Världen Idag > Nyheter

Friday, 30 July, 00:19

Världen Idag - 22 jun 21 kl. 00:10

Krisen kan vitalisera demokratin och öppna nya regeringsalternativMåndagens omröstning i kammaren ställer Sverige inför en ny politisk kris. Det är långt ifrån en idealisk situation. Vårt land är redan satt under press på andra områden, som pandemin, arbetslösheten, integrationen och kriminaliteten.  Men kriser betyder också nya möjligheter. Den låsning som hållit svensk politik i ett skruvstäd det senaste decenniet kan vara på väg att öppnas och ett nytt politiskt landskap kan ta form.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krisenkan , vitalisera, demokratinoch , öppnanya , regeringsalternativ

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 9 timmar sedan

Ambassadörens avskedshälsning till svenskarna: Var inte en tyst Israelvän

Efter fyra år på posten som Israels ambassadör i Stockholm är det dags för Ilan Ben-Dov att ta farväl. Han kommer att sakna den växande skaran av vänner till Israel, berättar han för Världen idag. Men också – kanske mer förvånande – kylan och de långa vintrarna..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Europakonferensen har startat – ”Vill nå ännu längre”

Att nå ut med evangelium i Europa och att utrusta människor i sin tro. Det är fokus när årets Europakonferensen drar igång på torsdagen. – Kristi kropp behöver resa sig upp och uppleva evangeliets kraft, säger Jan Blom, pastor på Livets Ord..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Upprustat Sverige har blivit norra Europas brandvakt

På tre år har Sverige gått från att inte kunna släcka sina skogsbränder själv till att vara en garant för brandskydd i hela Norden och Baltikum. I dag har Sverige tio helikoptrar och fyra flygplan och detta har redan gett effekt under årets torra sommar..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Nya resurser har begränsat årets skogsbränder

Det är flera faktorer som spelar in när skogsbränder startar och på MSB är man väl medveten om att det inte går att slappna av bara för att släckningsresurserna är bättre nu än det var 2018. Då var det till exempel många blixtnedslag runt om i landet, det har det inte varit hittills i år..

Världen Idag - Igår: 00:10

Kristdemokraternas väg till en nyckelroll i oppositionen

Kristdemokraterna ser ut att få ta över rollen som socialdemokratins främsta angreppsmål inför nästa val. Sedan sverigedemokraterna inlemmats i den borgerliga oppositionen har de förlorat den positionen. Nu gäller det att slå, och helst slå ut, den svagaste länken i den borgerliga kedjan, kristdemokraterna.

Världen Idag - Igår: 00:00

Vad är en god förvaltare?

Vi lever i en tid med snabba klipp, köp, sälj, byt, ändra. Lite av en slit och släng kultur skulle man kunna säga. Vi kan se och läsa flera berättelser i Bibeln som handlar om att förvalta, en total kontrast till det som vår tid signalerar.

Världen Idag - Igår: 00:00

Kulturförståelse skapar mer möjligheter till gemenskap

Kommunikation är nyckeln till tillit i en relation, oavsett kultur. Med en rätt kulturförståelse som grund finns möjligheter till fördjupad gemenskap med människor från andra kulturer, skriver Henrik Steen..

Världen Idag - Igår: 00:00

Att få välja läkare är inte diskriminering

Det finns numera äldreboenden för arabisktalande invandrare, där de boende kan uppleva en hemmiljö, tala sitt modersmål, förstå personalen, känna igen maten. Det är naturligtvis en stor förbättring och en stor trygghet. Ingen ser detta som en diskriminering av svensk äldrevårdspersonal.

Världen Idag - Igår: 20:00

Oscarsbelönade Jon Voight bekände Gudstro

Skådespelaren Jon Voight, 82, berättar nu om sin tro och hur Gud lyfte honom när han tyngdes av svåra problem..

Världen Idag - Igår: 15:00

3460 kristna har dödats i Nigeria i år

Det är den högsta siffran bland alla världens länder. 300 kyrkor har hotats, attackerats och förstörts i landet enligt en ny rapport..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.