SVT > Utrikes

Monday, 22 April, 17:34

SVT - 03 apr 24 kl. 03:03

Ousmane Sonko blir premiärminister i SenegalSenegals nye president Bassirou Diomaye Faye har utsett bundsförvanten Ousmane Sonko till premiärminister..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sonko, Senegal, Bassirou Diomaye Faye, Ousmane Sonko

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ousmane, Sonkoblir , premiärministeri , Senegal

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Oro efter ny klimatrapport: ”Europas extrema klimat fortsätter 2024”

Europas klimat fortsätter att vara extremt, på alla fronter. Mest oroad är EU:s klimattjänst över de rekordhöga temperaturerna i haven runt Europa 2023, som har fortsatt i år. – Vi kan inte riktigt förklara det.

SVT - 1 timme sedan

Oscar Jonsson: Så kan Ryssland utnyttja sitt övertag

Det senaste halvåret har Ukraina haft tydliga brister i sitt försvar mot Ryssland. Men USA:s nya stödpaket till Ukraina kan ge starka förutsättningar på sikt, säger Oscar Jonsson, doktor i rysk krigföring, i Agenda..

SVT - 7 timmar sedan

EU-rapport: Fler dör av extremväder – ökning med 30 procent

Europa blir allt varmare och under två decennier har antalet värmerelaterade dödsfall i Europa ökat med 30 procent, enligt en ny rapport från EU:s klimattjänst Copernicus. – Det visar på en global trend. Förra året var kanske det varmaste året på 100 000 år, säger SVT:s klimatreporter Calle Elfström.

SVT - 11 timmar sedan

Världens militärutgifter skenar

Militärutgifterna i världen nådde under 2023 den hittills högsta nivån på totalt 2,4 biljoner dollar, motsvarande 26 biljoner kronor, enligt en rapport från fredsforskningsinstitutet Sipri..

SVT - 13 timmar sedan

Irakisk milis ska ”återuppta” attacker mot USA-styrkor

Den Iranstödda irakiska milisen Kataib Hizbollah säger att irakiska väpnade grupper har beslutat att ”återuppta attacker” mot amerikanska styrkor i landet. Detta efter att den irakiske premiärministern besökt Washington och gjort få framsteg i samtal för att uppnå amerikanska truppers utträde ur Irak..

SVT - 19 timmar sedan

Flickan föddes föräldralös – räddades från sin döda mammas livmoder

En liten flicka har räddats från livmodern på sin mamma som dödades i ett bombanfall i Rafah. Hon är bara ett av tusentals barn i Gaza som nu tvingas växa upp utan sina föräldrar..

SVT - Igår: 17:23

Vardagen efter ryska ockupationen: ”Vet inte hur morgondagen blir”

Staden Izium i östra Ukraina fritogs i september 2022 efter sex månader av rysk ockupation. Men hur ser livet i staden ut efter ockupationen? SVT:s team har träffat några av de kvinnor som bor kvar där..

SVT - Igår: 16:32

USA-kännaren om Bidens stödpaket: Kan provocera vissa

För president Joe Biden var det något av en bedrift att få igenom det stora stödpaketet med hjälp till bland annat Ukraina. – Men han kommer inte vinna så mycket på det politiskt, säger USA-kännaren Andreas Utterström..

SVT - Igår: 14:49

Skolbuss har kraschat i Tyskland

En skolbuss har kört av vägen i Tyskland, skriver OP-Marburg. Flera barn ska ha skadats, varav fyra allvarligt..

SVT - Igår: 21:20

Förslag om Tiktok-förbud röstas igenom i USA

I ett försök att tvinga Tiktoks kinesiska ägare att sälja sin andel, röstade USA:s representanthus igenom ett lagförslag under lördagen som skulle förbjuda användandet av Tiktok i delstaterna – om inte Kina går med på kravet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.