SR > Kultur

Friday, 19 April, 17:59

SR - 01 mar 24 kl. 19:30

Hon jagade ”den stora afrikanska kärleksfilmen”Den debuterande fransk-senegalesiska regissören och manusförfattaren Ramata-Toulaye Sy ville från början göra den stora afrikanska kärlekshistorien.Men sen bestämde hon att den kvinnliga huvudrollen Banel, skulle få mer komplexa drag.Hennes film ”Banel och Adama” visas nu på de svenska biograferna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ramata-Toulaye Sy, Banel, Adama

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon jagadeden stora , afrikanska, kärleksfilmen

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Taylor Swifts nya album – starkt men lite väl långt

Världsstjärnan Taylor Swift utlovade ett nytt album.Och det blev det, men inte bara ett utan två album.”Hennes förmåga att vrida och vända på varenda hörn och vrå av relationer är utöver det vanliga”, säger Kulturnytts kritiker..

SR - 4 timmar sedan

Sveriges Radios Romanpris går till Annika Norlin

Sveriges Radios Romanpris går i år till Annika Norlin, för ”Stacken”.Lyssnarjuryn har utsett vinnaren med motiveringen: För en berättelse som med känslighet och ett rikt språk beskriver olika människors levnadsvillkor. Det som driver oss, det som berör oss och det som förgör oss.

SR - 10 timmar sedan

Starka paviljonger på Venedigbiennalen

”Utlänningar överallt”, är temat för den sextionde konstbiennalen i Venedig som öppnar i helgen.Konstkritiker Cecilia Blomberg blir särskilt berörd av Tysklands och Bulgariens konstpaviljonger.Dagarna före biennalen har mycket fokus hamnat på Israel som i sista stund valde att hålla sin paviljong stängd..

SR - 11 timmar sedan

Felix Herngren gör crime: ”Ingen dumstrut på publiken”

”Jana - Märkta för livet” bygger på kriminalromansförfattaren Emelie Schepps böcker om den unga, tuffa åklagaren Jana Berzelius.Fredrik Herngren har regisserat, tillsammans med Henrik Björn och i huvudrollen ser vi Madeleine Martin.Med humorserier som Solsidan och Bonusfamiljen på sitt CV så hoppas Felix Herngren kunna göra tydlig crime för tittarna..

SR - 12 timmar sedan

Riksteatern minskar: ”Publik och konstnärer drabbas”

Minskade anslag märks när Riksteatern presenterar sitt höstprogram. Det blir totalt en handfull produktioner färre under 2024 än vad som planerats. Teaterchef Dritëro Kasapi säger att det drabbar både publik och konstnärer som missar arbetstillfällen.

SR - 12 timmar sedan

Briljant skådespeleri i SVT:s ”Smärtpunkten”

”Smärtpunkten” är en miniserie från SVT som bygger på en bok av journalisten och författaren Elisabeth Åsbrink om Riksteaterns fängelsepjäs 7:3 från 1999.I rollerna som dramatikern Lars Norén och producenten Isa Stenberg ser vi David Dencik och Maria Sid.Det är en hård men levande studie i kulturvärldens fascination av våld, säger Sveriges Radios filmkritiker Emma Engström..

SR - Igår: 16:00

Brandoro efter Börsen-branden: ”Knepigt vid renovering”

Efter branden i Börsen-huset i Köpenhamn väcks oro angående renoveringar av kulturhistoriskt värdefulla byggnader.Under renoveringen av det drygt 100 år gamla Rådhuset i Östersund har man lagt extra fokus på just brandskydd.”Inte alla byggen har ett provisoriskt brandlarm, men det har vi haft sedan dag ett.

SR - Igår: 14:17

Israel får medverka i Kulturnatt – Stockholms stad backar

Israel får åter medverka på Stockholms stads Kulturnatt - efter att tidigare ha plockats bort ur programmet.Stockholms stad anger att de fått nya uppgifter från ambassaden som gör att de ändrat sitt beslut..

SR - Igår: 13:40

Sveriges Radios lyrikpris går till Judith Kiros

Sveriges Radios lyrikpris går i år till Judith Kiros för diktsamlingen ”Det röda är det gränslösa”.Den här hyllade diktsamlingen är Judith Kiros andra i ordningen.”Den handlar ju mycket om isolering, om depression, om hopplöshet.

SR - Igår: 10:23

Planer på biofilm om Frank Sinatras liv

Sångaren Frank Sinatras liv kan bli bio-film med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Enligt filmtidningen Variety har Martin Scorsese planer på att skapa en film om en av 1900-talets mest framgångsrika sångare. Fast det återstår att se om planerna blir verklighet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.