DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 19:09

DI - 01 mar 24 kl. 22:02

Ny rekordnivå på Nasdaq – Apple och Alphabet sjönkNasdaqs kompositindex klättrade förbi sin gamla rekordnivå från 2021 under en börsdag då Wall Street bland annat steg efter svagare signaler från USA:s industri. Tekniksektorn gick som tåget, med bjässen Nvidia upp 4 procent..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nasdaq, Alphabet, Wall Street, USA, Nvidia

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rekordnivå, Nasdaq, Appleoch , Alphabet, sjönk

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Oscar Properties: Har förbrukat mer än hälften av kapitalet

Oscar Properties har efter upprättande av en kontrollbalansräkning konstaterat att mer än hälften av aktiekapitalet är förbrukat, varpå bolaget kommer kalla till en extra bolagsstämma inom kort..

DI - 15 minuter sedan

Vilda teorin: Kina bygger jättelager – innan devalvering

Kina har på kort tid byggt upp jättelager av flera strategiska råvaror. Manövern spär på spekulationer om att Kina är på väg att devalvera sin valuta..

DI - 30 minuter sedan

EQT inleder återköp av aktier om maximalt 1 miljard kronor

Styrelsen i riskkapitalbolaget EQT har beslutat om ett aktieåterköpsprogram om högst 2.154.000 egna stamaktier..

DI - 45 minuter sedan

Operans vd ratar nytt förslag om renovering: ”Logistisk mardröm”

Renoveringsbehovet på Kungliga Operan i Stockholm är akut. Statens Fastighetsverk presenterade på måndagen ett nytt förslag – vilket kritiseras av Operans vd Fredrik Lindgren. Operans egna förslag skulle även öppna möjligheter för privata investerare, menar han.

DI - 1 timme sedan

Vapnen är mitt ibland oss – och krossar liv

Den avfyrade pistolen. I alla filmer har vi lärt oss att den dumpas efter den dramatiska skjutscenen så att polisen inte ska hitta mordvapnet och på så vis lyckas spåra mördaren..

DI - 1 timme sedan

Verkstadsjättar i botten efter Sandviks rapportsmäll

Sandvik drog med sig Atlas Copco och ABB ned på en annars stark börs, efter en kvartalsrapport som underskred analytikernas förväntningar. Embracer steg på uppdelningsbesked..

DI - 2 timmar sedan

Rune Anderssons nischbank indraget i bedrägerihärva

Förra året var Aros Kapital nära att bli av med banktillståndet på grund av oförsiktig kreditgivning.  Nu sitter en person häktad för att ha lurat bolaget på 108 miljoner kronor. Mannen har belånat 36 entreprenadmaskiner - som alla är försvunna.

DI - 2 timmar sedan

Fondjätte ser ut att ha dumpat Arjo

Aktier för 46 miljoner kronor i medicinteknikbolaget Arjo, motsvarande de 0,35 procent av bolaget som Swedbank Robur Exportfond ägde vid senaste månadsskiftet, mäklades av Carnegie på måndagseftermiddagen. Det innebär till synes slutet på en flerårig avveckling av Roburs tidigare storägande i Bennet-bolaget..

DI - 2 timmar sedan

Regeringen överväger nya skattesänkningar

Finansdepartementet skickar ut flera nya skatteförslag på remiss inför höstens budget. Bland annat ett nytt jobbskatteavdrag för 8,1 miljarder kronor och sänkt skatt på pension..

DI - 2 timmar sedan

Qvantum lanserar framtidssäkrad värmepumpsplattform

Svenska Qvantum har tillverkat värmepumpar i mer än 30 år. När företaget nu lanserar en ny värmepumpsplattform har man gått tillbaka till ritbordet och designat om värmepumpen för den framtida energimarknaden. Det innebär väsentligt ökad förmåga att lagra energi och att bli en aktiv del i ett distribuerat energisystem..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.