SR > Nyheter

Saturday, 13 April, 09:07

SR - 28 feb 24 kl. 06:40

Starta dagen med Morgonpasset i P3Kom in i vrmen! Varje morgon i P3 r en fartfylld resa, full av intryck.Dagens programledare: David Druid och Linnea Wikblad..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Startadagen med , Morgonpasseti P3

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Uppgift: Knivdåd i köpcentrum i Sydney – flera skadade

I Australien pågår en stor polisinsats vid ett köpcentrum i Sydney efter larm om att flera personer ska ha blivit knivhuggna, enligt landets polis. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.Polisen har evakuerat gallerian och uppmanar människor att hålla sig borta från området..

SR - 30 minuter sedan

Långt att pendla för många som ska skriva högskoleprovet i dag

I dag hålls högskoleprovet, vilket innebär en chans för många att ta sig in på sin drömutbildning. I år har drygt 78 000 personer anmält sig till provet som går att skriva på över 100 orter runt om i Sverige.Men i de norra delarna av landet anser vissa att det är glest mellan orter där det går att skriva provet.

SR - 45 minuter sedan

Håll dig uppdaterad med P1 Morgon

SR - 2 timmar sedan

Dmytro förlorade sin arm – tillbaka i försvaret

Många skadade ukrainska soldater som genomgått amputationer av armar eller ben, återvänder till försvaret och frontlinjen. En av dem är soldaten Dmytro som förlorade sin vänsterarm i strid för snart två år sedan. Nu är han tillbaka i försvaret.

SR - 2 timmar sedan

Mats Persson (L): Vissa universitet kommer att få lägre anslag

De tekniska högskolorna ska få högre anslag medan andra universitet kommer att få lägre anslag framöver, säger utbildningsminister Mats Persson i Ekots lördagsintervju. Detta som ett sätt att få universiteten att minska på antalet enstaka kurser, som han anser är för många.”Det återstår att se längre fram exakt hur den fördelningen kommer att se ut", säger Mats Persson.

SR - 3 timmar sedan

Damallsvenska klubbar mer beroende av stöd från kommuner

Klubbarna i damallsvenskan är betydligt mer beroende av pengar från sin hemkommun än klubbarna i herrallsvenskan, enligt en enkätundersökning som Ekonomiekot och Radiosporten gjort.Mer än varannan förening uppger att stödet från den egna kommunen är särskilt viktigt för damelitfotbollen.I till exempel Hässleholm ger kommunen ett kontant bidrag till allsvenska Vittsjö Hässleholm med 950 000 kronor för det här året..

SR - 4 timmar sedan

Licensjakt på gråsälar halveras

Det får jagas färre gråsälar i Östersjön i år och början på nästa år. Naturvårdsverket har beslutat om licensjakt på 750 gråsälar – en halvering jämfört med förra året.Anledningen till att det beslutats om licensjakt är för att förebygga dom skador som gråsälar kan orsaka på det småskaliga yrkes- och fritidsfisket.

SR - 6 timmar sedan

Lantbruket sårbart om kris stoppar import av djurfoder

En stor del av det foder som kor, grisar och höns äter importeras från andra kontinenter.EU:s jordbruksministrar pekar ut detta som en sårbarhet för Europas livsmedelsproduktion om det blir en svår internationell kris.Europas länder borde börja producera mer eget foder för att öka motståndskraften, menar jordbruksminister Peter Kullgren..

SR - 6 timmar sedan

Tidigare amerikansk toppdiplomat döms för spionage

En tidigare amerikansk toppdiplomat har dömts till 15 års fängelse för att ha spionerat för Kuba. Mannen som tidigare bland annat varit USA:s ambassadör i Bolivia greps i december och enligt domen har han lämnat uppgifter till Kuba i över 40 år. Han har erkänt att han agerade som utländsk agent och har gått med på att samarbeta med amerikanska myndigheter som fortfarande håller på att kartlägga vilka känsliga uppgifter som han lämnat vidare till Kuba..

SR - 9 timmar sedan

Övergångsregerande råd bildat på Haiti

På Haiti har ett övergångsregerande råd bildats, rapporterar flera nyhetsbyråer.Beskedet kommer en månad efter att premiärministern avgick efter en våg av upptrappat gängvåld i huvudstaden Port-au-Prince. Med beskedet ökar förhoppningarna på att landet nu kan komma att placera en FN-ledd internationell polisstyrka i landet, men också ta ett första steg mot att hålla presidentval i början av 2026..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.