SR > Nyheter

Monday, 22 April, 17:29

SR - 03 apr 24 kl. 03:02

Tsunamivarning i Stilla havet efter skalv vid TaiwanEn kraftig jordbvning har intrffat i havet ster om Taiwan. Frn kuststaden Hualien kommer bilder p frstrda byggnader och uppgifter om att mnniskor r instngda. Varning fr tsunami har utfrdats fr Taiwans ostkust och fr delar av Japan och Filippinerna. Skalvet uppges ha haft magnituden 7,4, enligt USA:s geologiska underskning..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tsunamivarningi , Stilla, havetefter , skalvvid , Taiwan

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Turkiets strävan: Spela en aktiv roll i frågan om Gaza

Turkiet strävar efter att spela en aktiv roll i Israel-Palestina frågan. I helgen inledde Hamasledaren Ismail Haniyeh ett flera dagars besök i landet, samtidigt som det förekommer uppgifter om att Hamas är på väg att lämna Qatar där Hamas högsta ledning har sitt säte.Något som Hamas Internationella talesperson Bassem Naim förnekar till Ekot.

SR - 30 minuter sedan

SR:s medarbetare i Gaza: Enda vägen ut kostar för mycket

För många i Gaza är högsta drömmen just nu att kunna lämna den krigshärjade Gazaremsan. Men det kräver antingen utländskt pass, en inflytelserik organisation, eller mycket pengar. Sveriges radios medarbetare Sami Abu Salem berättar att hans barn är besvikna på sin pappa som inte kan ta familjen ut från Gaza..

SR - 45 minuter sedan

Hör senaste nytt i Ekot kvart i fem

I eftermiddags skedde det en detonation i ett trapphus i Helsingborg, en person ska enligt polisen ha skadats och förts till sjukhus med ambulans.För många i Gaza är högsta drömmen just nu att kunna lämna den krigshärjade Gazaremsan. Men det kräver antingen utländskt pass, en inflytelserik organisation, eller mycket pengar.

SR - 1 timme sedan

Liljeheden: Ryska skuggflottan ett stort problem – nu vill EU agera

EU:s utrikes- och försvarsministrar har möte i Luxemburg där den stora frågan är kriget i Ukraina.På mötet driver Sverige på för att EU ska agera mot den ryska skuggflottan – tankfartyg som skeppar olja för att kringgå EU:s sanktioner.Hör vår korrespondent Andreas Liljeheden..

SR - 3 timmar sedan

En skadad efter detonation i Helsingborg

En person har skadats i samband med en detonation i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Helsingnborg. Platsen är avspärrad och det nationella bombskyddet är tillkallade för närmre undersökning av platsen. Det är oklart hur skadad den drabbade är, men personen ska ha pratat med polis..

SR - 3 timmar sedan

Tusentals flyr strider i Myanmar

Minst 3000 flyktingar har tagit sig över gränsen till Thailand från Myanmar under helgen efter intensiva strider mellan militärregimen och olika väpnade grupper.Motsvarande 10 miljarder kronor i handel passerar årligen genom gränsstaden Myawaddy, som regimen för tillfället tappat kontrollen över.Sedan militären grep makten i en kupp 2021 har 2,6 miljoner människor drivits på flykt i Myanmar och över 18 miljoner människor är i behov av humanitär hjälp enligt FN..

SR - 4 timmar sedan

Analys: USA:s stöd till Ukraina kommer inte vända kriget

USA:s stödpaket till Ukraina på över 60 miljarder dollar kommer ge landet andrum men inte vända kriget, det säger flera ukrainska militära analytiker till Bloomberg. I månader har det ukrainska försvaret lidit brist på vapen och ammunition men med det amerikanska stödet kommer Ukraina kunna bromsa Kremls framfart och försvara sig mer effektivt, säger forskare vid Ukrainas institut för strategiska studier till Bloomberg”Men frågan är hur länge det räcker och vad som händer nästa år, eftersom Putins strategi är att vänta”, fortsätter han..

SR - 4 timmar sedan

Boende skakade efter explosionen: ”Det jag kunde göra var att be”

Strax före klockan två i natt sprängdes porten till ett flerfamiljshus i Borås. Vår reporter Kristin Holmberg är på plats.De boende i det drabbade trapphuset har inte fått lämna sina lägenheter än.

SR - 5 timmar sedan

Kriminolog: Vanligt att antalet sprängningar går i vågor

I natt skedde en explosion vid ett lägenhetshus i Borås.Sprängningen är den fjärde i landet på mindre än en vecka.”Sprängningar går, liksom annat gängvåld ofta i vågor.

SR - 5 timmar sedan

Hissolycka vid gymnasieskola – kvinna lindrigt skadad

I Göteborg har en kvinna skadats lindrigt efter en hissolycka vid gymnasieskolan Hvitfeldska.Enligt polisen ska det handla om en arbetsplatsolycka där personen trillat ner i en mathiss.Kvinnan vårdas på Sahlgrenska Universitetssjukhuset efter olyckan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.