DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 18:11

DI - 24 feb 24 kl. 08:33

Pensionsjätten: AI-hajpen är ingen it-bubblaHar halvledarjätten Nvidias framgångståg bara inletts eller kan det vara en repris på it-bubblan? ”Det är precis den frågan många investerare ställer sig”, säger Kristin Magnusson Bernard, vd för Första AP-fonden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nvidias, Kristin Magnusson Bernard, Första AP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pensionsjätten, AI-hajpenär ingen , it-bubbla

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Vapnen är mitt ibland oss – och krossar liv

Den avfyrade pistolen. I alla filmer har vi lärt oss att den dumpas efter den dramatiska skjutscenen så att polisen inte ska hitta mordvapnet och på så vis lyckas spåra mördaren..

DI - 45 minuter sedan

Verkstadsjättar i botten efter Sandviks rapportsmäll

Sandvik drog med sig Atlas Copco och ABB ned på en annars stark börs, efter en kvartalsrapport som underskred analytikernas förväntningar. Embracer steg på uppdelningsbesked..

DI - 1 timme sedan

Rune Anderssons nischbank indraget i bedrägerihärva

Förra året var Aros Kapital nära att bli av med banktillståndet på grund av oförsiktig kreditgivning.  Nu sitter en person häktad för att ha lurat bolaget på 108 miljoner kronor. Mannen har belånat 36 entreprenadmaskiner - som alla är försvunna.

DI - 1 timme sedan

Fondjätte ser ut att ha dumpat Arjo

Aktier för 46 miljoner kronor i medicinteknikbolaget Arjo, motsvarande de 0,35 procent av bolaget som Swedbank Robur Exportfond ägde vid senaste månadsskiftet, mäklades av Carnegie på måndagseftermiddagen. Det innebär till synes slutet på en flerårig avveckling av Roburs tidigare storägande i Bennet-bolaget..

DI - 1 timme sedan

Regeringen överväger nya skattesänkningar

Finansdepartementet skickar ut flera nya skatteförslag på remiss inför höstens budget. Bland annat ett nytt jobbskatteavdrag för 8,1 miljarder kronor och sänkt skatt på pension..

DI - 1 timme sedan

Qvantum lanserar framtidssäkrad värmepumpsplattform

Svenska Qvantum har tillverkat värmepumpar i mer än 30 år. När företaget nu lanserar en ny värmepumpsplattform har man gått tillbaka till ritbordet och designat om värmepumpen för den framtida energimarknaden. Det innebär väsentligt ökad förmåga att lagra energi och att bli en aktiv del i ett distribuerat energisystem..

DI - 1 timme sedan

Sandviks vd: ”Man kan anta att vi ligger på botten”

Sandviks lönsamhet pressas under det första kvartalet av låga volymer i gruvaffären. Vd Stefan Widing räknar dock med att ta ikapp volymer under resten av året – och ser tydliga positiva konjunktursignaler, inte minst i Kina. ”Man kan anta att vi ligger på botten”, säger han..

DI - 2 timmar sedan

”Ingen jättestor fråga men jag finns kvar i rummet”

Den tidigare förvärvsmaskinen Embracer tvingas till drastiska åtgärder.  Nu är planen att dela bolaget i tre. ”När omvärlden förändras kan man inte vara blind för det”, säger Lars Wingefors, grundare, vd och huvudägare i bolaget..

DI - 2 timmar sedan

Nästa trigger för Getinge

Efter ett svajigt 2023 med en rejäl rapportflopp och en vinstvarning levererar Getinge lite medvind när siffrorna för det första kvartalet 2024 släpptes. Den som hade hoppats på en ny lönsamhetsprognos från medicinteknikbolaget får dock hålla sig ett tag till..

DI - 2 timmar sedan

New York-börsen öppnar uppåt – Vestberg-ledda Verizon rapportstiger

Efter fredagskvällens omfattande kursnedgångar för flera stora amerikanska teknikbolag började veckans handel på Wall Street med plus på måndagen. Verizon, med den förra Ericsson-vd:n Hans Vestberg som vd, steg något på sin kvartalsrapport..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.