SR > Nyheter

Thursday, 18 April, 09:57

SR - 01 mar 24 kl. 22:02

Sunak: ”Vår demokrati hotas av islamister och högerextremister”Konfrontationsnivån i den brittiska politiken har skruvats upp sedan kriget i Gaza började. Flera politiker har hotats och antalet anmälda angrepp mot både judar och muslimer har ökat.”Vår demokrati hotas av islamister och högerextremister”, sade den brittiske premiärministern Rishi Sunak i ett tal på fredagskvällen.Han höll talet efter att vänsterradikalen George Galloway segrat i ett fyllnadsval till parlamentet. Galloway ifrågasätter den nuvarande staten Israels rätt att existera och tillägnade Gaza segern..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Gaza, Rishi Sunak, George Galloway, Israels

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SunakVår , demokrati, hotasav , islamisteroch , högerextremister

Fler nyheter från SR

SR - 4 minuter sedan

Protester mot Eurovision runt om i Norden

Debatten om att delta i Eurovision Song Contest som avgörs i Malmö i maj är het i hela Norden. Anledningen är att Israels deltagande väckt starka reaktioner på grund av kriget i Gaza. På Island uppmanas det bland annat till bojkott av tävlingen och i Norge sker det dagliga demonstrationer och protester.

SR - 1 timme sedan

Hör senaste nytt i Morgonekot

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång som förklädnad av kriminella som begår brott.Myndigheten för psykologiskt försvar, MPF, varnar för ökad desinformation i samband med Eurovision Song Contest i Malmö i maj.Flera svenska Europaparlamentariker – däribland Sara Skyttedal – röstade emot förslaget om skärpta regler för luftföroreningar..

SR - 4 timmar sedan

Få avverkningar ger rekordhöga priser på virke

Skogsägarna får just rekordmycket betalt för såväl timmer som bränsleved.Det beror på en stor efterfrågan på skogsråvara från både sågverk och värmeverk.Men det har också att göra med att avverkandet i skogen har minskat sen 2021-2022, då mycket skog höggs ner efter granbarkborreangrepp..

SR - 3 timmar sedan

Ekot på en minut

Myndigheten för psykologiskt försvar varnar för ökad desinformation och ryktesspridning i samband med Eurovision Song Contest som snart går av stapeln i Malmö.Matbudsföretaget Foodoras kläder och väskor utnyttjas som förklädnad av kriminella, visar en granskning av P4 Göteborg.EU inför nya sanktioner mot Iran efter deras attack mot Israel under helgen..

SR - 3 timmar sedan

SMHI varnar: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för ”extra besvärligt väglag” under onsdagsmorgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.Den gula varningen för snöfall ligger fortsatt kvar för ett område som sträcker sig från norr om Örebro ner över Vätterns omgivningar och vidare ner över Småland..

SR - 6 timmar sedan

Fängslade Sithar Chhim tilldelas Per Anger-priset

Den fängslade kambodjanska fackföreningsledaren Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för demokrati och mänskliga rättigheter.Sithar Chhim dömdes 2023 till två års fängelse för uppvigling, i vad människorättsorganisationer beskriver som ett politiskt motiverat fall för att tysta hennes fackliga kamp.Per Anger-priset är den svenska regeringens internationella pris för mänskliga rättigheter och delas ut av myndigheten Forum för levande historia..

SR - 6 timmar sedan

När elen kom till byn minskade kriminaliteten

För 30 år sedan saknade hälften av indierna el, nu har i princip alla hushåll elektricitet. Det här har varit en viktig fråga inte minst för landets sittande regering som hoppas på en tredje mandatperiod när parlamentsvalet inleds här i veckan. Bybor Ekot träffat vittnar om minskad brottslighet och högre livskvalitet tack vare elen..

SR - 4 timmar sedan

Rättegång mot tysk toppolitiker efter naziyttrande

Idag inleds en uppmärksammad rättegång i Tyskland, där den åtalade är Björn Höcke, en av toppolitikerna i det högernationalistiska partiet AfD.Han anklagas för att ha sagt ”allt för Tyskland” vid två olika politiska möten, uttrycket användes av Hitlers våldsamma SA-trupper och är därför förbjudet i Tyskland.Höcke säger sig inte ha känt till att uttrycket är förbjudet..

SR - 5 timmar sedan

Varningen: Eurovision kan utnyttjas för att sprida desinformation

Myndigheten för psykologiskt försvar, MPF, varnar för ökad desinformation i samband med Eurovision Song Contest i Malmö i maj.”Det är rimligt att anta att islamistiska grupperingar framförallt kommer att försöka sprida rykten och propaganda”, säger Mikael Östlund, kommunikationschef på MPF.Israels deltagande i Eurovision är kontroversiellt på grund av kriget i Gaza..

SR - 5 timmar sedan

Jordbävning i Japan – åtta skadade

Minst åtta personer har skadats i samband med en jordbävning i sydvästra Japan. Det rapporterar AFP.Skalvet hade sitt epicentrum mellan öarna Kyushu och Shikoku och nådde en magnitud på 6,3, enligt USA:s geologiska myndighet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.