:01

Inflationen oförändrad i maj

Inflationen i Sverige, enligt måttet KPIF, var oförändrad i maj. Det visar nya siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB)..

SVT - 12 jun 24 kl. 20:08

Styrräntan lämnas oförändrad i USA

Inflationen faller med 3,3 procent enligt USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) samtidigt som styrräntan lämnas oförändrad..

SVT - 12 jun 24 kl. 18:29

Därför är handelstullar inte en bra idé

Handelstullar kan tyckas vara lågt hängande frukt att plocka för pressade politiker. Den smakar sött i början, och verkar helt gratis. Till och med så att man får betalt för att njuta av den..

SVT - 08 jun 24 kl. 20:59

Så skyddar du dig mot investeringsbedrägerier

Högutbildade Eva har ett prestigejobb och lever ett normalt liv – men blev ändå lurad på på 350 000 kronor. – Det känns för jävligt men får skylla mig själv, säger hon till SVT Nyheter. Så här genomskådar du bedragarna..

SVT - 08 jun 24 kl. 19:30

Volvo återkallar 72 000 nya elbilar

Volvo tvingas återkallar 72 000 exemplar av nya elbilen EX30 i Sverige och övriga världen, rapporterar sajten Carup. Bilarna kan ha ett fel på mittskärmen som gör att hastighetsmätaren inte visas..

SVT - 06 jun 24 kl. 14:18

ECB sänker räntan – första gången sedan 2019

För första gången sedan 2019 sänker Europeiska centralbanken (ECB) räntan..

SVT - 05 jun 24 kl. 06:18

Bostadspriserna fortsatte öka i maj

Bostadsmarknaden går av allt att döma fortsatt mot ljusare tider. Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik visar på både stigande priser och fler försäljningar. – Vi verkar ha något så ovanligt som köparnas och säljarnas marknad samtidigt, säger Mäklarsamfundets vd Oskar Öholm..

SVT - 03 jun 24 kl. 22:05

AI-boomen – en tickande energibomb

Generativ AI kräver extra mycket datorkapacitet och energi. Techjättarnas ambitioner att driva sina datacenter utan klimatavtryck gör att de vill placera hårdvaran där den kan matas med fossilfri el. Det är en viktig förklaring till Microsofts storsatsning i Sverige..

SVT - 03 jun 24 kl. 13:35

Barnfamiljer lånar för att betala semestern

Nästan var tredje barnfamilj planerar att lägga mindre pengar på semestern i år jämfört med 2023. Samtidigt planerar många att ta privatlån för att ha råd med semesterresan. – En sommarledighet är ju alltid trevligt men inte en nödvändighet för att överleva, säger Stefan Westberg, privatekonom på Länsförsäkringar, som avråder från att ta blancolån för att bekosta semestern..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.