DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 18:36

DI - 28 feb 24 kl. 11:15

Region Östergötland varslar 900 anställdaRegionstyrelsen i Region Östergötland har fattat ett beslut om att varsla 900 anställda. Bakgrunden är det allvarliga ekonomiska läget i regionen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Östergötland, Region Östergötland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Region, Östergötland, varslar, 900, anställda

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Bitcoin halveras – så påverkas priset

Under natten till lördagen sker en av kryptovärldens viktigaste tilldragelser på länge.  Då halveras utvinningstakten av bitcoin.  Men meningarna går isär kring vilken effekt händelsen kommer att få på prisutvecklingen..

DI - 45 minuter sedan

Röd rekyl för halvledarbolagen – Nvidia tappar

Flera av halvledarbolagen faller på fredagen på en sur amerikansk börs där tekniktunga indexet Nasdaq leder nedgången. Chipjätten Nvidia faller 3 procent..

DI - 1 timme sedan

Börsveckan slutar i moll – jättar som sänke

Atlas Copco och AB Volvo stod som förlorare när börsklockan ringde på fredagskvällen. Något måste ha gått fel i Volvos placing under natten, menar experter Di talat med, vilket lett till att ett stort antal aktier dumpats på marknaden..

DI - 1 timme sedan

USA närmar sig ja till Ukrainapaket – och Tiktok-förbud

Den amerikanska kongressen närmar sig ett godkännande av ett kritiskt stödpaket till bland annat Ukraina efter en omsvängning av representanthusets talman. Men i gengäld för Ukrainahjälpen ser Tiktok ut att återigen hamna i lagstiftarnas skottglugg – och den populära sociala medier-tjänsten är nu närmare än någonsin ett historiskt USA-förbud..

DI - 1 timme sedan

Geely: Inga planer på att sälja A-aktierna – just nu

Geely har inga planer på att sälja även sina A-aktier i AB Volvo, uppger en talesperson för Di. Men röster i Volvos ägarled räknar nu med att den kinesiska fordonsjätten successivt kliver ur sitt innehav. ”Jag gissar att även A-aktierna kommer ut så småningom”, säger en representant för en ägare..

DI - 1 timme sedan

Nytt exportstöd till Ukraina sjabblades bort: ”Pinsamt för regeringen”

Regeringen lovade ett nytt exportstöd till Ukraina – men tjänsteföretagen glömdes bort. Nu rasar branschorganisationen Innovationsföretagen mot regeringens misstag och svikna löften. ”Pinsamt för regeringen”, säger den näringspolitiske chefen Joakim Bourelius..

DI - 2 timmar sedan

Klart: Affärskänslig information ska delas med Huawei

Trots protester från såväl Ericsson som Telia tvingas nu PTS dela hemligstämplade uppgifter med Huawei. Det rapporterar Telekomnyheterna som tagit del av ett regeringsbeslut..

DI - 2 timmar sedan

Fredagsstämning i Köpenhamn – ölaktie rusar

Den danska bryggerikoncernen Royal Unibrew säljer bättre än väntat och skruvar upp sina helårsprognoser. Aktien rusar tvåsiffrigt på Köpenhamnsbörsen och drar med sig konkurrenten Carlsberg..

DI - 2 timmar sedan

Klart: PTS tvingas dela affärskänslig information med Huawei

Trots protester från såväl Ericsson som teleoperatörer tvingas nu PTS dela hemligstämplade uppgifter med Huawei. Det rapporterar Telekomnyheterna som tagit del av ett regeringsbeslut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.