SVT > Utrikes

Monday, 22 April, 18:14

SVT - 03 apr 24 kl. 03:04

Världens första insektsbaserade restaurang har öppnat: ”Smakar kött och svamp”London har mötts av riktigt krispiga nyheter. Världens första restaurang med en helt insektsbaserad meny har öppnat. Men det är inte bara världens matkonnässörer som möter beskedet med entusiasm..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Världens första insektsbaserade, restauranghar , öppnat, Smakar, köttoch , svamp

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

Oro efter ny klimatrapport: ”Europas extrema klimat fortsätter 2024”

Europas klimat fortsätter att vara extremt, på alla fronter. Mest oroad är EU:s klimattjänst över de rekordhöga temperaturerna i haven runt Europa 2023, som har fortsatt i år. – Vi kan inte riktigt förklara det.

SVT - 2 timmar sedan

Oscar Jonsson: Så kan Ryssland utnyttja sitt övertag

Det senaste halvåret har Ukraina haft tydliga brister i sitt försvar mot Ryssland. Men USA:s nya stödpaket till Ukraina kan ge starka förutsättningar på sikt, säger Oscar Jonsson, doktor i rysk krigföring, i Agenda..

SVT - 8 timmar sedan

EU-rapport: Fler dör av extremväder – ökning med 30 procent

Europa blir allt varmare och under två decennier har antalet värmerelaterade dödsfall i Europa ökat med 30 procent, enligt en ny rapport från EU:s klimattjänst Copernicus. – Det visar på en global trend. Förra året var kanske det varmaste året på 100 000 år, säger SVT:s klimatreporter Calle Elfström.

SVT - 12 timmar sedan

Världens militärutgifter skenar

Militärutgifterna i världen nådde under 2023 den hittills högsta nivån på totalt 2,4 biljoner dollar, motsvarande 26 biljoner kronor, enligt en rapport från fredsforskningsinstitutet Sipri..

SVT - 14 timmar sedan

Irakisk milis ska ”återuppta” attacker mot USA-styrkor

Den Iranstödda irakiska milisen Kataib Hizbollah säger att irakiska väpnade grupper har beslutat att ”återuppta attacker” mot amerikanska styrkor i landet. Detta efter att den irakiske premiärministern besökt Washington och gjort få framsteg i samtal för att uppnå amerikanska truppers utträde ur Irak..

SVT - 20 timmar sedan

Flickan föddes föräldralös – räddades från sin döda mammas livmoder

En liten flicka har räddats från livmodern på sin mamma som dödades i ett bombanfall i Rafah. Hon är bara ett av tusentals barn i Gaza som nu tvingas växa upp utan sina föräldrar..

SVT - Igår: 17:23

Vardagen efter ryska ockupationen: ”Vet inte hur morgondagen blir”

Staden Izium i östra Ukraina fritogs i september 2022 efter sex månader av rysk ockupation. Men hur ser livet i staden ut efter ockupationen? SVT:s team har träffat några av de kvinnor som bor kvar där..

SVT - Igår: 16:32

USA-kännaren om Bidens stödpaket: Kan provocera vissa

För president Joe Biden var det något av en bedrift att få igenom det stora stödpaketet med hjälp till bland annat Ukraina. – Men han kommer inte vinna så mycket på det politiskt, säger USA-kännaren Andreas Utterström..

SVT - Igår: 14:49

Skolbuss har kraschat i Tyskland

En skolbuss har kört av vägen i Tyskland, skriver OP-Marburg. Flera barn ska ha skadats, varav fyra allvarligt..

SVT - Igår: 21:20

Förslag om Tiktok-förbud röstas igenom i USA

I ett försök att tvinga Tiktoks kinesiska ägare att sälja sin andel, röstade USA:s representanthus igenom ett lagförslag under lördagen som skulle förbjuda användandet av Tiktok i delstaterna – om inte Kina går med på kravet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.