Sydsvenskan > Kultur

Saturday, 13 April, 03:32

Sydsvenskan - 05 mar 24 kl. 13:40

Två på Domstolsverket uppsagda – säkerhetshotDomstolsverket i Jönköping säger upp två personer efter att en säkerhetsprövning visat att de kan utgöra ett hot mot rikets säkerhet. – Det är naturligtvis allvarliga uppgifter, säger justitieminister Gunnar Strömmer..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Domstolsverket, Jönköping, Gunnar Strömmer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, Domstolsverket, uppsagda, säkerhetshot

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Tung förlust – men OS-spel i praktiken säkrat

Handbollsdamerna är i praktiken klart för OS-spel i sommar – trots att det blev 25–28-förlust mot Ungern i Debrecen. Biljetten till Paris lär säkras när Sverige ställs mot slagpåsen Storbritannien på söndag..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Två gärningsmän knivhögg pojke i Kristianstad

Misshandeln utspelade sig på Gamlegården strax innan 21.30. Polisen jagar nu de två gärningsmännen.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Buss och bil i krock utanför Tomelilla – en person till sjukhus

En personbil och en buss kolliderade på riksväg 11 under fredagskvällen.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Benjamin Noble, 18 år: ”En sådan stor sak att man nästan inte orkar tänka på det”

De är generationen som har präglats av ständiga kriser. I skuggan av pandemi, gängkriminalitet och inflation ska ännu en årskull springa ut från gymnasiet. Sydsvenskan har talat med tio som ska ta studenten i Malmö om samhället, världen och förhoppningar.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Hovrättschefen anklagas för åsiktsregistrering av unga jurister

Flera jurister som utbildar sig till att bli domare kallades till samtal hos hovrättens högsta chef. På mötena ifrågasattes varför juristerna skrivit under ett tidigare upprop som skickats till regeringen. Detta har lett till att hovrättspresidentens agerande nu utreds av Justitieombudsmannen..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Komikern som blev motvillig Palestinaaktivist: ”Humor är ett mäktigt verktyg”

Bassem Youssefs Israelkritik har kostat honom skådisjobb i Hollywood, men hans standup-föreställningar runt om i världen är utsålda. – Institutioner säger nej, men folket väljer mig, säger han inför sina två uppträdanden i Malmö..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Men inte ens en helikopter räcker hela vägen.

Folklistan tar till helikopter för att nå Bryssel. Men redan för sextio år sedan behövdes mer för att övertyga väljare. Politik handlar om innehåll, idéer och kommunikation..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Två hölls som gisslan i flera timmar – tvingades betala dyr shopping

De två killarna skulle bara gå ner och handla. I stället blev de knivhotade utanför närbutiken och sedan följde ett flera timmar långt drama. De tvingades åka till Emporia i Malmö och betala lyxvaror för tre rånare.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Klimatministern till utskottet efter sågningen

Sverige kommer inte nå några av klimatmålen med den nuvarande politiken, konstaterar Naturvårdsverket. Nu kallar Miljöpartiet ministern till utskottet för att förklara sig. – Vi har aldrig sett något liknande, säger MP:s språkrör Daniel Helldén..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.