Världen Idag > Nyheter

Thursday, 29 July, 09:59

Världen Idag - 22 jun 21 kl. 00:00

Feministisk kyrkopolitik är en del av en kristen kyrkopolitikVi vet att det i samhället, där kyrkan är en del, finns en systematisk över- och underordning mellan könen, vilket exempelvis medför att kvinnors genomsnittliga inkomst är lägre, skriver S-ordförande i kyrkomötet Jesper Eneroth i en replik till Bengt-Olof Dikes artikel om feministisk kyrkopolitik..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Jesper Eneroth, Bengt-Olof Dikes

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Feministisk, kyrkopolitikär en , delav en , kristen, kyrkopolitik

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Upprustat Sverige har blivit norra Europas brandvakt

På tre år har Sverige gått från att inte kunna släcka sina skogsbränder själv till att vara en garant för brandskydd i hela Norden och Baltikum. I dag har Sverige tio helikoptrar och fyra flygplan och detta har redan gett effekt under årets torra sommar..

Världen Idag - 1 timme sedan

Nya resurser har begränsat årets skogsbränder

Det är flera faktorer som spelar in när skogsbränder startar och på MSB är man väl medveten om att det inte går att slappna av bara för att släckningsresurserna är bättre nu än det var 2018. Då var det till exempel många blixtnedslag runt om i landet, det har det inte varit hittills i år..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Kristdemokraternas väg till en nyckelroll i oppositionen

Kristdemokraterna ser ut att få ta över rollen som socialdemokratins främsta angreppsmål inför nästa val. Sedan sverigedemokraterna inlemmats i den borgerliga oppositionen har de förlorat den positionen. Nu gäller det att slå, och helst slå ut, den svagaste länken i den borgerliga kedjan, kristdemokraterna.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Vad är en god förvaltare?

Vi lever i en tid med snabba klipp, köp, sälj, byt, ändra. Lite av en slit och släng kultur skulle man kunna säga. Vi kan se och läsa flera berättelser i Bibeln som handlar om att förvalta, en total kontrast till det som vår tid signalerar.

Världen Idag - 9 timmar sedan

Kulturförståelse skapar mer möjligheter till gemenskap

Kommunikation är nyckeln till tillit i en relation, oavsett kultur. Med en rätt kulturförståelse som grund finns möjligheter till fördjupad gemenskap med människor från andra kulturer, skriver Henrik Steen..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Att få välja läkare är inte diskriminering

Det finns numera äldreboenden för arabisktalande invandrare, där de boende kan uppleva en hemmiljö, tala sitt modersmål, förstå personalen, känna igen maten. Det är naturligtvis en stor förbättring och en stor trygghet. Ingen ser detta som en diskriminering av svensk äldrevårdspersonal.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Oscarsbelönade Jon Voight bekände Gudstro

Skådespelaren Jon Voight, 82, berättar nu om sin tro och hur Gud lyfte honom när han tyngdes av svåra problem..

Världen Idag - 18 timmar sedan

3460 kristna har dödats i Nigeria i år

Det är den högsta siffran bland alla världens länder. 300 kyrkor har hotats, attackerats och förstörts i landet enligt en ny rapport..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Iranier besökte Israel – vill ha ”Koresh-avtal”

En delegation med exil-iranier från USA har besökt Israel för att visa att de står på det israeliska folkets sida i konflikten med Iran. Gruppen förespråkar ett framtida fredsavtal mellan de båda länderna, ett så kallat ”Koresh-avtal”..

Världen Idag - Igår: 07:00

Herrestad nav i väckelsen

Mormor satt ensam på sitt rum, när hon plötsligt upplevde en inre maning från den helige Ande: att hålla ”missionsbön”! Hon startade bönen redan samma dag med husfolket på gården, och den 1 januari 1838 genomfördes den första offentliga samlingen. Konceptet fortsatte sedan den första måndagen i varje månad obrutet under 22 år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.