SR > Nyheter

Sunday, 21 April, 03:25

SR - 03 mar 24 kl. 14:19

Memorials arbete fortsätter: ”Folk vill inte lämna landet”I slutet av februari dömdes den ryske människorättskämpen Oleg Orlov till två och ett halvt års fängelse för att ha ”diskrediterat den ryska armén”. Han är en av grundarna till människorättsorganisationen Memorial, som för två år sedan tilldelades Nobels fredspris.Medlemmarna i organisationen fortsätter, trots fängelsedomen, sitt arbete. Både utanför Ryssland och inom landet, enligt Alexandra Polivanova, som sitter i styrelsen för Memorial.”Folk vill inte lämna landet – folk vill stanna tills regimen försvinner”, säger hon..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Oleg Orlov, Memorial, Nobels, Ryssland, Alexandra Polivanova

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Memorials, arbetefortsätter , Folkvill inte , lämna, landet

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Fler anmälda kortbedrägerier läggs ner direkt

Antalet anmälda kortbedrägerier har ökat kraftigt i Sverige och allt fler av dem utreds inte av polisen. Det visar siffror från Brottsförebyggande rådet, Brå.Från 2022 till 2023 har antalet direktavskrivna kortbedrägerier ökat med 54 procent.

SR - 4 timmar sedan

Minst 58 döda i båtolycka i Bangui

Minst 58 personer har omkommit i samband med att en båt kapsejsat i floden Mpoko i Centralafrikanska republikens huvudstad Bangui.Båten var på väg till en begravning, men stötte på problem strax efter avfärd. Enligt vittnen och videoklipp som spridits på sociala medier fanns det över 300 personer ombord när båten kapsejsade..

SR - 4 timmar sedan

Lotta Engberg: Ge mig lite upp-och-sprätta-country så dansar jag

Om innebörden av ordet ”folkkär” skulle ha ett för -och efternamn så skulle det heta – Lotta Engberg.Här delar hon frikostigt med sig av musikminnen vid en uppsluppen intervju med Mattias Hansson..

SR - 7 timmar sedan

Paasikivi: Stödpaketet till Ukraina är extremt viktigt

Representanthuset i USA har röstat igenom ett stöd på runt 60 miljarder dollar, ungefär 655 miljarder kronor, till Ukraina.Att USA har röstat igenom stödpaket är väldigt viktigt, enligt överstelöjtnant Joakim Paasikivi.”Det viktigt för Ukraina, men det är också extremt viktigt för Europa.

SR - 7 timmar sedan

Zelenskyj: USA och Johnson håller historien på rätt spår

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj tackar för det nya stödpaket på 61 miljarder dollar som skickas från USA. Paketet klubbades igenom under lördagskvällen i representanthuset i Washington.”Jag är tacksam för USA:s representanthus, båda partier, och personligen talmannen Mike Johnson för beslutet som håller historien på rätt spår”, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på X efter voteringen.

SR - 7 timmar sedan

USA:s representanthus godkänner stort stödpaket till Ukraina

I USA har representanthuset godkänt ett stort militärt stödpaket till Ukraina..

SR - 8 timmar sedan

Efter bombhotet – nu öppnar Billunds flygplats

Billunds flygplats på Jylland, som stängde efter bombhot på lördagsförmiddagen har nu öppnat igen, det meddelar Jyllandspolisen i ett pressmeddelande.Polisen har under dagen avlägsnat ett föremål som misstänks innehålla sprängämnen.En man har gripits i samband med ett bombhotet – som gjordes på plats på flygplatsen enligt polisen.

SR - 8 timmar sedan

Oro för urvattnad klimatagenda i EU

Miljöorganisationer: Risk för att EU:s regeringschefer nedprioriterar klimat kommande år.När ledarna formar EU:s strategiska agenda, är inte klimat och miljö bland överordnade punkter enligt läckt utkast.Analytiker: andra nya frågor tar mer plats, men det finns också motreaktion mot klimatpolitik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.