DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 17:06

DI - 03 mar 24 kl. 20:27

Centralbankerna i fokus när rapportfloden blir en rännilFortsätter börsen mot nya rekordnivåer? Räntebesked från Europeiska Centralbanken och aktivitet från Fed är några viktiga händelser som kan påverka marknaden den kommande veckan.  Det stundar även bokslut från en rad börsbolag liksom kapitalmarknadsdagar från tungviktare som riskkapitalbolaget EQT..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europeiska Centralbanken, Fed, EQT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centralbankernai , fokusnär , rapportflodenblir en , rännil

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Nytt exportstöd till Ukraina sjabblades bort: ”Pinsamt för regeringen”

Regeringen lovade ett nytt exportstöd till Ukraina – men tjänsteföretagen glömdes bort. Nu rasar branschorganisationen Innovationsföretagen mot regeringens misstag och svikna löften. ”Pinsamt för regeringen”, säger den näringspolitiske chefen Joakim Bourelius..

DI - 45 minuter sedan

Klart: Affärskänslig information ska delas med Huawei

Trots protester från såväl Ericsson som Telia tvingas nu PTS dela hemligstämplade uppgifter med Huawei. Det rapporterar Telekomnyheterna som tagit del av ett regeringsbeslut..

DI - 1 timme sedan

Fredagsstämning i Köpenhamn – ölaktie rusar

Den danska bryggerikoncernen Royal Unibrew säljer bättre än väntat och skruvar upp sina helårsprognoser. Aktien rusar tvåsiffrigt på Köpenhamnsbörsen och drar med sig konkurrenten Carlsberg..

DI - 45 minuter sedan

Klart: PTS tvingas dela affärskänslig information med Huawei

Trots protester från såväl Ericsson som teleoperatörer tvingas nu PTS dela hemligstämplade uppgifter med Huawei. Det rapporterar Telekomnyheterna som tagit del av ett regeringsbeslut..

DI - 1 timme sedan

Analyspodden varnar för mer börsfall

Analyspodden med Agnetha Jönsson och Ulf Petersson pratar om svaghetstecknen på börsen efter Israels svar på förra helgens iranska attack och att USA-räntorna har fortsatt upp efter uttalande från centralbanken.  Även början på rapportperioden berörs och hela fyra köptips utfärdas..

DI - 1 timme sedan

Varningen efter priskaoset: För tidigt att andas ut

Priserna på guld och olja steg kraftigt på fredagsmorgonen efter attackerna i Iran, och kronan försvagades mot dollarn.  Hysterin mattades snabbt av, men det är för tidigt att andas ut, enligt SEB:s chefsekonom Jens Magnusson. ”Det finns stora risker”, säger han..

DI - 1 timme sedan

Trump Media begär hjälp mot nakenblankning

Den amerikanske expresidenten Donald Trumps nynoterade mediebolag Trump Media & Technology begär hjälp från börsoperatören Nasdaq med att förhindra att aktien ”nakenblankas”, framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Ingen vinner på ytterligare upptrappning

Israel svarade under natten mot fredagen på Irans storskaliga robot- och drönarattack för en vecka sedan genom att slå till mot mål i Iran, enligt samstämmiga medieuppgifter..

DI - 1 timme sedan

Di granskar: En tredjedel luft i Bravidas mest saltade faktura

Di har tagit del av den av Bravidas påstått överdrivna fakturor till Region Skåne som har flest påstådda ”lufttimmar”, 79 av totalt 177 fakturerade. Av uppgifterna i den framgår att en tredjedel av det totalt fakturerade beloppet – både arbete och material – utgörs av ”luftfakturering”, och att de påhittade timmarna summerar till betydligt mer än materialkostnaden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.