Cornucopia > Ekonomi

Monday, 12 April, 17:41

Cornucopia - 10 maj 19 kl. 11:36

Försvarsberedningen spricker - S vill ej finansiera försvaretVeckan innan Försvarsberedningen skulle redovisa sitt resultat och tänkt svenskt försvar det kommande decenniet, så spricker nu beredningen efter att M, KD, C och L hoppar av. Anledningen är att S vill ha ett pappersförsvar som ser fint ut på pappret, men inte finansiera det hela i verkligheten.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Försvarsberedningen, BNP, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvarsberedningen, sprickerS vill ej , finansiera, försvaret
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Medias betalväggar ett hot mot den personliga integriteten - och öppnar för insiderinformation

Bidragsmedias betalväggar för att läsa deras av statens skattepengar delfinansierade artiklar är ett hot mot den personliga integriteten. Därmed måste man vara inloggad och identifierad, och riskerar därmed en kartläggning av vad för artiklar man läser, och med det möjligheten att profilera dig utifrån intressen, politisk åskådning, familjeförhållanden och rent av sexuella preferenser.Sveriges största bidragsmedia med betalvägg Betalväggarna som bidragsmedia numera använder sig av kräver inloggning och att du tecknar ett abonnemang, i praktiken knutet till ditt personnummer.

Cornucopia - 6 timmar sedan

MÖP-måndag: Ryssland har flyttat Kaspiska flottans landstigningstonnage till Azovska sjön

Dags för MÖP-måndag med fokus på den Ryska federationens kraftsamling av allt mer trupp mot Ukraina, samt massiva mobilisering under täckmanteln av en beredskapskontroll. Aktuellt är att den Kaspiska flottiljens landstigningstonnage via de inre vattenvägarna nu har flyttats till Rostov-på-Don och med det Azovska Sjön mot Ukraina innanför Krim.Det ryska försvarsledningscentret på Frunzenskaja i Moskva Den så kallade beredskapskontrollen som Ryssland nu genomför uppges omfatta 4 048 övningar på 101 övningsfält och 520 anläggningar, och omfattar hela Ryssland.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Dags stänga av fjärrvärmen till DN-huset?

Dagens Nyheter visar återigen att agendajournalistik, dvs åsikter istället för faktabaserad nyhetsrapportering, är tabloidens så kallade journalistik. Man försöker angripa biobränslen i skogen genom att exemplifiera med att gammal sovjetisk skräpskog i Baltikum är en liten del av de biobränslen som importeras till Sverige efter att DN:s agendajournalistik hindrat avverkningar av svensk skräpskog.Fem av dessa rundvedsstockar vrakades och gick till biobränsle Skog är förnyelsebart om den sköts rätt, t ex om i Sverige där vi återplanterar.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Röda börser i Asien under måndagsmorgonen

Börserna i de asiatiska tidszonerna öppnar veckans börshandel negativt, med fall över hela linjen av index bloggen följer. Förra veckan innebar dock börsrekord i Stockholm och var en stark börsvecka, så man får nog leva med lite rekyl.Inleder måndagen negativtVeckan som gick stängde med uppgångar på +2.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Starkaste opinionssifforna för de sk Liberalerna sedan i april hos Demoskop

De så kallade Liberalernas nya politiska linje att samarbeta med det av nynazister och fd SS-soldater grundade Sverigedemokraterna har gett positivt utfall i opinionen för partiet, som får sina starkaste siffror sedan i April 2020 hos Demoskops (fd Inzios) opinionsundersökning, på bekostnad av Moderaterna.Liberalernas erekta fallos Liberalerna kliver fram 1.0 procentenheter från 2.

Cornucopia - Igår: 12:48

Vad är det första du kommer göra när pesten är över och alla restriktioner och rekommendationer är borta?

En dag kommer Wuhan-pesten vara officiellt över och inte längre vara en pandemi. Restriktioner kommer vara lyfta, olika stöd försvunna och rekommendationerna borta. Tanken är att livet ska bli som vanligt igen.

Cornucopia - I förrgår: 14:34

Amazonfloppen: Ingen påverkan av etableringen i Sverige

Till absolut ingens (iaf på den här bloggen) överraskning verkar inte Amazons etablering haft någon påverkan alls på den svenska e-handeln utifrån en artikel från TT. I sig föga konstigt med tanke på hur ålderdomlig, plottrig och kass jättens sajt är, och hur utvecklad e-handel, logistik och fraktpriser redan är i den mogna marknaden Sverige.Superyachten Flying Fox påstås inte ägas av Amazons VD Jeff Bezos Amazons eventuella intåg i Sverige har dissats av bloggen i många år, medan andra viftat med händerna i någon form av panik.

Cornucopia - I förrgår: 13:07

SVT/Novus: Lågt till obefintligt förtroende för regeringens ministrar

SVT och Novus presenterar en färsk mätning om svenska folkets förtroende för regeringens ministrar. Förtroendet är lågt med som högst cirka en tredjedel av folkets stöd, till obefintligt med noll procents förtroende. Regeringen bör nog ringa på hjälpLägst förtroende har den utspelsaktuelle biståndsdminister Per Olsson Fridh (MP) med 1%, landsbygdminister Jennie Nilsson (S) med 1%, civilminister Lena Micko (S) med 2% och ministern för högre utbildning Matilda Ernkrans (S) med 2%.

Cornucopia - I förrgår: 12:21

... och där började torktumlaren att brinna

Nyss började vår torktumlare att brinna i någon form av elektrisk brand som upphörde när vi bröt strömmen. Ny torkningsrobot omedelbart beställd efter att den havererade avlägsnades ut ur huset och vädring påbörjades. Till bekräftelsen av kunskapsnivå hör att aldrig tvätta eller torktumla när du inte är hemma, samt förstås mitt eviga tjat om reparationsfond för bostaden.

Cornucopia - I förrgår: 17:53

Fredagsmys: Gourmetrestaurang hemma

Dags för lite riktigt fredagsmys igen. Ett alternativ till att gå ut på restaurang, om man inte vill äta i god tid innan 20:30, alternativt vill minimera smittorisken, är förstås att köpa take away. Ett alternativ som kan hittas för oss som bor på landet och kommer få kall mat om vi inte väljer lokala pizzerian (bykrogen har stängt kvällstid just nu) är att köpa med en helgkasse och snabbt och enkelt laga färdigt maten hemma.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.