SR > Nyheter

Sunday, 21 April, 04:35

SR - 28 feb 24 kl. 14:18

Kritiken: Myndigheter för dåliga på att skydda från farliga hundarPolisen och länsstyrelserna brister i sitt arbete med att skydda samhället från farliga hundar, visar en färsk utredning från Statskontoret.Det görs bland annat för få omhändertaganden av hundar och myndigheterna samarbetar för dåligt.Antalet hundar har ökat rejält över tid och särskilt de senaste åren – även attacker mot människor och dödsfallen har blivit fler, enligt rapporten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Statskontoret

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritiken, Myndigheterför , dåligapå att , skyddafrån , farliga, hundar

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Fler anmälda kortbedrägerier läggs ner direkt

Antalet anmälda kortbedrägerier har ökat kraftigt i Sverige och allt fler av dem utreds inte av polisen. Det visar siffror från Brottsförebyggande rådet, Brå.Från 2022 till 2023 har antalet direktavskrivna kortbedrägerier ökat med 54 procent.

SR - 5 timmar sedan

Minst 58 döda i båtolycka i Bangui

Minst 58 personer har omkommit i samband med att en båt kapsejsat i floden Mpoko i Centralafrikanska republikens huvudstad Bangui.Båten var på väg till en begravning, men stötte på problem strax efter avfärd. Enligt vittnen och videoklipp som spridits på sociala medier fanns det över 300 personer ombord när båten kapsejsade..

SR - 6 timmar sedan

Lotta Engberg: Ge mig lite upp-och-sprätta-country så dansar jag

Om innebörden av ordet ”folkkär” skulle ha ett för -och efternamn så skulle det heta – Lotta Engberg.Här delar hon frikostigt med sig av musikminnen vid en uppsluppen intervju med Mattias Hansson..

SR - 8 timmar sedan

Paasikivi: Stödpaketet till Ukraina är extremt viktigt

Representanthuset i USA har röstat igenom ett stöd på runt 60 miljarder dollar, ungefär 655 miljarder kronor, till Ukraina.Att USA har röstat igenom stödpaket är väldigt viktigt, enligt överstelöjtnant Joakim Paasikivi.”Det viktigt för Ukraina, men det är också extremt viktigt för Europa.

SR - 8 timmar sedan

Zelenskyj: USA och Johnson håller historien på rätt spår

Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj tackar för det nya stödpaket på 61 miljarder dollar som skickas från USA. Paketet klubbades igenom under lördagskvällen i representanthuset i Washington.”Jag är tacksam för USA:s representanthus, båda partier, och personligen talmannen Mike Johnson för beslutet som håller historien på rätt spår”, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på X efter voteringen.

SR - 8 timmar sedan

USA:s representanthus godkänner stort stödpaket till Ukraina

I USA har representanthuset godkänt ett stort militärt stödpaket till Ukraina..

SR - 9 timmar sedan

Efter bombhotet – nu öppnar Billunds flygplats

Billunds flygplats på Jylland, som stängde efter bombhot på lördagsförmiddagen har nu öppnat igen, det meddelar Jyllandspolisen i ett pressmeddelande.Polisen har under dagen avlägsnat ett föremål som misstänks innehålla sprängämnen.En man har gripits i samband med ett bombhotet – som gjordes på plats på flygplatsen enligt polisen.

SR - 10 timmar sedan

Oro för urvattnad klimatagenda i EU

Miljöorganisationer: Risk för att EU:s regeringschefer nedprioriterar klimat kommande år.När ledarna formar EU:s strategiska agenda, är inte klimat och miljö bland överordnade punkter enligt läckt utkast.Analytiker: andra nya frågor tar mer plats, men det finns också motreaktion mot klimatpolitik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.