SR > Nyheter

Friday, 30 July, 00:11

SR - 21 jun 21 kl. 05:32

Västsverige kan drabbas av elbristDet kan bli elbrist i Västsverige när regionen i allt snabbare takt går mot kapacitetstaket i elnätet. Problemet har underskattats, menar Tula Ekengren, regionutvecklare med ansvar för energifrågor i Västragötalandsregionen. "Vår bedömning är att elnätskapaciteten inte kommer att räcka till och det betyder att det kommer bli så pass trångt att saker inte kommer få plats och därmed inte kan bli av", säger hon till Ekot..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Västsverige, Tula Ekengren, Västragötalandsregionen, Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Västsverigekan , drabbasav , elbrist

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Israel erbjuder äldre en tredje dos

Israel blir första landet i världen som erbjuder en tredje dos vaccin för sin befolkning över 60 år, det meddelar landets premiärminister Naftali Bennett ikväll. Den första att få den så kallade påfyllnadsdosen blir Israels president Isaac Herzog. "Man tar det säkra före det osäkra och erbjuder en tredje dos", säger Sveriges vaccinsamordnare Rickard Bergström..

SR - 1 timme sedan

Extremväder i Brasilien höjer priset på livsmedel

I veckan har södra Brasilien drabbats av den kallaste köldknäppen på flera år, samtidigt som landet har den svåraste torkan på nära ett sekel. Oron för kommande skördar och ökade priser på vissa varor ökar därför nu. "Jag ska fylla 60 och har aldrig sett något liknande i hela mitt liv", säger kaffeodlaren Aliton GonÇalves, till nyhetsbyrån Reuters..

SR - 1 timme sedan

Libanesisk skogsbrand har nått Syrien

För andra dagen I rad kämpar libanesisk räddningstjänst för att släcka en stor brand som utbröt i ett skogsområde i norra landet. Idag har både Libanon och Syrien rapporterat att elden har spillt över till grannlandet. Enligt libanesiska Rödakorset har fler än 30 personer evakuerats, 8 har förts till sjukhus..

SR - 2 timmar sedan

Största skogsbränderna på över 50 år i Finland

De största skogsbränderna på över 50 år rasar i finska Kalajoki i Norra Österbotten, enligt finska public servicebolaget Yle. Brandområdet är i nuläget omkring 300 hektar stort, och den tilltagande vinden gör att branden riskerar att spridas ännu mer. Över 250 personer är på plats för att släcka branden och fler väntas inom den närmaste tiden..

SR - 3 timmar sedan

Antalet döda i covid stiger i Ryssland

I Ryssland stiger antalet döda med covid-19. På torsdagen rapporterades om 799 döda. Så många avlidna på ett dygn har endast rapporterats två gånger tidigare – båda dessa under den senaste månaden.

SR - 6 timmar sedan

Tegnell: Mest troligt med närundervisning i höst

Om några veckor börjar höstterminen i Sveriges gymnasieskolor, och många hoppas att undervisningen ska ske på plats i skolorna. Samtidigt ökar smittspridningen av covid-19 kraftigt på flera håll i Europa, och även i Stockholm. Fler regioner, bland andra Stockholm, Uppland och Blekinge, planerar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation att vaccinera 16-17-åringar.

SR - 6 timmar sedan

Ingen fälldes för mordet i Gamlestaden förra året

I dag kom domarna efter det uppmärksammade gängmordet i Gamlestaden i Göteborg förra året. Fyra män döms till livstids fängelse och nio män till olika långa tidsbestämda fängelsestraff för medhjälp till mord och förberedels till mord. Ingen fälldes för mord av tingsrätten men åklagaren Linda Wiking är nöjd med domen..

SR - 7 timmar sedan

Färre på sjukhus - trots ökad smittspridning

Antalet patienter som behöver sjukhusvård för covid-19 fortsätter att minska, trots att smittspridningen ökar igen – om än från låga nivåer. Totalt vårdas i dag 96 patienter på vårdavdelning och 15 på iva, jämfört med 103 respektive 28 förra veckan. "Samtliga som krävt inläggning har varit ovaccinerade", säger Magnus Brink, överläkare på infektionskliniken på Sahlgrenska i Göteborg..

SR - 7 timmar sedan

Ovädervarningar runt om i landet

SMHI varnar för besvärligt väder på flera håll: Kulingvindar längs kusterna runt södra Sverige och kraftiga regn i Dalarna, Gävleborg, Jämtland och Västernorrland, utom fjällen. I Hudiksvall har kommunen byggt vallar mot de befarade vattenmassorna. Regnen väntas dock avhjälpa stor torka i norra Sverige, inte minst utanför Ånge där en skogsbrand rasar sedan onsdag lunch..

SR - 7 timmar sedan

Nytt avdrag för lantbrukare ska bekosta fossilfri omställning

Regeringens utredare Helena Jonsson vill fasa ut lantbrukets fossila bränslen genom ett nytt lantbruksavdrag, som kostar staten mellan 0,5 och 1,5 miljarder kronor per år. Mellan åren 2030 och 2045 kommer många av jord- och skogsbrukets maskiner att bytas ut mot fordon som går på el, vätgas eller biogas, tror utredaren. Lantbrukarnas Riksförbund tror att omställningen är möjlig, men enligt vice ordförande Paul Christensson bör åtgärderna samordnas med andra länder..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.