SR > Nyheter

Saturday, 20 April, 08:53

SR - 03 mar 24 kl. 13:13

Misstänkta terroristerna inte bland de gripnaDet har varit stor dramatik i Tysklands huvudstad Berlin i dag. Polisen jagar intensivt två medlemmar ur den gamla terroristgruppen Baader Meinhof-ligan och slog till i morse och grep fem personer.Men de två efterlysta var inte bland de gripna, säger Daniel Alling, vår Tysklandskorrespondent..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tysklands, Berlin, Baader Meinhof, Daniel Alling, Tysklandskorrespondent

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misstänkta, terroristernainte bland de , gripna

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Skarp arbetsgivarkritik mot Riksbanken: ”Oacceptabelt – ska inte lägga sig i”

Ett uttalande från Riksbanken i Ekonomiekot om att löneökningarna kan ha varit för låga har rört upp känslorna bland arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv.”Det är ett mycket märkligt, oacceptabelt uttalande från en vice riksbankschef”, säger Sven-Olov Daunfeldt, chefsekonom på Svenskt Näringsliv.Arbetsgivarorganisationen ser en risk att den här typen av uttalanden kan ge högre löneökningar som i sin tur kan spä på inflationen..

SR - 1 timme sedan

Man död – tände eld på sig själv utanför Trumps rättegång

Den man som tände eld på sig själv utanför domstolsbyggnaden i New York under fredagen har dött, enligt amerikanska medier.Händelsen skedde i samband med rättegången mot expresidenten Donald Trump.Mannens fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda..

SR - 2 timmar sedan

Bohlin om kritiken: Fick okej att höra av mig till Energimyndigheten

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) kommenterar nu den kritik som riktats mot honom i samband med att en kvinna blev av med sitt jobb på Energimyndigheten på grund av att hon var med i klimatgruppen Rebellmammorna.I Ekots lördagsintervju berättar Bohlin att han fick okej från Klimat- och näringsdepartementet att höra av sig till myndigheten – trots att den inte ligger under hans departement.”Jag hade kontakt med Klimat och näringsdepartementet som tillstyrkte att jag talade med deras generaldirektör”, säger Carl-Oskar Bohlin..

SR - 2 timmar sedan

Säkerheten skärps runt Trumprättegång: ”Mycket oroade”

I New York väntas säkerheten skärpas ytterligare runt den domstol där rättegången mot Donald Trump pågår.Detta efter att en man under fredagen tände eld på sig själv utanför domstolsbyggnaden. Mannen fördes till sjukhus svårt brännskadad, hans motiv är fotfarande okänt.

SR - 4 timmar sedan

Israels medverkan skapar konflikt bland Malmöanställda

Israels medverkan i Eurovision i Malmö skapar konflikter bland medarbetare i många av kommunens verksamheter.”Konfliktnivån har ökat ju närmare Eurovision vi kommer”, säger Björn Westerström, Malmös samordnare mot antisemitism i skolorna som träffat en stor mängd personalgrupper även i kultur- och fritidsförvaltningarna.I några fall har anställda sagt att de tänker motarbeta Malmös Eurovisionvecka och konflikterna har lett till oro och utsatthet bland kommunens medarbetare..

SR - 5 timmar sedan

Explosioner i närheten av militärbas i Irak

I Irak har minst en person dödats och flera skadats i explosioner i närheten av en militärbas söder om Bagdad, det uppger säkerhetskällor enligt flera nyhetsmedier.På militärbasen finns bland annat styrkor ur den tidigare paramilitära pro-iranska gruppen Hashed al-Shaabi (nu del av den irakiska armén) förlagda.Enligt nyhetsbyrån Reuters ska delar av gruppen tidigare ha deltagit i drönar- och raketattacker mot amerikanska styrkor i Irak..

SR - 9 timmar sedan

Borgmästare mördad i Ecuador – tredje på en månad

I Ecuador har borgmästaren i staden Portovelo skjutits till döds, rapporterar TT med hänvisning till AFP.Enligt polisen han ska ha skjutits ihjäl på sin fritid av två gärningsmän på motorcyklar, Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad..

SR - 10 timmar sedan

Karlavagnen om vad havet betyder för dig

Häromdagen rapporterades det att det finns betydligt mer plast på havets botten än vad man trott. Det är förstås sorgligt, eftersom havet inte bara är livsviktigt för oss utan också har en stor plats i mångas hjärtan. Därför viger vi Karlavagnen fredag åt att prata om vad havet betyder för oss.

SR - 10 timmar sedan

Skottskadad man anhållen efter attacken i Västerås

En man har på fredagskvällen anhållits efter en misstänkt attack på tre kvinnor och en tonårspojke utomhus i Västerås. I samband med gripandet i ett bostadsområde nära brottsplatsen sköt en polis med sin pistol mot mannen som blev svårt skadad, enligt regionen. ”Polisen har känt att man behöver använda sitt tjänstevapen, och det har vi möjlighet att göra när det handlar om nödvärnssituationer, att man ska skydda sig själv eller andra”, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén-Svalbro..

SR - 12 timmar sedan

Rädslan inifrån Iran efter nattens attacker: ”Som en mardröm”

Inatt ska Iran ha attackerats av Israeliska drönare, det rapporterar både amerikanska och Israeliska medier.I Iran är vissa människor lättade över att nattens attack inte var större, men det finns även dem som är oroliga för att konflikten ska eskalera, berättar Ekots mellanösternkorrespondent Samar Hadrous.”Vi är mycket oroliga och sover inte mycket, skulle det här trappas upp så kommer vi tyvärr få förvänta oss ett stort och förödande krig”, säger Sasan från Teheran..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.