Realtid > Ekonomi

Thursday, 18 April, 08:29

Realtid - 05 mar 24 kl. 16:05

Anders Borg nomineras som ordförande i LKABFinansminister Elisabeth Svantesson har i dag beslutat att nominera Anders Borg som ordförande i styrelsen för LKAB. Carina Andersson och Alrik Danielson föreslås också som nya ledamöter i styrelsen..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Borg, LKAB, Elisabeth Svantesson, Anders Borg, Andersson, Alrik Danielson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anders, Borg, nominerassom , ordförandei , LKAB

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

EQT ökade förvaltat kapital till 132 miljarder kronor

Riskkapitalbolaget EQT har ökat det avgiftsgenererande förvaltade kapitalet (FAUM) till 132 miljarder euro (119 miljarder) per 31 mars. Vid årsskiftet var nivån 130 miljarder..

Realtid - 1 timme sedan

"Då tar tillväxten i Sverige ordentlig fart och placerar sig i topp i Europa"

Inflationen fortsätter falla och hushållens reala inkomster stiger trots att arbetsmarknaden försvagas 2024. Riksbanken börjar sänka räntan i maj och finanspolitiken blir mer expansiv 2025. Det framgår av konjunkturrapporten Swedbank Economic Outlook..

Realtid - 1 timme sedan

"Vi räknar med en avkastning på eget kapital som överstiger 15 procent"

Nordeas intäkter ökade med 6 procent och drevs av ett räntenetto som steg med 11 procent. Avgifts- och provisionsnettot var oförändrat jämfört med samma kvartal i fjol och nettoresultat av försäkringsverksamhet ökade med 33 procent..

Realtid - 1 timme sedan

Kalender torsdag 18 april 

Realtid - 17 timmar sedan

Lufthansa planerar att ta över SAS guldkunder efter skilsmässa

Lufthansa och SAS har varit partners i många år genom Star Alliance-samarbetet, men från 1 september upphör det. Då går SAS över till den konkurrerande Skyteam-alliansen. Lufthansa avslöjar nu några av sina planer för framtiden efter skilsmässan..

Realtid - 18 timmar sedan

Spiltans notering på huvudlista öppnar för återköp av egna aktier

Investmentbolaget Spiltan upprepar att man siktar på att etablera aktien på reglerad marknad. Det säger vd Per H Börjesson i samband med ett event hos Nasdaq..

Realtid - 19 timmar sedan

Safello gör omvänd vinstvarning

Safello publicerar en omvänd vinstvarning till följd av preliminär positiv EBITDA om 4,7 miljoner kronor Q1, motsvarande en ökning om 224 procent jämfört med Q1 2023, respektive 4 500 procent jämfört med Q4 2023, och ett preliminärt rörelseresultat om 4,7 miljoner kronor, motsvarande en ökning om 58 procent jämfört med Q1 2023, respektive 103 procent jämfört med Q4 2023..

Realtid - 20 timmar sedan

Martin Ringberg lämnar Nordnet – Gabrielle Hagman ny Sverigechef

Gabrielle Hagman har utsetts till chef för Nordnets svenska verksamhet. Hon tillträder sin roll den 1 maj och efterträder Martin Ringberg som har valt att lämna sin befattning..

Realtid - 20 timmar sedan

Biden-administrationen vill tredubbla ståltullar mot Kina

President Joe Bidens administration lägger på onsdagen fram förslag för att skydda amerikanska industrier och riktar sitt fokus mot Kina..

Realtid - 22 timmar sedan

Storbankerna står för 57 procent av bolånemarknaden

De svenska bankernas lönsamhet var fortsatt hög under det andra halvåret 2023, även om den avtog något under det fjärde kvartalet 2023. Det visar Finansinspektionens första bankbarometer för 2024..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.