DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 17:03

DI - 02 mar 24 kl. 14:08

Analytikerns sju superaktier – som ska bräda USA:s jättarSju superaktier i Europa kan ta upp kampen med de amerikanska techjättar som ingår i börsbegreppet ”Magnificient Seven”. ”Vår europeiska super-sjua är billigare än den amerikanska, erbjuder samma attraktiva marginaler och har haft 70 procent lägre avkastning sedan starten av 2023”, konstaterar Citi-analytikern Beata Manthey som ser att aktierna nu har slagläge..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Europa, Seven, Citi, Beata Manthey

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytikerns, sju, superaktiersom ska , bräda, USA:s, jättar

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Rune Anderssons nischbank indraget i bedrägerihärva

Förra året var Aros Kapital nära att bli av med banktillståndet på grund av oförsiktig kreditgivning.  Nu sitter en person häktad för att ha lurat bolaget på 108 miljoner kronor. Mannen har belånat 36 entreprenadmaskiner - som alla är försvunna.

DI - 30 minuter sedan

Fondjätte ser ut att ha dumpat Arjo

Aktier för 46 miljoner kronor i medicinteknikbolaget Arjo, motsvarande de 0,35 procent av bolaget som Swedbank Robur Exportfond ägde vid senaste månadsskiftet, mäklades av Carnegie på måndagseftermiddagen. Det innebär till synes slutet på en flerårig avveckling av Roburs tidigare storägande i Bennet-bolaget..

DI - 45 minuter sedan

Regeringen överväger nya skattesänkningar

Finansdepartementet skickar ut flera nya skatteförslag på remiss inför höstens budget. Bland annat ett nytt jobbskatteavdrag för 8,1 miljarder kronor och sänkt skatt på pension..

DI - 45 minuter sedan

Qvantum lanserar framtidssäkrad värmepumpsplattform

Svenska Qvantum har tillverkat värmepumpar i mer än 30 år. När företaget nu lanserar en ny värmepumpsplattform har man gått tillbaka till ritbordet och designat om värmepumpen för den framtida energimarknaden. Det innebär väsentligt ökad förmåga att lagra energi och att bli en aktiv del i ett distribuerat energisystem..

DI - 45 minuter sedan

Sandviks vd: ”Man kan anta att vi ligger på botten”

Sandviks lönsamhet pressas under det första kvartalet av låga volymer i gruvaffären. Vd Stefan Widing räknar dock med att ta ikapp volymer under resten av året – och ser tydliga positiva konjunktursignaler, inte minst i Kina. ”Man kan anta att vi ligger på botten”, säger han..

DI - 1 timme sedan

”Ingen jättestor fråga men jag finns kvar i rummet”

Den tidigare förvärvsmaskinen Embracer tvingas till drastiska åtgärder.  Nu är planen att dela bolaget i tre. ”När omvärlden förändras kan man inte vara blind för det”, säger Lars Wingefors, grundare, vd och huvudägare i bolaget..

DI - 1 timme sedan

Nästa trigger för Getinge

Efter ett svajigt 2023 med en rejäl rapportflopp och en vinstvarning levererar Getinge lite medvind när siffrorna för det första kvartalet 2024 släpptes. Den som hade hoppats på en ny lönsamhetsprognos från medicinteknikbolaget får dock hålla sig ett tag till..

DI - 1 timme sedan

New York-börsen öppnar uppåt – Vestberg-ledda Verizon rapportstiger

Efter fredagskvällens omfattande kursnedgångar för flera stora amerikanska teknikbolag började veckans handel på Wall Street med plus på måndagen. Verizon, med den förra Ericsson-vd:n Hans Vestberg som vd, steg något på sin kvartalsrapport..

DI - 1 timme sedan

Inget i Sandviks rapport tyder på snabb förbättring

Sandviks vd Stefan Widing är lika optimistisk som ABB:s Björn Rosengren och Volvos Martin Lundstedt var förra veckan. Tyvärr var det också det enda glädjeämnet när gruv-, kross- och verktygsbolaget rapporterade..

DI - 1 timme sedan

Blankarreträtt kan ligga bakom kurslyft i Embracer

Att blankare täcker sina korta positioner i Embracer kan vara en bidragande orsak till måndagens kursrusning, uppger mäklarkällor för Di. ”Oavsett om man tror på om Embracer lyckas eller inte så blir det ett nytt scenario man måste ta ställning till”, säger Joakim Bornold, tidigare affärsansvarig för aktiehandel på Stockholmsbörsen, om teorin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.