SVT > Ekonomi

Monday, 22 April, 19:03

SVT - 24 feb 24 kl. 09:41

En tredjedel kämpar ekonomiskt – då väntas mer klirr i kassan2024 väntas bli året då hushållens köpkraft ökar igen. Samtidigt har en stor grupp halkat efter ekonomiskt. – Vi ser en fördubbling av hushåll som har en dålig ekonomisk situation, säger Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar/">försäkringar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stefan Westerberg, Länsförsäkringar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En tredjedel, kämpar, ekonomiskt, väntas, mer, klirri , kassan

Fler nyheter från SVT

SVT - 16 apr 24 kl. 07:46

Ericsson slår vinstförväntningarna med råge

Det blev ett rejält fall i försäljningen för telekomtillverkaren Ericsson i första kvartalet. – Vi ser en svår marknad. Vi har motvind helt enkelt, säger vd Börje Ekholm..

SVT - 15 apr 24 kl. 13:18

Uppgifter: Omkring 14 000 anställda får gå från Tesla

Mer än tio procent av Teslas personalstyrka får gå i samband med nedskärningar. Detta meddelas genom ett internt brev som skickats ut av grundaren Elon Musk..

SVT - 14 apr 24 kl. 13:32

Swift-fans kan lyfta ekonomin: ”Har pengar att spendera”

Taylor Swifts turné drog in miljarder i USA. Nu kommer megastjärnan till Sverige – vilket spås få effekt på ekonomin..

SVT - 12 apr 24 kl. 14:45

Ekonomerna: Tror Riksbanken sänker styrräntan i maj

Inflationen fortsätter att sjunka – nu senast mer än väntat. Ekonomerna tror på en räntesänkning från Riksbanken redan i maj. – Det är nästan tjänstefel om man inte gör det, säger, Philip Scholtzé sparekonom Avanza, i Morgonstudion..

SVT - 12 apr 24 kl. 07:23

Viktigt inflationsbesked väntas – påverkar räntan

08.00 på fredagsmorgonen publicerar SCB de senaste siffrorna för Sveriges inflationstakt. Statistiken är en viktig fingervisning för om det blir en räntesänkning redan i maj eller inte.

SVT - 10 apr 24 kl. 14:43

USA:s inflation stiger – räntesänkning i fara

Sannolikheten för en räntesänkning i USA i juni minskar. Inflationen i USA steg till 3,5 procent i mars, visar färska siffror från USA:s arbetsmarknadsdepartement. SVT sänder direkt 17.

SVT - 04 apr 24 kl. 02:19

Googles inkognito-läge inte så ”inkognito”

Google har gått med på att radera flera miljarder webbläsaruppgifter som samlats in i det så kallade inkognito-läget. Detta efter att användare i USA väckt en grupptalan mot internetjätten..

SVT - 31 mar 24 kl. 10:18

H&M-utmanare från Kina dubblar vinsten

Den kinesiska H&M-utmanaren Shein, en onlinekedja som säljer kläder, mer än dubblade vinsten i fjol, rapporterar tidningen Financial Times. Ägarna siktar på Wall Street eller Londonbörsen i år..

SVT - 29 mar 24 kl. 18:31

Unga missbrukar aktier – tar stora risker

Allt fler unga söker hjälp för aktiemissbruk. Dessutom går många yngre på nitar på börsen. I klippet tipsar sparprofilen Mohammed Salih om hur du undviker de dåliga affärerna.

SVT - 29 mar 24 kl. 12:36

Min digitala tvilling hjälper mig att fuska smart på jobbet

Kommer artificiell intelligens sno våra jobb? Det behöver inte bli så om vi lär oss fuska smart med hjälp av AI, menar SVT:s Alexander Norén som testat att göra just det – med hjälp av AI-tvillingen AI-lex..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.