SR > Nyheter

Saturday, 13 April, 02:34

SR - 28 feb 24 kl. 13:39

Julija Navalnajas oro: Att sörjande ska gripas på begravningenBegravningen för den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj, som dog i en rysk straffkoloni för knappt två veckor sedan, kommer hållas i en kyrka i Moskva på fredag.I ett tal i Europaparlamentet sa hans fru Julija Navalnaja att hon oroar sig för att begravningen inte kommer bli fredlig.I talet hyllade hon Aleksej Navalnyjs minne och metoder – för att besegra Putins regim måste man vara innovativ – och inte tråkig, sa hon..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Navalnajas, Aleksej Navalnyj, Moskva, Europaparlamentet, Julija Navalnaja, Aleksej Navalnyjs, Putins

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Julija, Navalnajas, oroAtt , sörjandeska , gripas, begravningen

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Tidigare amerikansk toppdiplomat döms för spionage

En tidigare amerikansk toppdiplomat har dömts till 15 års fängelse för att ha spionerat för Kuba. Mannen som tidigare bland annat varit USA:s ambassadör i Bolivia greps i december och enligt domen har han lämnat uppgifter till Kuba i över 40 år. Han har erkänt att han agerade som utländsk agent och har gått med på att samarbeta med amerikanska myndigheter som fortfarande håller på att kartlägga vilka känsliga uppgifter som han lämnat vidare till Kuba..

SR - 2 timmar sedan

Övergångsregerande råd bildat på Haiti

På Haiti har ett övergångsregerande råd bildats, rapporterar flera nyhetsbyråer.Beskedet kommer en månad efter att premiärministern avgick efter en våg av upptrappat gängvåld i huvudstaden Port-au-Prince. Med beskedet ökar förhoppningarna på att landet nu kan komma att placera en FN-ledd internationell polisstyrka i landet, men också ta ett första steg mot att hålla presidentval i början av 2026..

SR - 3 timmar sedan

Mamman om våldet i Skärholmen: ”Gängen kontrollerar våra barn”

I onsdags sköts en 39 årig man till döds efter att ha konfronterar ungdomar i en gångtunnel i Skärholmen, Stockholm.Nu vittnar en mamma som bor i Skärholmen om att vuxna inte längre vågar prata med ungdomarna i området.”Vi föräldrar vågar inte prata med ungdomarna när vi ser dem.

SR - 4 timmar sedan

Långtradare körde in i byggnad – flera personer skadade

I USA har en lastbil med släp kört rakt in i en mydighetsbyggnad i Brenham, nordväst om Houston i Texas. Enligt uppgifter ska flera personer ha skadats och den lokala polisen uppger för tv-kanalen att lastbilen körde in i byggnaden med flit.En person har gripits..

SR - 5 timmar sedan

Den italienska modedesignern Roberto Cavalli är död

Den italienska modedesignern Roberto Cavalli är död.Mest känd är han för sina exotiska djurmönster och sandblästrade jeans, han har också skapat en kollektion för HM. Roberto Cavalli blev 83 år..

SR - 6 timmar sedan

Politiker efter dödsskjutningen: Krävs insatser redan på BVC

Efter dödsskjutningen i Skärholmen där en man i 40-års åldern sköts till döds säger nu kommunalpolitikerna att det krävs brottsförebyggande arbete redan på barnavårdscentralen för att motverka gängkriminalitet. ”Det arbete vi gör nu handlar om att nästa generation inte ska bli kriminella”, säger socialdemokratiska socialborgarrådet Alexander Ojanne. Enligt Jan Jönsson, liberalt oppositionsborgarråd, behövs det även en fungerande samverkan mellan socialtjänst, polis och ungdomspsykiatrin..

SR - 8 timmar sedan

Forskarnas varningsmejl hamnade i skräpposten

Karolinska institutet har presenterat en utredning om händelsen i julas då tiotusentals biologiska prover förstördes i det stora kylhaveriet. När temperaturen i kylarna når höga nivåer ska forskarna larmas via ett mejl och sms. Men utredningen visar att mejlen i stor utsträckning hamnat i skräpposten och att telefonlistan varit ouppdaterade och felaktig..

SR - 8 timmar sedan

Boende i Skärholmen: Nu kommer folk inte våga säga ifrån

Oron bland boende i Skärholmen är stor efter dödsskjutningen av Mikael. Flera som Ekot har har pratat med säger att är oroliga för sin egen säkerhet. Tarek, som bor i området, säger att han inte längre kommer våga säga till ungdomar som ägnar sig åt kriminalitet och att han nu funderar på att flytta från området.

SR - 8 timmar sedan

Kristersson efter mordet i Skärholmen: ”Det här är inte mitt Sverige”

Dödsskjutningen i Skärholmen präglar Moderaternas pågående Sverigemöte, och när statsminister Ulf Kristersson i eftermiddags höll tal sade han att ännu en gräns har passerats i gängvåldets Sverige.”Först fick vi vänja oss vid ”felskjutningar”, som när 12-åriga Adriana dödades av kulor som skulle träffa någon helt annan. Sen att kriminellas anhöriga avrättas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.