Cornucopia > Ekonomi

Monday, 22 April, 17:44

Cornucopia - 24 feb 24 kl. 09:00

UPPDATERAS: “Splash second Mainstay, Krasnodar Kraj” – hedra tvåårsdagen idag – Rysslands största stålverk bombatIdag är det tvåårsdagen av Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina och se till att hedra den genom att delta i någon av dagens manifestationer. Ett andra flygade radar- och stridsledningsflygplan av type A-50 Mainstay sköts ner över Krasnodar Kraj igår.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Uppdateras, Mainstay, Kraj, Rysslands, Ukraina, Krasnodar Kraj, Självständighetstorget Maidan, Kyjiv, Ukrainaartiklar, Västs, Väst, FN, Muffins, Kiruna, Malmö, Sergels Torg, Ukrainas, Gunnar Hökmark, Malm, Dahlgren, Wilderäng, Lena Wilderäng, Solroseffekten, Gamla Stans Bokhandel, TV4 Nyhetsmorgons, Lenas, House Blivande, Frihamnen, Azovsjön, Patriot, SEADS, Mainstayen, HUR, Azovhavet, Moskva, Yeisk, Ryssland, Wikipedia, Post, Ukrainska Pravda, Pravda, Ukraini

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Första veckan självförsörjande på solel – trots elbilsladdning

Artikeln innehåller annonslänkar för Hemsol. Förra veckan – veckan 16? – blev första veckan där vi var helt självförsörjande på solel, netto.

Cornucopia - 6 timmar sedan

UPPDATERAS: Svår period väntar maj-juni enligt Budanov – fortsatt rysk framryckning med tunga förluster

Den ukrainska militära underrättelsetjänstens chef Budanov säger i en intervju med BBC att det väntar en svår period för Ukraina i mitten av maj till i juni, även om det inte innebär någon katastrof. Ryssland fortsätter sina långsamma framryckningar och tar tunga förluster. Generallöjtnant Kyrylo Budanov Foto: Wlad_Mus/Depositphotos Organisationer och projekt att stödja för att hjälpa Ukraina hittar du här.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Positiva Asienbörser inleder veckan – extrema elpriser idag – e-handeln ökar för första gången på två år

Denna artikel innehåller reklamlänkar för Hemsol samt Lysa, min huvudsakliga tjänst för sparande, både privat (reklamlänk) och för företaget (reklamlänk). Asienbörserna inleder veckan positivt och guldpriset faller, vilket kan tolkas som positiva reaktioner på de amerikanska stödpaketen till världens hotade demokratier. Elpriserna är återigen extrema idag och trots tjatet om ankkurvor kostar elen runt 90 öre vid lunchtid.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Krigarhjärta släpps tidigare – 20:e juni innan midsommar – här är signeringstillfällena

Min nästa roman Krigarhjärta släpps tidigare än tidigare angivet och den 20:e juni innan midsommar. Signeringar blir i Stockholm, Göteborg och Malmö. Datum och platser nedan.

Cornucopia - Igår: 11:19

UPPDATERAS: USA röstade igenom 61 GUSD i stöd till Ukraina och rätten att beslagta ryska tillgångar, överväger skicka fler militära rådgivare – explosioner i Sevastopols hamn

USA:s representanthus röstade igår kväll igenom ett nytt stöd till 61 miljarder till Ukraina, samt lag som ger USA rätten att beslagta ryska tillgångar och ge till Ukraina. USA överväger också att skicka fler militära rådgivare till Ukraina för icke-stridande befattningar. Det ska hörts explosioner i Sevastopols hamn och RUMINT hävdar att ett rysk militärt bärgningsfartyg ska träffats.

Cornucopia - I förrgår: 12:38

Mitsubishis MELCLOUD nere – kontrollera fritidshusets värmepump

Sedan i åtminstone förrgår är Mistubishis molntjänst MELCLOUD för fjärrstyrning och hemautomatisering av värmepumpar och varmvattenberedare nere. Det märks dock inte i själva appen, vilket innebär att du som värmer t ex ditt fritidshus med en värmepump från Mitsubishi kan hamnat i ett läge där värmepumpen är avstängd, så det kan vara bra att kontrollera. Felet verkar vara globalt.

Cornucopia - I förrgår: 10:29

UPPDATERAS: Oljedepåer och ställverk bombade i Ryssland – USA röstar om stöd till Ukraina ikväll – Nato redo skicka Patriot och SAMP/T till Ukraina

Minst en oljedepå och ett större ställverk bombades i Ryssland i natt i ett omfattande ukrainskt anfall med drönarrobotar mot åtta ryska oblaster. USA:s representanthus väntas rösta om stöd till Ukraina ikväll amerikansk tid, men stödet måste sedan även godkännas i senaten och ytterst president Biden, så det är inte över ikväll ens vid positivt utfall. Natos ordförande Stoltenberg meddelar att Natoländer står redo att skicka kvalificerat luftvärn som Patriot och SAMP/T till Ukraina och att de medlemmar som inte skickar ska bidra ekonomiskt.

Cornucopia - 19 apr 24 kl. 10:26

UPPDATERAS: Ny rysk terrorbombning, minst åtta dödade inklusive tre barn – rysk Tu-22M nedskjuten av HUR 400 km från fronten – rysk bortom horisontenradar utslagen

Ryssland genomförde en ny större terrorbombning med robotar och minst åtta civila dödes inklusive tre barn när staden Dnipro bombades. Ukraina uppger officiellt att den ukrainska underrättelsetjänsten HUR sköt ner ett strategiskt bombplan av typen Tu-22M 400 km från fronten i Ukraina. HUR ska även förstört en enorm rysk bortom horisontenradar, som kunde se flyg s långt som till Frankrike.

Cornucopia - 19 apr 24 kl. 09:00

Negativt slut på börsveckan i Asien – kronan fortsätter falla – antalet jobbannonser ner 44% på ett år – SEB räknar med sänkt ränta redan i maj, hel procentenhet ner i år

Börserna i de asiatiska tidszonerna faller på fredagsmorgonen, liksom den svenska kronan. Antalet jobbannonser har fallit 44% på ett år och värst drabbad är teknikbranschen. Annonserna inom IT har fallit med 38%.

Cornucopia - 18 apr 24 kl. 13:52

Hållbar finansiering av Ukraina – upplåning med räntan på ryska centralbankens frusna tillgångar

På ett seminarium i svenska Riksdagshuset igår presenterade nationalekonomen Torbjörn Becker hans och ukrainske Yurij Gorodnitjenko förslag att använda skatten på räntan på den ryska centralbankens frusna tillgångar till att ta upp 120 miljarder dollar i lån och skänka till Ukraina. Det ger incitament och tio års tid att reda ut det juridiska i att ta tillgångarna och använda som krigsskadestånd, som sedan löser lånen. Det är nu upp till Sverige och svenska politiker att visa ryggrad och använda vår goda kreditvärdighet och låga statslåneränta att ta initiativet för en koalition som genomför denna hållbara finansiering av försvaret av Ukraina.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.